728 x 90

درآمد میلیون‌ها دلاری چین از صیادی در آب‌های ایران

کشتی ماهیگیری چینی
کشتی ماهیگیری چینی

مدتها قبل از تکذیب مقامات رژیم ایران، وزارت کشاورزی و امور روستایی چین، حضور کشتی‌های این کشور برای ماهیگیری در آب‌های جنوبی ایران را تأیید کرده و گفته بود درآمد این کشتی‌ها سالانه بیش از هفت میلیون دلار تخمین زده می‌شود.

وزارت کشاورزی چین در خبری که اکتبر سال گذشته منتشر کرده، خبر داده بود که پنج کشتی ماهیگیری استان شاندونگ این کشور، از استان ژجیانگ چین راهی آب‌های جنوبی ایران شده‌اند و اوایل آبان ماه ۱۳۹۶(نوامبر سال ۲۰۱۷) در بندرعباس پهلو خواهند گرفت.

در این خبر گفته شده هدف اصلی این کشتی‌ها صید ماهی مرکب و اره ماهی و عمدتاً برای فروش در بازارهای داخلی چین است.

بنا‌به گزارش دویچه وله با وجود آن که بیش از ده ماه از حضور و فعالیت کشتی‌های ماهیگیری چینی در آب‌های جنوبی ایران می‌گذرد، خبر این فعالیتها در هفته‌های اخیر منتشر و جنجال‌آفرین شد.

 

 

مواضع متناقض مقامات رژیم

در این گزارش آمده است که در پی واکنش‌های گسترده منفی، به‌ویژه در شبکه‌های اجتماعی، مقامات مسئول از جمله در سازمان شیلات، خبرهای مربوط به فعالیت ماهیگیری کشتی‌های چینی در دریای عمان و خلیج‌فارس را تکذیب کردند.

با وجود این، محمد جواد ظریف یکشنبه شب، ۵شهریور ۹۷در تلویزیون دولتی ایران تأیید کرد که این کشور آب‌های جنوبی خود را به چینی‌ها اجاره داده است.

با این حال، در پی پنهان کاریهای رژیم ایران در به تاراج دادن سرمایه‌های ملت ایران هنوز هیچ گزارشی در مورد مبلغ، مدت زمان و شرایط این اجاره، از سوی مقامات رژیم ایران یا چین منتشر نشده است.

تا این‌که در خبری که روز ۲۵مهر ۱۳۹۶(۱۷اکتبر ۲۰۱۷) از سوی وزارت کشاورزی و امور روستایی چین منتشر شد، گفته شده که این پنج کشتی‌ با هزینه‌ ۷۵میلیون یوان چین، معادل حدود ۱۱میلیون دلار آمریکا، ساخته شده‌اند و طول هر یک از آنها ۴۴،۹متر با قابلیت حمل ۷۲۲تن صید است.

بر اساس اعلام وزارت کشاورزی چین، این کشتی‌ها، نخستین کشتی‌های صیادی الکتریکی چین و نخستین کشتی‌هایی هستند که از استان شاندونگ برای صیادی به آب‌های ایران رفته‌اند، اما فعالیت صیادی چین در این منطقه افزایش خواهد یافت.

 

 

گفته شده که محل اصلی فعالیت این پنج کشتی، آب‌های جنوبی ایران است، جایی که مرکز هشت‌پا، ماهی مرکب، اره ماهی و فانوس ماهی است.

فانوس ماهی از جمله ماهیان ژرف‌زی است که در اعماق دریا زندگی می‌کند.

برخلاف تکذیبیه شیلات، محمدعلی حسن‌زاده، معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی رژیم روز۲۷مرداد ماه درباره فعالیت کشتی‌های صیادی چینی در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عمان گفته است: «چینی‌ها قراردادی در قالب اجاره بلندمدت با شیلات دارند.»

وی گفته، این کشتی‌ها از فناوری صید ماهی در عمق ۲۰۰متری برخوردارند که این فناوری در میان شناورهای صیادی ایران وجود ندارد.

 

 

بکارگیری مخرب‌ترین روش ماهیگیری توسط صیادان چین

کارشناسان زیست محیطی می‌گویند که صیادان چینی از روش ترال استفاده می‌کنند. ترال یکی از روش‌هایی است که به قصد ماهیگیری صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد و یکی از مخرب‌ترین روش‌های ماهیگیری برای اکوسیستم است که باعث تخریب خانه آبزیان و بستر دریا می‌شود.

پیشتر، پور کاکولکی، معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران به خبرگزاری حکومتی ایلنا وجود شناورهای خارجی را از اساس انکار کرده و گفته بود "حتی یک شناور چینی یا خارجی (اندونزی یا هر کشوری) در آب‌های جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد و حضور این کشتی‌ها با قوانین، چارچوب‌ها و ضوابط امنیتی، نظامی و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در تضاد است."

وی در پاسخ به انتقادات صیادان جنوب ایران که از کم شدن برخی گونه‌های آبزی بر اثر صید بی‌رویه گلایه می‌کنند باز هم با انکار موضوع گفته بود که کاهش صید بیشتر به‌خاطر آلودگی‌ هایی است که در منطقه به واسطه فاضلاب‌ها و موارد دیگر گسترش یافته است.

با وجود چنین تکذیب‌هایی، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه رژیم ایران، با وقاحت به تاراج دادن سرمایه‌های آبی ایران را توجیه کرد و روز یکشنبه ۵شهریور ۹۷ضمن تأیید حضور و فعالیت کشتی‌های صیادی چین در آب‌های جنوبی ایران، از این اقدام دفاع کرد و گفت: "در همه جای دنیا اجازه می‌دهند که در سواحل‌شان و آنجایی که خودشان نمی‌توانند استفاده کنند دیگران استفاده کنند. من تخصصی در این حوزه ندارم اما این کار، کار غیرمرسومی نیست. شما یک منابعی دارید، مثل نفت نیست، بلکه منابع زنده است و اگر از آن استفاده نشود نابود می‌شود یا باید دوباره تولید بشود. اگر شما نمی‌توانید از آن استفاده کنید قاعده‌اش این است به دیگران اجازه صید بدهید. خیلی‌ها این کار را می‌کنند."

وی اما توضیح نداد که اجاره آب‌های جنوبی ایران از چه زمانی آغاز شده و تا کی ادامه خواهد یافت و ایران در قبال این اجاره، چه مبلغی دریافت کرده است و آیا به پیامدهای زیست‌محیطی صیادی در اعماق آب‌ها توجه شده است یا نه.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/cfe40032-7fb6-4da1-bdb9-63a1ccfda128"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات