وزیر نفت آخوند روحانی روز سهشنبه ۱۶ بهمن ۹۷ در یک کنفرانس خبری گفت:
جنگ سنگینی که آمریکا با تحریک (مجاهدین) شروع کرده یکی از جبهههای اصلی آن و نوک پیکان آن در صنعت نفت ایران است.
وی افزود: تحریمهای جاری آمریکا علیه ایران دشوارتر از جنگ هشت ساله با عراق است.
زنگنه اعتراف کرد از زمانی که آمریکا از برجام خارج شد و اعلام تحریمها علیه رژیم ایران، کشورهای اروپایی حاضر به خرید نفت رژیم ایران نیستند. وی گفت: «در این مدتی که آمریکا از برجام خارج شده کشورهای اروپایی به جز ترکیه هیچکدام از ایران نفت نخریدهاند در حالیکه دو کشور یونان و ایتالیا اجازه داشتند از ایران نفت خریداری کنند اما این کار را انجام ندادند.
وزیر نفت رژیم آخوندی ضمن اعتراف به تلاش آمریکا برای صفر کردن درآمدهای نفتی رژیم ایران و ممانعت از رسیدن پول نفت به دست رژیم گفت ما هم در تلاشیم که نفت خود را به شیوههای دیگری (بازار سیاه و دور زدن تحریمها) صادر کنیم ولی نمیتوانیم آنرا بیان کنیم.
وی گفت: «ما اطلاع داریم که صدها نفر در حال رصد ما هستند تا کوچکترین مسیرها را شناسایی و برای ضربه زدن از آن استفاده کنند».
وزیر آخوند روحانی به اعمال تحریمها توسط آمریکا و قطع رابطه شرکت بزرگ نفت چین CNPC با رژیم ایران اقرار کرد و گفت:
اینکه برخی میگویند ما تمایلی به کار با چین و روسیه نداریم ادعای درستی نیست؛ ما قرارداد فاز۱۱ را به گونهای بستیم که چینیها ۳۰درصد این قرارداد را برعهده گرفتند و اکنون که توتال خارج شده بخش اصلی کار در دست چینیها است. برای آزادگان شمالی و جنوبی نیز خارج از مناقصه با شرکت CNPC و در میدان یادآوران نیز بدون مناقصه با شرکت ساینوپک چین وارد مذاکره شدیم اما آنها خودشان ادامه ندادند.
زنگنه افزود که پول حاصل از فروش نفت رژیم ایران هماکنون به دست رژیم نمیرسد و این پول به حسابی در خارج ایران بهصورت بلوکه شده واریز میشود، وی گفت: ما یک میدان نفتی به اسم میدان رام در دریای شمال داریم که وقتی تحریمها بازگشت ۴سال تولید آن متوقف شد در حالیکه با یک شرکت انگلیسی در آن میدان شریک هستیم و اکنون هم سهم ما از تولیدات این میدان در حسابی بهصورت بلوکه شده واریز میشود؛ همچنین سهم ۱۰درصدی ایران از میدان شاه دنیز و میعانات گازی این میدان به دست ما نمیرسد بلکه میعانات گازی را میفروشند و پول آن را در حساب جداگانهای بلوکه میکنند.
لازم به یادآوری است مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا روز سهشنبه ۱۳ آبان ۹۷ طی سخنانی در اجلاس ناتو در بروکسل گفت: رژیم ایران بعد از امضای توافق اتمی به جامعه کشورها نپیوست و ثروتهای بهدست آوردهاش را در اختیار تروریستها و دیکتاتورها قرار داد.
مایک پمپئو روز ۱۵ آبان ۹۷ همزمان با شروع دور دوم تحریمها علیه رژیم ایران گفت: با وجود اعطای معافیت موقت به هشت کشور، آمریکا تأکید کرده که عواید ناشی از خرید نفت رژیم ایران نباید در اختیار دولت این کشور قرار گیرد. طبق توافق معافیت نفتی، کشورهای واردکننده به جای پرداخت بهای نفت خریداری شده به رژیم ایران، تا لغو کامل تحریمها آن را در حساب ویژهیی به امانت خواهند گذاشت تا فقط برای واردات اقلام ضروری و بشردوستانه و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم ایران به کار گرفته شود.
خزانهداری آمریکا پیشتر در روز ۲۹ آبان ۹۷ با اعلام تحریمهای جدید خود علیه رژیم آخوندی، شبکهیی متشکل از مهرهها و نهادهایی که از طریق قاچاق نفت برای رژیم اسد، صدها میلیون دلار را برای نیروی قدس سپاه پاسداران فراهم میکردند، تحریم و لیستگذاری کرد.
در بیانیهٔ وزارت خزانهداری آمریکا دربارهٔ تحریم و لیستگذاری ۹هدف از یک شبکه بینالمللی که میلیونها بشکه نفت برای رژیم سوریه فراهم میکرد، آمده است: در ازای(میلیونها بشکه نفت دریافتی)، رژیم اسد جابهجایی صدها میلیون دلار آمریکایی به نیروی قدس سپاه پاسداران را برای ادامهٔ انتقال این پولها به حزبالله و حماس تسهیل میکند».
استیون منوچین وزیر خزانهداری آمریکا، نیز این تحریمها را مقابله با طرح پیچیدهیی که (رژیم) ایران برای سرپا نگهداشتن رژیم اسد و ادامه فعالیتهای شرورانهاش از آن استفاده میکرد، دانست و گفت: مقامهای بانک مرکزی (رژیم) ایران به سوءاستفاده از سیستم مالی بینالمللی ادامه میدهند.
سیگال مندلکر Mandelker معاون وزیر خزانهداری در امور تروریسم و اطلاعات مالی در این رابطه گفت: « این نمونهٔ دیگری از استفادهٔ این رژیم از درآمد ناشی از میلیونها بشکه نفت برای تأمین مالی ترویستها و رژیم قاتل اسد، با ضرر رساندن به مردم (ایران) است. ایالات متحده بهطور فعال در پی اعمال تحریم علیه هر طرفی است که در فرستادن نفت به سوریه دست داشته باشد و یا تلاش کند از تحریمهای ما علیه نفت (رژیم) ایران بگریزد».
تایمز مالی روز ۲۶ دی ۹۷ گزارش داد: «آمار و ارقام نشان میدهند تحریمهای آمریکا ضربه جدی به صادرات نفت ایران وارد میکند.. آمار و ارقام ماه دسامبر نشان میدهد که صادرات نفت ایران به یک میلیون و صدهزار بشکه در روز سقوط کرده و این کاهشی برابر با ۶۰درصد نسبت به بهار امسال است».
دو ماه بعد از این تحریمها خریداران و فروشندگان نفت شروع به دیدن روشن آسیبهای وارده ناشی از تحریمها بر روی صادرات نفت ایران کردهاند.
تحریمهای نفتی و مبادلات مالی ایالات متحده آمریکا علیه ایران که رسماً از روز دوشنبه ۵ نوامبر (۱۴ آبان) اعمال شد تاثیر خود را از پیش بر روی صادرات نفت ایران گذاشته است.
بر اساس آمار بانک جهانی، صادرات نفت رژیم در شهریور سال جاری از ۲.۵میلیون بشکه در روز به ۱.۶میلیون بشکه کاهش یافت. رژیم برای بالا بردن فروش نفت خود در بازار سیاه و دور زدن تحریمها روشهای خاصی را انتخاب کرد. یکی از این شیوهها قطع دستگاههای مسیر یاب یا سیستم جی.پی.اس نفتکشهایش بود که به سرعت توسط ماهوارهها کشف و خنثی شد.