728 x 90

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران تلاش رژیم آخوندی برای محدود کردن اینترنت را محکوم کرد

خیزش مردم خوزستان و محکومیت قطع اینترنت توسط فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران
خیزش مردم خوزستان و محکومیت قطع اینترنت توسط فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران

فدراسیون بین‌المللی روزنامه نگاران نسبت به قطع اینترنت و طرح محدود کردن اینترنت موسوم به «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسانهای اجتماعی» هشدار داد و این اقدامات را محکوم کرد.

آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، روز جمعه ۸مرداد گفت: «ما از خواسته انجمن صنفی سراسری روزنامه‌نگاران ایران مبنی بر بازگرداندن دسترسی به اینترنت و مخالفت آنها با قوانینی که آزادی بیان روزنامه‌نگاران و مردم را تهدید می‌کند، حمایت می‌کنیم».

طی دو هفته گذشته اعتراضات گسترده‌یی در خوزستان با تمرکز بر مشکل بی‌آبی برگزار شد که نیروهای امنیتی با خشونت با آن مقابله کردند. رژیم آخوندی در این فاصله اقدام به قطع اینترنت در خوزستان کرد و گزارشها حاکی از بازداشت «صدها» نفر است.

هنوز آمار دقیقی از تعداد کشته‌شدگان، زخمی‌ها و بازداشت شدگان در دست نیست.

شورای ملی مقاومت ایران روز یکشنبه سوم مرداد۱۴۰۰ در اطلاعیه رسمی خود، اسامی ۱۲تن از شهدای قیام مردم خوزستان و دیگر شهرها که به حمایت از خوزستان بپا خاستند را منتشر نمود. در این اطلاعیه آمده است شمار واقعی شهیدان بیشتر است که پس از تدقیق هویت سایر شهیدان به اطلاع عموم خواهد رسید.

همزمان مجلس ارتجاع روز چهارشنبه ۶مرداد طرح موسوم به «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسانهای اجتماعی» را مورد بررسی قرار داد و با استناد به اصل ۸۵ قانون اساسی رژیم، کمیسیون به‌اصطلاح فرهنگی مجلس را موظف کرد موضوع را بررسی نموده و در اختیار شورای نگهبان ارتجاع قرار دهد.

خامنه‌ای روز اول فروردین گفته بود: «متأسفانه در فضای مجازیِ کشور ما هم که آن رعایتهای لازم با وجود این همه تأکیدی که من کردم صورت نمی‌گیرد و در یک جهاتی واقعاً ول است... فضای مجازی را بایستی مدیریّت کرد. نباید این وسیله را در اختیار دشمن گذاشت که بتواند علیه کشور و علیه ملّت توطئه کند» (سایت خامنه‌ای اول فروردین ۱۴۰۰).

شماری از اعضای مجلس ارتجاع نیز در وحشت از عواقب طرح محدود کردن اینترنت هشدار دادند. سعیدی عضو مجلس رژیم اعتراف کرد: در حالی که مجلس برای مشکلاتی مثل بی‌آبی، خوزستان و واکسن کرونا جلسه غیررسمی برگزار نمی‌کند اما برای طرح صیانت این کار را کرد. امروز روز خوبی برای مجلس نبود. یک شکست تاریخی بود».

سایت حکومتی دنیای اقتصاد روز ۶مرداد درباره این طرح سرکوبگرانه نوشت: «روز گذشته نامه‌یی از سوی مرتضی آقا تهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی خطاب به نمایندگان نوشته شده و با ادعای این‌که این طرح برآیند نظر دستگاههای اجرایی و نهادهای حاکمیتی است از آنها خواسته شده که به این طرح رأی دهند و از آن حمایت داشته باشند».

جهان‌آبادی عضو کمیسیون امنیت مجلس رژیم نیز گفت: «با اجرای این طرح یک هرج و مرج و بی‌نظمی عجیبی در ارتباط ما با دنیا و در ارتباط مردم با هم را شاهد خواهیم بود. مگر توانستند تلگرام را فیلتر کنند یا ماهواره را سطح جامعه جمع کنند؟‍ این الگوی فکری در کشورهای کره شمالی یا برخی کشورهای آمریکای لاتین هم جواب نداده است».

علی مطهری نایب رئیس سابق محلس ارتجاع روز ۷مرداد در توئیتی درباره طرح ضد اینترنت مجلس ارتجاع نوشت: طرح صیانت از فضای مجازی مصوبات دستوری خواهد داشت که از بالا دیکته می‌شود.

گزارشگران بدون مرز این طرح را «برگرفته از روش سانسور در چین» با هدف «مسدودسازی کامل دسترسی به شبکه‌های اجتماعی و اینترنت جهانی و تبعیض دیجیتال علیه حق دانستن مردم» دانسته است.

عفو بین‌الملل روز ۲۴تیرماه در بیانیه‌یی نوشت: اعتراضات به‌دلیل کمبود شدید آب در خوزستان آغاز شده است. در مقابل، مقامات ایران اختلال و قطع اینترنت را اعمال کرده‌اند که این امر نقض جدی حق آزادی بیان است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bf8602ed-ce22-4989-81b9-f86ff9dacd1b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات