کابوس سرنگونی نظام ۳۴سال پس از عملیات فروغ جاویدان
پاسدار علایی از سرکردگان سپاه پاسداران ولایت فقیه: در طرح مجاهدین ۵مرحله عملیاتی تا فتح تهران پیشبینی شده بود
شرایط بهگونهیی وخیم شده بود که برخی از فرماندهان بهرفسنجانی فرمانده جنگ توصیه میکردند شهر کرمانشاه را ترک نماید
مجاهدین قصد داشتند تا با بهرهگیری از ۲۵تیپ رزمی و مکانیزه که حدود ۵۱۰۰نفر را در آنها سازماندهی کرده بودند
در یک برنامه زمانبندی شده ۳۳ساعته خود را به تهران برسانند و نظام را سرنگون کنند
سایت تابناک متعلق پاسدار محسن رضایی از معاونان رئیسی جلاد و سرکرده سپاه پاسداران در زمان عملیات فروغ جاویدان روز ۵مرداد ۱۴۰۱، اظهارات پاسدار حسین علایی از سرکردگان سپاه پاسداران درباره عملیات فروغ جاویدان و کابوس سرنگونی و درهم ریختگی حکومت آخوندی و سپاه جهل و جنایت را درج کرد.
پاسدار علایی گفت: مجاهدین با تکیه بر تجربیات ناشی از عملیاتهای گذشته در حمله به مواضع نیرو های ارتش در جبهههای جنگ، عملیات جدیدی را بهمنظور سرنگونی نظام به نام "فروغ جاویدان" برنامهریزی کرد. این عملیات قرار بود در مهرماه سال۱۳۶۷ به اجرا در آید. اما پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران موجب شد... مجاهدین عملیات خود را جلو انداختند و آن را در بعدازظهر سوم مرداد۱۳۶۷، آغاز کردند...
پاسدار علایی میافزاید: گرچه احتمال حمله مجاهدین خلق از سوی برخی از فرماندهان سپاه داده میشد، ولی هیچکس نمیدانست که نیروهای مجاهدین از کدام نقطه مرزی به خاک ایران حمله خواهند کرد.
نیرو های مجاهدین قصد داشتند تا با بهرهگیری از ۲۵تیپ رزمی سبک مکانیزه که حدود ۵۱۰۰نفر را در آنها سازماندهی کرده بودند، در یک برنامه زمانبندی شده ۳۳ساعته خود را به تهران برسانند و نظام را سرنگون کنند.
شرایط جبههها بهگونهیی بود که باور حمله گسترده نظامی مجاهدین به جبهههای جنگ و نیز به شهرهای ایران دشوار بهنظر میرسید. بههمین دلیل، برخی از مسئولان کشور خبر حمله مجاهدین را یک جنگ روانی و تبلیغاتی ارزیابی میکردند...
شرایط بهگونهیی وخیم شده بود که برخی از فرماندهان به رفسنجانی فرمانده جنگ توصیه میکردند که شهر کرمانشاه را ترک نماید، زیرا احتمال تصرف این شهر از سوی ارتش مجاهدین جدی بود.