کنفرانس در هلند بهمناسبت روز جهانی حقوق بشر
با شرکت نمایندگان پارلمان هلند و شخصیتهای سیاسی
لاهه-شنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۲
دورین روکماکر – نماینده پارلمان اروپا از هلند
عصر بهخیر. من صحبتم را به زبان انگلیسی برای دوستان و همکاران بینالمللی خود در سراسر جهان آماده کردم. بسیار خوشحالم که امروز در روز جهانی بزرگداشت کرامت قربانیان جنایت نسلکشی، برای این هیأت برجسته از کشور هلند و همچنین اعضای فداکار جامعه ایرانی مقیم هلند سخنرانی میکنم. ما باید به مسائل مبرم مربوط به ایران توجه کنیم. اول و مهمتر از همه، اهمیت موضوع ایران در تکرار مکرر نسلکشی در رژیم استبداد مذهبی حاکم است. این نسلکشیها مخالفان رژیم را در موارد متعدد هدف قرار دادهاند، از جمله قتلعام وحشتناک زندانیان سیاسی در سال ۱۹۸۸ که عمدتاً اعضای مجاهدین خلق بودند. علاوه بر این، ما نمیتوانیم کشته شدن بیش از ۱۵۰۰معترض در جریان قیام ۲۰۱۹ و همچنین از دست دادن غمانگیز بیش از ۷۵۰معترض در جریان قیام سال ۱۴۰۱ را فراموش کنیم. این مهم است که ما در برابر این جنایات موضعگیری کنیم. امروزه تعداد اعدامها به طرز تکاندهندهای بالاست. در سال جاری بیش از ۷۰۰نفر در ایران اعدامشدهاند. ابراهیم رئیسی که خود عامل قتلعام ۱۹۸۸ و یکی از اعضای قضات چهار نفرهای بود که هزاران اعدام را در ایران انجام داد، رئیسجمهور فعلی است. و امروز، من شنیدهام که این فرد، این مرد، این جنایتکار، توسط سازمان ملل در ژنو دعوتشده است. من جامعه بینالمللی را بهدلیل تأیید رئیسی بهشدت محکوم میکنم. قتلعام ۱۹۸۸ بدون مجازات عاملان آن، با اعدامهای روزانه در کشور ادامه دارد. اما خوشبختانه، یک اپوزیسیون دموکراتیک وجود دارد و شما اینجا هستید. این اپوزیسیون بزرگ، مقاوم است و جنبش مقاومتی است که ثابتقدم بوده است. رهبری آن را مریم رجوی برجسته برعهده دارد که همه شما میتوانید او را روی صفحه مانیتور ببینید. او الگوی بزرگی برای من است و فکر میکنم برای بسیاری از زنان در این سالن هم هست. زیرا من زنی به این شجاعت و نترس را نمیشناسم که در برابر چنین رژیم ظالم و چنین دیکتاتور بیرحمی ایستاده باشد. این جنبش بهطور خستگیناپذیری تلاش کرده است تا این نسلکشیها را در برابر عدالت قرار دهد. من از صمیم قلب از عزم تزلزلناپذیر آنها برای پایان دادن به معافیت از مجازات مقامات جنایتکار رژیم ایران و ضرورت پاسخگویی آنها بهخاطر اعمالشان قدردانی میکنم.
مقامات قضایی رژیم ایران قصد دارند در ماه آینده دادگاهی ساختگی در تهران برای محاکمه غیابی اعضای مقاومت برگزار کنند. ما باید سؤال کنیم که چرا چنین صحنههای مضحکی توسط این رژیم مجاز شمردهشده است؟ پاسخ در درجه اول در انفعال غرب نهفته است. و ما باید این موضوع را بررسی کنیم و باید اقدام کنیم. آخوندها این بیعملی را بهعنوان علامتی تعبیر کردهاند که غرب به مماشات با آنها ادامه خواهد داد. بسیار مهم است که ما بهعنوان اعضای پارلمان اروپا و یا اعضای پارلمانهای ملی خودمان، احساسات واقعی مردم اروپا و ارزشهای آنها را بیان کنیم. واقعیت این است که رژیم ایران دیگر نمیتواند جامعه جهانی را فریب دهد. مردم خواستار عدالت در ایران هستند، بهویژه امروز. ما در کنار مردان و زنان، دختران و پسران جوان ایرانی هستیم که در اعتراضات ایران بهصراحت گفتهاند، مرگ بر ستمگر، چه شاه و چه خامنهای. آنها هر نوع دیکتاتوری را محکوم کردهاند. جنبش به رهبری مریم رجوی، همراه با طرح آینده نگرانه ده مادهای او، از صمیم قلب مورد حمایت پارلمان اروپا قرار گرفته است. بازدید او از پارلمان اروپا با استقبال گرم و احترام عمیق نمایندگان پارلمان اروپا بهنمایندگی از گروههای سیاسی مختلف، تقریباً همه گروههای سیاسی، مواجه شد. شجاعت او در رویارویی با چنین رژیم وحشی برای بیش از چهار دهه، اکنون بهعنوان یک الگوی الهامبخش برای جنبشها در سراسر جهان است که بهدنبال آزادی ملتها هستند. من اخیراً این افتخار را داشتم که باخانم رجوی ملاقات کنم و با ایشان گفتگوهای عمیقی داشتم. اعتقاد راسخ من این است که او یک زن قدرتمند، کاملاً فداکار و متعهد به آوردن آزادی و دموکراسی برای مردمش است. رسالت او رسیدن به قدرت برای خود نیست، بلکه انتقال قدرت از یک رژیم فاسد و خودکامه به ملت ایران است. چیزی که او را واقعاً متمایز میکند ظرفیت فوقالعاده، فداکاری و احترام گذاشتن به دیگران و تحمل عقایدی است که با عقاید او متفاوت هستند، و من این را تحسین میکنم. و اینیک الگوی عالی است که شما خانم رجوی ارائه دادهاید. زیرا آنچه اخیراً دیدهایم تحمل و عشق به آنچه جهان به آن نیاز دارد است، درست است؟ و خانم رجوی این را به ما ارائه میکنند.
رهبری برجسته و شخصیت تزلزلناپذیر او، وقف پیگیری بیوقفه هدف آزادی و دموکراسی برای مردم ایران و در واقع برای مردم سراسر جهان شده است. جنبش شجاعانه، ایثارگرانه و متعهدانه او راهگشای آزادی مردم ایران و همزیستی مسالمتآمیز، صلح و ثبات در منطقه بوده است. متشکرم.
اد ملکرت نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل و رئیس یونامی تا سال ۲۰۱۱
اجازه دهید چند کلمه به انگلیسی بگویم، زیرا زمانی که بهعنوان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق بودم، با بسیاری از شما آشنا شدم. و در زمانی بود که بسیاری از همکاران شما در اشرف، تحت حمله شدید رژیم ایران از طریق شرکای خود در عراق بودند. و زمانی که من از طرف ملل متحد این امتیاز را داشتم که طرف حساب دولت عراق باشم تا مطمئن شوم از ساکنان محافظت میشود، که متأسفانه دولت در آن زمان به ریاست نخستوزیر مالکی به آن پایبند نبود. و در آن زمان بود که ما بهمنظور حمایت بینالمللی، پیرامون آرمان ساکنان اشرف، جامعه بینالمللی را گردهم آوردیم. ۱۴۱ تن ساکنان اشرف طی چند سال کشته شدند. و هنوز هم دلم میسوزد که به خرابیهایی که در اشرف و سپس در لیبرتی که اصلاً لیاقت این نام را نداشت، بر سرشان آمد. و سپس در نهایت، با این نتیجه که میتوان آنها را جابهجا کرد، برای یافتن یک خانه جدید در آلبانی نقل مکان کردیم، جایی که من نیز چندی پیش از آنها بازدید کردم.
و این غمانگیز است که میبینیم حتی در آلبانی آنها در امنیت نیستند و دولت آلبانی تحت فشار بیامان رژیم ایران قرار میگیرد. و این من را امروز دوباره با شما بهمناسبت روز حقوقبشر سازمان ملل متحد کنار هم میآورد تا یاد کسانی را که در طول دههها قربانی شدند گرامی بدارم و ببینم جامعه بینالمللی چه کاری میتواند انجام دهد و باید انجام دهد تا تغییر اتفاق بیفتد. و بگذارید بهطور خلاصه به پنج لحظه در دو سال گذشته اشاره کنم که باید بارها و بارها ذکر شود تا اطمینان حاصل شود که جامعه بینالمللی آگاه است، جامعه بینالمللی گوش میدهد و جامعه بینالمللی اقدام میکند. بنابراین در نوامبر ۲۰۲۲ بود که شورای حقوقبشر سازمان ملل متحد جلسهیی ویژه درباره ایران برگزار کرد. این یک افتخار به نظر میرسد، اما البته زمانی که نیاز به برگزاری یک جلسه ویژه در مورد وضعیت حقوقبشر باشد، محکومیت شدیدی بهدنبال دارد. و آن هم پس از اعمال وحشیانه سرکوب و خشونت رژیم، بهویژه علیه زنان و کودکان. و در پی مرگ مهسا امینی در بازداشت پلیس اخلاق ایران، هزاران ایرانی دلیر جان و آزادی خود را در اعتراض به سابقه طولانی ظلم و خشونت رژیم به خطر انداختند.
در دسامبر همان سال، بهعنوان دومین نکته من، ایران از گروه حقوق زنان سازمان ملل حذف شد، در واقع، تصمیمی منحصر بهفرد از سوی جامعه بینالمللی برای حذف یکی از کشورهای عضو سازمان ملل از این گروه. گروه مهمی که چنین کار مهمی در مورد حقوقبشر انجام میدهد. ۲۹ کشور عضو به این اقدام رأی مثبت دادند، هشت کشور رأی مخالف و ۱۶ کشور رأی ممتنع دادند. اما موفق شد این پیام را به رژیم ایران، به جهان، به همه کسانی که میخواهند حقوق زنان رعایت شده و مورد حمایت قرار گیرد، ارسال کند که جایی برای حکومتی که به این شکل وحشیانه حقوق زنان را نقض میکند، وجود ندارد.
سپس نکته سوم من اتفاقی است که امسال با ارائه گزارش دبیرکل درباره وضعیت حقوقبشر در ایران در شورای حقوقبشر رخ داد.
بیانیه ندا الناشف، معاون کمیساریای عالی حقوقبشر سازمان ملل متحد، همکار سابق و همکار بسیار خوب من. و او به صراحت به شورا گفت که وضعیت کلی حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران در حال بدتر شدن مداوم است. این گزارش بر تحولات از زمان شروع اعتراضات سراسری پس از مرگ مهسا امینی در سال ۲۰۲۲ تمرکز داشت. بنابراین وقتی او از وخامت اوضاع بسیار وحشتناک صحبت میکرد، محکومیت آشکار تحولات در ایران بود. و اجازه دهید من فقط به چند نکته از گزارش او اشاره کنم که قابل تأمل است، که ارزش یادآوری را دارد وقتی که در مورد وضعیت تا به امروز صحبت میکنیم. من نقل میکنم، تخمین زده میشود که هزاران کودک در میان دستگیر شدگان باشند. بر اساس گزارشها، دست کم ۴۴ کودک، از جمله ده دختر، توسط نیروهای امنیتی با استفاده از نیروی مرگبار کشته شدند. اتهامات متعددی مبنی بر شکنجه و بدرفتاری با افراد توسط نیروهای امنیتی در حین دستگیری و بازجویی وجود داشته است. و از زمان شروع اعتراضات، احترام به حقوق آزادی عقیده و بیان و دسترسی به اطلاعات بهطور قابل توجهی بدتر شده است.
مقامات کنترل گستردهیی بر فضای دیجیتال حفظ کرده و سانسور آنلاین را تشدید کردهاند. در سال ۲۰۲۲، ۵۸۲ نفر اعدام شدند. این افزایش ۷۰ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است که طبق گزارشها در طی آن ۳۳۳ نفر اعدام شدند و حتی برخی از کودکان نیز در میان آنها بودند. و مردم بهدلیل مشارکت در اعتراضات سراسری با نگرانی جدی در مورد روند عادلانه و بهطور کلی حقوق محاکمه عادلانه اعدام شدهاند. در پایان، گزارش وضعیت بدتر حقوقبشر را نشان میدهد. نقلقول میکنم که در ایران همراه با فقدان مزمن راههای واقعی و مؤثر برای مردم برای ابراز نارضایتی یا در واقع جستجوی راهحلها است. این همان گزارشگر سازمان ملل است که بهوضوح میگوید که وضعیت چیست و بدتر و حتی بدتر شده است این برای کسی است که بخواهد این موضوع را دنبال کند.
نکته چهارم من اشاره به قطعنامه اخیر پارلمان اروپا در مورد آخرین حملات علیه زنان و حقوق زنان در ایران و بازداشت خودسرانه اتباع اتحادیه اروپا توسط رژیم ایران در چارچوب دیپلماسی بهاصطلاح گروگانگیری است.
و در نهایت، باید به شرکت برنامهریزی شده ابراهیم رئیسی، در مجمع جهانی پناهندگان سال ۲۰۲۳ در ژنو در ۱۳ دسامبر که چند روز دیگر است، اشاره کنم. سازمانهای حقوقبشر خواستار پیگرد قانونی رئیسی بهدلیل دست داشتن در جنایات علیه بشریت بهعنوان عضو کمیسیون مرگ تهران در جریان اعدامهای فراقانونی و ناپدید شدن اجباری زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ شدهاند. مجامع بینالمللی از جمله رویههای ویژه سازمان ملل همه این وقایع را محکوم کردهاند و او باید بهخاطر قتل معترضان در نوامبر ۲۰۱۹ در زمانی که رئیس قوه قضاییه بود، برای کشتن ۷۵۰ نفر و دستگیری ۳۰۰۰۰ نفر در جریان قیام سال ۲۰۲۲ تحت ریاستجمهوری او باید پاسخگو باشد.
و همانطور که عفو بینالملل نیز شهادت داده است، این امر نباید بدون عواقب رها شود. و در واقع، حضور او در سازمان ملل متحد، در محوطه سازمان ملل متحد، چیزی است که کاملاً برخلاف آن چیزی است که ما امروز از حقوق آزادی صلح، دموکراسی برای مردم ایران دفاع میکنیم. و من مفتخرم که در کنار شما هستم تا از آن اصول و در برابر اقدامات شنیع دفاع کنم که برای مدت طولانی توسط بسیاری در جامعه بینالمللی تحمل میشود. بسیار از شما متشکرم.
پروفسور هنک دهان – رئیس پیشین کمیته خارجی پارلمان هلند
خانمها و آقایان، مهمانان عزیز و دوستان خوب، من میتوانم بگویم که اینجا پس از سالها در کنار دوستان ایران آزاد (FOFI) با سه همکار عزیز اینجا در خدمت شما هستم. من اینجا هستم تا دوباره تأکید کنم که چه چیزی ما را به حرکت واداشته است که امروز دوباره در کنار یکدیگر باشیم. با بسیاری از شماها بارها ملاقات کردهام و از صمیم قلب باید بگویم که بسیاری از شماها را دوستان خود میدانم. من همیشه با خوشحالی به اینجا میآیم تا دوباره با شما دیدار کنم. اما در همین حال، باید بگویم که شاید بیست سال در پارلمان خدمت کردهام، اما بهویژه در پارلمان دوم (مجلس نمایندگان) چون وقتی شما نماینده هستید، نباید در همه چیز دخالت کنید؛ باید فاصله خود را نگهدارید.
اما هنوز بهخوبی به یاد دارم که وقتی نماینده بودم، با فرزندان شما دیدار کردم. آنها دانشجویانی بودند و در هلند متولد شده بودند. و این هم در زمانی بود که سازمان مجاهدین خلق ایران هنوز در فهرست ممنوعه بود. اما من با آنها دیدار کردم، آنها را به پارلمان دعوت کردم، من همیشه در آن پارلمان دوستان خوبی داشتم چرا که بهعنوان استاد در شهر خرونینگن بارها شاهد تشنج بودم. اما خوشحال بودم که دقیقاً آن پسر جوان را ملاقات کردم.
پس از آن بود که متوجه شدم که در واقع این کار ممکن است مجازاتپذیر باشد، چرا که سازمان مجاهدین خلق ایران هنوز در فهرست سازمانهای ممنوعه بود. وقتی از پارلمان خارج شدم، حس کردم که کاملاً آزاد هستم تا با سه دوست عزیزم اینجا بهاصطلاح در کمیته دوستان ایران آزاد در کشورم کمک کنم. وقتی همراه با لرد اسلین از هدلی، تلاشهای بینالمللی صورت دادیم تا سازمان مجاهدین خلق ایران از فهرست سازمانهای تروریستی خارج شود.
و این موفق بود. یادم هست که با یکی از شما به لوکزامبورگ رفتم، به دادگاه. آنجا آدم نباید در مورد برخی چیزها صحبت بکند، چون یک وکیل همه چیز را برایتان انجام داد. اما به یاد دارید، از آن زمان بسیاری چیزها تغییر کرد. زمانی که من با مجاهدین آشنا شدم، سازمان مجاهدین یک سازمان ممنوعه بود. خوشبختانه این مسأله تغییر کرد.
هنوز هم رژیم ایران در نظر من یک رژیم جنایتکار است. نیازی به تکرار اعداد ندارم، زیرا دوست خوبم اد ملکرت این کار را انجام داده است. پس از اولین قتلها در کشور شما، دهها هزار نفر دیگر در آن زمان کشته شدند. اما بعد از آن هم ادامه یافت.
حتی در امسال هم، اعداد را تکرار نخواهم کرد، چون شما هم خودتان خوب میدانید، دوباره بسیاری از مردم اعدام شدهاند. بر مبنای دلایل مشکوک. من یکبار دیگر، همانطور که قبلاً نامهها از طرف دوستان ایران آزاد را ارائه کردهام، در یک تجمع بزرگ در اینجا در مقابل قصر صلح این موضوع را به جهان اعلام کردم. من خود اهل شهر خرونینگن هستم. اما این مسأله به یک مسأله جهانی تبدیل شده است. آن زمان ایران را رکورددار اعدام در جهان نامیدم و این مسأله از آن زمان تغییر نکرده است. فقط بدتر شده است.
خوب، بدتر شده یا به هر حال، وقتی این را میخوانید، احساس ناراحتی میکنید. بیش از ۷۰۰ نفر از مردم امسال کشته شدند. ۷۰۰! یادم هست که یکبار در یک گروه دوستان در شهر خرونینگن بودم که باید توضیح میدادم که من چه کاری برای جنبش آزادی و مقاومت ایران انجام میدهم. تنها چیزی که کردم، این بود که کتاب قرمز را برداشتم (و ارائه کردم). اما میترسم که الآن باید در کنار آن یک کتاب قرمز دیگر هم بگذارید. از آنها که توسط رژیم ایران کشته شدهاند.
بله. من معتقدم که بسیار مهم است که نمایندگان از سوی کمیته دوستان ایران آزاد دوباره فعال شوند. برای گفتن به دولت هلند که رژیم ایران و رهبران آن در فهرست سازمانهای ممنوعه و تروریستی قرار گیرند. دولت هلند باید همه تلاش خود را بکند تا کمیسیون اروپا را متقاعد کند و همچنین شورا را، تا این کار را بهصورت یکجا انجام دهند. صراحتاً میگویم که در اروپا گاهی احساس شرم میکنم که اروپا خیلی در اقدامات خود نسبت به رژیم ایران محتاط است.
اما در این بیانیه دوباره تأکید میشود که دولت هلند، بر اساس تصمیمات اکثریت مجلس هلند، باید حداکثر تلاش خود را بکند تا این رژیم را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد. و این همچنین بهمعنای آن است که برای همه افراد در هلند، نه تنها دولت، ها بلکه شهروندان نباید با رژیم ایران تجارت بکنند. این فقط در مورد دولتها نیست، بلکه افراد نیز باید از تجارت با آن حکومت خودداری کنند.
و این بهمعنای ساده یک پیام نهایی است که نتیجه بسیار حتمی از اقدام دولت هلند برای قرار دادن آن رژیم یاغی در ایران در فهرست سازمانهای تروریستی است.
از توجه شما سپاسگزارم، و برای شما بهترین آرزوها را دارم. متشکرم.
درک یان اپینک نماینده پارلمان هلند ۲۰۲۳-۲۰۲۱
از شما متشکرم و من چهرههای آشنای زیادی را اینجا در اتاق میبینم، افرادی که با آنها کار کردهام و هنوز هم کار میکنم و همچنین وقتی تظاهراتی در لاهه برگزار میشود، و آنها معمولاً در لاهه، اطراف ساختمان مجلس نمایندگان یا جاهای دیگر هستند. من همیشه آنجا هستم تا در تظاهرات شرکت کنم. بله، البته نه علیه خودم بلکه بر علیه سیاست دولت، زیرا وقت آن رسیده است که سپاه پاسداران در غرب و در هلند نیز یک سازمان ممنوعه اعلام شود.
خانمها و آقایان، و حضار محترم، رژیم بنیادگرای ایران بهطور فزایندهیی خود را بهعنوان یک خطر در خاورمیانه، حتی در کل جهان،
از لحاظ تروریستی، رژیم ایران حیله گر، فریبکار، اما متأسفانه مؤثر است. و همانطور که دیپلمات معروف فرانسوی شارل تالیراند یک بار گفته بود سادهلوحی بدتر از جنایت است و متأسفانه ما چنین هستیم. و سادهلوحی فقط منجر به جنایات بیشتر میشود و بعد ادامه مییابد و ادامه مییابد.
بهعنوان مثال، وزیر امور خارجه هلند در ۲۱ سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل بود. او با وزیر امور خارجه رژیم ایران، امیرعبداللهیان، اگر تلفظ آنرا درست گفته باشم، ملاقات کرد. این من را شگفتزده کرد، زیرا همه میدانند که رژیم ایران چه میکند. عبداللهیان خود زمانی بهعنوان عضوی از سازمان بسیج، گروه شبهنظامی که در سپاه پاسداران گنجانده شده بود، شروع به کار کرد. خلاصه اینکه آن وزیر خودش یک جنایتکار است و جایش در زندان است. سپاه پاسداران ستون فقرات رژیم ایران است. هم قلب و هم مغز. سپاه پاسداران برای اقدامات تروریستی از طریق نیروهای نیابتی برنامهریزی میکند. سپاه یک دایرهیی از ترور در سراسر خاورمیانه ایجاد کرد. اعضای سپاه نیز بخش بزرگی از اقتصاد ایران را در اختیار دارند و در عین ظلم به مردم در حال جمعآوری ثروت هستند. بنابراین نباید سادهلوح باشیم، زیرا کارنامه رژیم ایران فراتر میرود. جاهطلبیهای هستهیی رژیم ایران در حال شکلگیری است. غنیسازی اورانیوم با سرعتی زیاد در حال پیشرفت است و بهگفته کارشناسان، لحظه وقوع دور از انتظار نیست. بنابراین تصویر واقعی و خطر رژیم ایران در جهان در حال افزایش است. مدام در حال افزایش است رژیم ایران این سلاح هستهیی را یک بیمه عمر برای رژیم فعلی خود میبیند،
خانمها و آقایان، ما نباید توهم داشته باشیم، زیرا بمب اتمی رژیم ایران تنشها را در خاورمیانه تشدید میکند، به همین دلیل است که دلایل زیادی برای قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی اتحادیه اروپا وجود دارد. این باید اتفاق بیفتد. زیرا نقش رژیم ایران بهعنوان مهد ترور مشهود است. و نه تنها سران سپاه پاسداران بلکه همه اعضای آنرا در لیست تحریمها باید قرار داد، . همه اعضا. از جمله وزیر امور خارجه رژیم ایران امیر عبداللهیان. من میگویم آن را بگذارید بالای لیست. زیرا کسی وجود دارد که باید حتی بالاتر در لیست برود، در بالای بالا، و آن ابراهیم رئیسی است. بله، جای او آنجا است. ، در بالای لیست. و نکته بد این است که او بهزودی از مجمع جهانی پناهندگان در ژنو بازدید خواهد کرد، فکر میکنم چهارشنبه آینده. و این البته شرمآور است. سیلی بر صورت همه قربانیان رژیم ایران و اوج بدبینی. زیرا چه کسی قرار است از نشست مربوط به پناهندگان بازدید کند؟ رهبر کشوری که خود باعث ایجاد جریان پناهجویان در خاورمیانه و فراتر از آن میشود. او نباید بهعنوان مهمان به آنجا بیاید، او عامل مشکل است. و به همین دلیل است که جناب رئیس، از همه کشورهای غربی و سایر کشورها میخواهم که حضور رئیسی را محکوم کنند و در جلساتی که ایشان حضور دارند و یا در آن شرکت میکنند شرکت نکنند. ما باید نشان دهیم که این مرد یک جنایتکار است و جای او در زندان است. بسیار از شما متشکرم.
هانس نوت رئیس بنیاد ژرارد نوت برای آزادی ادیان و عقاید
من هانس نوت از بنیاد جرارد نوت و نایبرئیس حقوقبشر بدون مرز در بروکسل هستم. یک روز قبل از بزرگداشت هفتاد و پنجمین سالگرد امضای اعلامیههای حقوقبشر سازمان ملل متحد، گردهم آمدهایم تا در مورد ایران صحبت کنیم و این اولین بار نیست که این ضرورت اثبات شده است. در این کنفرانس، ما در مورد سرکوب سال ۱۹۸۸ با اعدام حدود ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی، انبوهی از اعدامها از آن زمان تاکنون، و موارد متعدد دیگر نقض حقوقبشر علیه مسیحیان، بهاییها و زنان معترض صحبت کردهایم و صحبت خواهیم کرد. و موارد دیگری که رژیم آنها را توهینآمیز میداند. برای ثبت میگویم، ما بهتازگی در مورد بازدید اعلام شده ابراهیم رئیسی، یکی از عاملان اصلی قتل بسیاری از قربانیان بیگناه در ایران، از مجمع جهانی پناهندگان در ژنو در چهارشنبه آینده، منزجر شدیم. آدم نمیداند که چگونه میتوانیم خشم خود را ابراز کنیم.
بهطور خلاصه، جنایاتی که امروز در ایران به آنها اشاره شد، بهوضوح نوک یک کوه یخ است و در پرتو آن میتوان بهراحتی نتیجه گرفت که رژیم نه به خدای مهربان و نه به شهروندانش احترام نمیگذارد و برای صلح در منطقه نمی جنگد. و با این کار دشمنان بیشتری به جای دشمنان کمتر ایجاد میکنند. هر کسی که با آنها مخالف است، باید از جان خود بترسد، چه در زندان و چه در زمین. من به قربانیان و همه آن قهرمانانی که شجاعانه برای پاسخگو کردن رژیم میجنگند درود میفرستم. بسیار از شما متشکرم. بسیار از شما متشکرم. از حضور شما در این کنفرانس مهم بسیار خوشحالم و از حمایت شما از مردم ایران در مبارزه برای آزادی و دموکراسی عمیقاً قدردانی میکنم. بسیار از شما متشکرم.
ادامه دارد