728 x 90

العربیه: طرح کنگره آمریکا برای حمایت از تأسیس یک «جمهوری دموکراتیک» در ایران

گنگره آمریکا
گنگره آمریکا

قانونگذاران آمریکایی از متحدان اروپایی خود خواستند سفارتخانه‌های خود در تهران را ببندند و روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کنند.

قانونگذاران دو حزب دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا دومین قطعنامه خود را در حمایت از خیزش ضدحکومتی مردم ایران صادر کرده و خواستار تأسیس یک «جمهوری دموکراتیک» در این کشور شدند، و تلویحاً از متحدان اروپایی خواستند سفارتخانه‌های خود در تهران را ببندند و روابط دیپلماتیک با ایران را قطع کنند.
این طرح که روز چهارشنبه ۸فوریه، تنها یک روز پس از سخنرانی جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در جلسه مشترک مجلس نمایندگان و سنا درباره «وضعیت اتحادیه» عنوان شد، بار دیگر حمایت کنگره آمریکا از تأسیس یک «جمهوری دموکراتیک» در ایران را اعلام کرد.

در همین رابطه، مریم رجوی، رئیس «شورای ملی مقاومت» گفت: «ما در سالگرد انقلاب علیه دیکتاتوری سلطنتی در سال۱۳۵۷هستیم، زمانی که یک ملت متحد یک دیکتاتور، شاه را برای کسب آزادی و دموکراسی، از قدرت جارو کرد اما خمینی انقلاب آنها را به سرقت برد و یک دیکتاتوری مذهبی برقرار کرد».

مریم رجوی که از طریق ویدیو کنفرانس با اعضای موافق این قطعنامه سخن می‌گفت، افزود: «امروز بعد از ۴۰سال سرکوب و مقاومت، ملت ایران یک بار دیگر آماده است تا فرم دیگری از دیکتاتوری را سرنگون کند. آنها می‌خواهند با یک جمهوری دموکراتیک کثرت‌گرا بر اساس جدایی دین و دولت به یک قرن دیکتاتوری و کشتار پایان دهند».
این قطعنامه آشکارا نشان می‌دهد که کنگره ایالات متحده به‌سرعت در حال نزدیک شدن به یک اجماع، حداقل بین جناح‌های راست محافظه‌کار و چپ میانه‌رو، درباره آینده ایران است.
اعلامیه روز چهارشنبه دومین قطعنامه مجلس نمایندگان ایالات متحده با هدف حمایت از معترضان ایرانی و مشروعیت‌زدایی از رژیم ایران است که کنگره در فاصله کمتر از دو ماه از قطعنامه قبلی صادر می‌کند.

 

دولت بایدن، علاوه بر محکومیت‌های مکرر رژیم ایران و صدور بیانیه‌های حمایت از تظاهرات ضدحکومتی، با اعمال چندین دور تحریم‌هایی که مقامات امنیتی سرکوبگر معترضان را هدف قرار داده، به رژیم ایران واکنش نشان داده است.
مقامات کاخ‌سفید از جمله خود بایدن بارها گفته‌اند که مذاکرات برای از سرگیری توافق هسته‌یی ۲۰۱۵ به بن‌بست رسیده است، اما هنوز مشخص نیست که استراتژی جدید واشنگتن برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌یی چیست.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c32a29d3-847d-4fff-a5e2-903d205eeda2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات