728 x 90

تشدید سرکوب ,اعتراض كشاورزان,

اعتراضات کارگران شهرهای مختلف و سرکوب روستاییان و معدنچیان معترض تکاب

-

اطلاعیه شورای ملی مقاومت ایران
اطلاعیه شورای ملی مقاومت ایران
در روز ۲۵ خرداد معدنچیان معدن طلای روستای آق دره شهرستان تکاب در آذربایجان غربی و سایر اهالی این روستا در بیستمین روز تحصن خود مورد یورش نیروی سرکوبگر انتظامی قرار گرفتند. شماری از روستاییان از جمله چند زن زخمی شدند و شماری نیز بازداشت شدند. آنها در اعتراض به بیکاری و وضعیت دشوار معیشتی خود، قراردادهای بهره کشانه فصلی و از بین رفتن مراتعشان توسط خودروهای سنگین این معدن دست به اعتراض زده‌اند. اطلاعات سپاه در روزهای قبل معترضان را تهدید کرده بود که در صورت ادامه اعتراضات با اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» مواجه خواهند شد. در خرداد ۱۳۹۵، قضاییه آخوندی ۱۷کارگر این معدن را به‌خاطر اعتراض به اخراجشان به ۳۰ تا ۱۰۰ضربه شلاق و پرداخت ۵۰۰هزار تومان جریمه نقدی محکوم کرد و حکم شلاق در ملأعام به اجرا در آمد.

معدن طلای تکاب که دومین معدن طلای ایران و از معادن بزرگ طلا در خاورمیانه است در چنگ سپاه پاسداران است. کارفرمایان حکومتی از انعقاد قراردادهای ثابت کار با کارگران خودداری می‌کنند و آنها را با انعقاد قراردادهای فصلی که چیزی جز برده داری در قرن بیست و یکم نیست، به کار می‌گمارند. کارفرمایان همین کارگران فصلی بومی را با کارگران غیربومی که به‌خاطر فقر شدید حاضرند با دستمزدهای پایین‌تر کار کنند، جایگزین می‌کنند. معدنچیان مجبورند در شرایطی قرون‌وسطایی بدون تجهیزات ایمنی و ماسکهای مخصوص کار کنند که باعث ابتلای شمار زیادی از آنها به سل می‌شود.

در روز ۲۵ خرداد کارگران معدن ذغال‌سنگ زرند کرمان نیز به‌خاطر پرداخت نشدن حقوق و مزایای خود در دوراهی مسجد ابوالفضل شهر زرند تجمع کردند و مسیر خودروها را بستند. در روزهای ۲۳ و ۲۴ خرداد نیز کارگران معدن پابدانان جنوب زرند کرمان در اعتراض به پرداخت نشدن شش ماه تا یک‌سال حقوق‌شان دست به تجمع اعتراضی زدند. آنها همچنین به این‌که ۳۰معدنچی اخراجی در اعتراضات سال گذشته هنوز به کار بازنگشته‌اند اعتراض دارند.

در روز ۲۴ خرداد کارگران پیمانکاری معدن مس سرچشمه نیز در اعتراض به این‌که سقف قرارداد تنها دو ماه تعیین شده و علاوه بر آن از مزایای کارگران نیز کاسته شده است، در مقابل دفتر این معدن تجمع کرده بودند.

ماه گذشته همایون هاشمی نماینده مجلس رژیم به‌دنبال فاجعه انفجار در معدن یورت در استان گلستان که به کشته شدن دست‌کم ۴۳ تن از معدنچیان منجر شد، گفت: «در حال حاضر در حوزه انتخابیه بنده ۱۰۰ معدن وجود دارد که وضعیتش بدتر از منطقه یورت است. بارها به این وزرا تذکر دادم، اما اتفاقی نیفتاد... حدود ۲۲ ماه است که به برخی کارگران در این معادن حقوق پرداخت نشده و همین یک ماه پیش ۲۰۰معدنکار اخراج شدند» (خبرگزاری حکومتی ایسنا- ۱۹ اردیبهشت).

در همین حال اعتراضات کارگران در شهرهای مختلف هم‌چنان ادامه دارد:
در روز ۲۵خرداد ۵۰۰ کارگر روزمزد شرکت نیشکر هفت‌تپه خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهایشان دست از کار کشیده و به تجمع در محل کارخانه دست زدند.

در همین روز کارگران آجر ماشینی فدک در گلوگاه مازندران، در اعتراض به قطع گاز کارخانه از سوی شرکت گاز، برای چندمین روز متوالی، در فرمانداری تجمع کردند. قطع گاز که به‌خاطر بدهی کارخانه به شرکت گاز است، سبب تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران شده است.

تحصن کارگران شهرداری سوسنگرد؛ تجمع کارگران شرکت ماهی کارون شوشتر در اعتراض به نداشتن امنیت شغلی؛ اعتراض کارگران کارخانه قند ممسنی؛ تجمع کارگران منطقه دوم شهرداری آبادان؛ تجمع بیش از ۳۰۰ کارگر پیمانی فضای سبز منطقه هشت شهرداری اهواز در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود؛ از جمله اعتراضات کارگران در روز ۲۴ خرداد است.
 
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۲۷ خرداد ۱۳۹۶ (۱۷ ژوئن ۲۰۱۷)
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c80aa338-a54e-4dec-919b-20802aa68594"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات