بهگزارش رویترز، آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت، در آستانه دور تازه مذاکرات هستهیی با رژیم ایران که قرار است روز شنبه برگزار شود، تحریمهای جدیدی را علیه نهادهایی که متهم به مشارکت در تجارت غیرقانونی نفت و پتروشیمی ایران هستند، وضع کرد؛ اقدامی که در راستای افزایش فشار بر تهران انجام شده است.
بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا، این تحریمها هفت نهاد مستقر در امارات متحده عربی، ترکیه و رژیم ایران را شامل میشود که در تجارت محصولات نفتی و پتروشیمی ایران فعالیت داشتهاند. همچنین دو کشتی نیز هدف تحریمها قرار گرفتند.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیهیی جداگانه اعلام کرد که این اقدام چهار فروشنده و یک خریدار پتروشیمی ایران را شامل میشود که مجموع ارزش معاملات آنها به صدها میلیون دلار میرسد.
این تحریمها تازهترین گام آمریکا علیه تهران از زمان احیای سیاست «فشار حداکثری» است؛ سیاستی که نخستین بار در دوره ریاستجمهوری دونالد ترامپ آغاز شد و هدف آن رساندن صادرات نفت ایران به صفر و جلوگیری از توسعه توانمندیهای هستهیی جمهوری اسلامی است.
روبیو تأکید کرد: «رئیسجمهور متعهد است صادرات غیرقانونی نفت و پتروشیمی ایران – از جمله به چین – را در قالب کمپین فشار حداکثری به صفر برساند».
نمایندگی رژیم ایران در سازمان ملل تاکنون واکنشی به این تحریمها نشان نداده است.
گزارش رویترز میافزاید که این اقدامات در حالی صورت میگیرد که مذاکرات هستهیی میان آمریکا و رژیم ایران از سر گرفته شده و قرار است روز شنبه در رم ادامه یابد.
در دوره نخست ریاستجمهوری ترامپ، آمریکا از توافق هستهیی سال ۲۰۱۵ خارج شد؛ توافقی که محدودیتهایی بر غنیسازی اورانیوم ایران در برابر کاهش تحریمها وضع میکرد. ترامپ همچنین تحریمهای گستردهتری علیه ایران بازگرداند.
از آن زمان، جمهوری اسلامی از حدود مجاز در غنیسازی اورانیوم فراتر رفته است. قدرتهای غربی معتقدند ایران بهدنبال دستیابی پنهانی به سلاح هستهیی است، در حالیکه تهران مدعی است برنامه هستهایاش صرفاً اهداف غیرنظامی دارد.