روزنامه فایننشال تایمز روز ۲۷مهر در گزارشی از مصاحبه رافائل گروسی مدیرکل آژانس با این روزنامه نوشت: در بحبوحه نگرانیها (مبنی بر این) که مذاکرات برای احیای توافق جهانی برای مهار فعالیتهای اتمی تهران شکستخورده و به بنبست رسیده است، مدیر آژانس انرژی اتمی هشدار داد که اقدامات موقت برای نظارت بر فعالیتهای هستهیی ایران، دیگر کامل نیست.
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهیی با فایننشال تایمز گفت: او نیاز فوری به ملاقات با وزیر خارجه (رژیم) ایران دارد تا در مورد پیشنهادات احیای دوباره برنامه نظارتی شکننده بحث و تبادل نظر کند.
گروسی در سفری به واشنگتن به فایننشال تایمز گفت: من نتوانستم با وزیر امور خارجه جدید رژیم ایران گفتگو کنم. من باید این تماس را در سطح سیاسی داشته باشم. این امر ضروری است. بدون او ما نمیتوانیم یکدیگر را درک کنیم.
فایننشال تایمز نوشت: نظارت مداوم بر فعالیتهای هستهیی تهران از طریق دوربینها و سایر دستگاهها، این امید را ایجاد کرده است که میتوان یک توافق جهانی، برای مهار فعالیتهای هستهیی تهران و لغو تحریمها را زنده کرد. در سال۲۰۱۸ دونالد ترامپ از توافقنامه هستهیی چند جانبه، سال۲۰۱۵ با ایران خارج شد و تحریمهای جدید قدرتمندی را برقرار کرد. از آن زمان تهران تلاشهای کلیدی نظارتی را رد کرده است و همزمان حجم و غلظت مواد شکافت پذیر خود را افزایش داده است. این کشور همواره تلاش برای ساخت تسلیحات هستهیی را رد کرده است.
دولت جو بایدن سعی میکند تا دوباره وارد توافقنامه شود. اما شش دور مذاکرات غیرمستقیم در ماه ژوئن از زمان گزینش ابراهیم رئیسی، متوقف شده است. گروسی گفت: رژیم ایران از داشتن مواد کافی برای یک سلاح هستهیی «چند ماه» فاصله دارد. او با این حال گفت که فکر نمیکند این کشور بهدنبال یک (سلاح هستهیی) باشد.
او در ادامه افزود: بهاصطلاح نقطه گریز اتمی بهطور مستمر در حال کم شدن است، زیرا ایران (مقدار) اورانیوم بیشتری را با سانتریفوژهای کارآمدتر غنی کرده است.
گروسی افزود: نقطه گریز اتمی روزبهروز کوتاهتر و کوتاهتر میشود. او دیروز گفت نیاز به این دارد که در تسای کرج، مجتمع تولیدی واقع در غرب تهران که قطعات سانتریفوژ میسازد، دوربینهای کارآمد و فعال دوباره نصب شود.