روز دوشنبه ۲۷ اکتبر برابر با 6 آبان، محمد البرادعی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در برابر مجمع عمومی سازمان ملل گفت، متاسفانه آژانس هنوز در موقعیتی نیست که بتواند با اطمینان بگوید که فعالیتهای اتمی رژیم ایران خصلت صلحآمیز دارد.
به گزارش خبرگزاریها، البرادعی به تأکید از مقامهای آخوندی خواست تا شفافسازی بیشتری در این زمینه بهعمل آید. در گزارش آژانس انرژی اتمی فاش شده است که رژیم ایران آزمایشهایی انجام داده تا از زباله های سوخت هستهیی، اورانیوم بهشدت غنی شده برای تولید سلاح اتمی بهدست بیاورد.
همزمان با سخنرانی البرادعی در مجمع عمومی سازمان ملل، نماینده رژیم ایران در سازمان ملل، ماهیت نظامیبرنامهی هستهای رژیم را تکذیب کرد و در عین حال تاکید کرد که رژیم آخوندی قصد مصالحه بر سر مسألهی غنیسازی اورانیوم را ندارد.
6کشور درگیر در مناقشهی اتمی ایران یعنی گروه ۱+۵ شرط مذاکره با رژیم را تعلیق غنیسازی اورانیوم، حتی برای مدتی کوتاه اعلام کردهاند. این کشورها براین گماناند که رژیم ایران با پافشاری بر تولید و انباشت اورانیوم غنیشده، هدف تولید سلاح اتمی را دنبال میکند.
به نظر کارشناسان، هرچند که تولید اورانیوم بهشدت غنی شده به این شیوه، یعنی از طریق تبدیل زبالههای سوخت اتمی، شیوه سریعی نیست، اما یکی از روشها و راههایی است که میشود از این طریق مواد لازم برای تولید بمب اتمی را ایجاد کرد. چرا که میتوان 65 پوند، معادل 30 کیلوگرم از ماده بشدت غنی شده مورد نیاز برای ساخت بمب اتمی را با این روش تهیه کرد.
در همین حال مرکز سیاست دوحزبی در آمریکا در مورد تهدیدات رژیم ایران برای منطقه و جهان، گزارشی 117 صفحهیی منتشر کرده و در آن ازجمله به برنامه هستهای رژیم آخوندی پرداخته است.
در گزارش این مرکز متشکل از مقامها، سناتورها و شخصیتهای هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات آمریکا، تصریح شده که این برنامه برای اولین بار توسط سازمان مجاهدین خلق ایران افشا شد و تا آن زمان، برنامه هستهیی این رژیم از چشم دنیا مخفی بود.
زمانی که آژانس نهایتا در فوریه سال 2003 از نطنز بازدید کرد، دریافت که برنامهاین رژیم، بسا فراتر از آنچه که حتی ارگانهای اطلاعاتی آمریکا انتظارش را داشتند، پیش رفته است.
در این گزارش، به تلاشهای رژیم ایران برای راهاندازی 50هزار سانتریفوژ و گسترش غنی سازی اورانیوم اشاره شده و هشدار داده شده: ما یک سلاح هستهای آماده عمل را، معادل کسب 20کیلوگرم اورانیوم غنی شده با غلظت بالا، یا تقریبا 6کیلوگرم پلوتونیوم محاسبه میکنیم. براساس بررسی که توسط این گروه کاری انجام شده، تحت شرایط مشخص، رژیم ایران میتواند 20کیلو اورانیوم غنی شده با غلظت بالا را طی 4هفته یا حتی کمتر از این، به دست بیاورد.
دیوید آلبرایت از انستیتوی علوم و امنیت بینالمللی، مستقر در واشینگتن نیز گفت این اقدامهای رژیم ایران، بهمنظور تهیه مواد لازم برای استفاده در کلاهک جنگی اتمی است.
رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا نیز که در بنیاد کارنگی سخنرانی میکرد هشدار داد که رژیم ایران اصرار دارد سلاح هستهیی بسازد، و هیچ علاقه ای به متوقفساختن برنامه اتمی خود ندارد.
از همین رو وزارت خارجه آمریکا در راستای سختتر کردن تحریمها علیه رژیم آخوندی، از سازمان ملل متحد خواست با تشکیل کمیتهیی برای نظارت بر تحریمهای شورای امنیت علیه رژیم ایران، کشورهایی را که از اجرای تحریمها خودداری میکنند، شناسایی کند.
برایان هوک معاون امور بینالملل وزیرخارجه آمریکا گفت: رژیم ایران همچنان از خواست شورای امنیت ملل متحد سرپیچی میکند. این رژیم تحت فشار تحریمهای بینالمللی آسیب دیده و انزوای آن تشدید شده است. تنگنای این رژیم بر سر تحریمها را میتوان ا ز روی تلاشهای آن برای کاهش تحریمها مشاهده کرد. سازمان ملل باید با تشکیل کمیتهیی برای نظارت بر تحریمها کشورهایی را که آن را اجرا نمیکنند، شناسایی نماید.
تحولات بینالمللی برای متوقفساختن پروژه اتمی رژیم آخوندی بار دیگر شتاب میگیرد
- گزارشات و تحلیلها
- 1387/08/11
محمد البرادعی
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c9631dcb-233a-42d5-a7c3-a0df5cf3768f"></iframe>