کمیته در جستجوی عدالت روز چهارشنبه ۱۱بهمن در نامهیی به ولکر تورک، کمیسر عالی حقوقبشر سازمان ملل، در مورد بازدید آتی معاون او از ایران بر ضرورت ملاقات معاون او با زندانیان سیاسی، بازدید از زندانها و بررسی گزارشهای شکنجه، تجاوز به معترضان زن و مرد زندانی تأکید دارد.
ISJ Committee writes to UN HR High Commissioner, Volker Türk, on upcoming visit to #Iran by his deputy, urges need to meet with prisoners of conscience, visit prisons & investigate reports of torture, rape of jailed female & male protesters. pic.twitter.com/e38bp50hqL
— International Committee in Search of Justice (@isjcommittee) January 31, 2024
نامه کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت به ولکر تورک کمیسر عالی حقوقبشر سازمان ملل در کاخ ملل ژنو:
کمیساریای عالی محترم تورک، ما به نمایندگی از کمیته بینالمللی در جستجوی عدالت (ISJ) [این نامه را] مینویسیم تا نگرانی خودمان را از سفر برنامهریزی شده خانم ندا یوسف الناشف، معاون شما، به ایران در ۳فوریه ابراز کنیم. ما معتقدیم این سفر باید بهعنوان یک مأموریت حقیقتیاب، و تضمین دسترسی آزاد به زندانیان سیاسی، ملاقات با زندانیان سابق که شکنجه را تحمل کردهاند، و تعامل با خانوادههای اعدام شدگان و کشتهشدگان در اعتراضات سراسری انجام شود.
در حالی که ما از هر گونه ابتکار با هدف رسیدگی به مسائل حقوقبشر در ایران استقبال میکنیم، اما بر اهمیت تضمین برای بازدید از زندانها تأکید میکنیم. بدون چنین تضمینی، ما در مورد سوءاستفاده احتمالی رژیم ایران از این سفر برای تبلیغات، همانطور که در مورد مأموریتهای بینالمللی گذشته در تهران شاهد بودیم.
برای اطمینان از اثربخشی این دیدار و جلوگیری از دستکاری رژیم، بهشدت توصیه میکنیم که معاون کمیساریای عالی با افراد خاصی که نماینده موضوع نقض شدید حقوقبشر در ایران هستند، ملاقات کند. این تعاملات برای به دست آوردن درک واقعی از شرایط حاکم، دوری از روایتهای تحت کنترل رژیم، ضروری است.
مریم اکبری منفرد زندانی سیاسی از سال ۲۰۰۹، زندانی شدن مریم بهدلیل روابط خانوادگی او با سازمان مجاهدین خلق ایران (PMOI/MEK) است. او در طول دوران حبس خودش از مرخصی محروم بوده است که نقض آشکار حقوق اوست. علاوه بر این، مریم مادر سه دختر است و در زندانی در سمنان با فاصله قابل توجهی از محل سکونت خودش نگهداری میشود و این امر درد و رنج خانوادهاش را تشدید میکند.
سعید ماسوری با گذراندن یک حکم ناعادلانه برای بیش از دو دهه، درد و رنج. سعید یادآور ظلم و ستم بیامان رژیم است. او نیز مانند مریم در طول دوران حبس خودش از هر گونه مرخصی محروم شده است و تحت شرایط سخت و غیرانسانی رنج میبرد که نشاندهنده سوءاستفاده سیستماتیک رژیم از زندانیان سیاسی است.
علی معزی - علی ۷۰ساله از مخالفان سرشناس، بهدلیل مخالفت قاطع خودش با رژیم، ۱۲سال زندان و شکنجه را متحمل شده است. تجارب او که اخیراً در اوت ۲۰۲۳ به ۷۵ماه زندان دیگر محکوم شده است، واکنش شدید رژیم به مخالفان را برانگیخته است.
علاوه بر این، تعداد نگرانکننده اعدامها در ایران با ۸۶۴مورد در سال ۲۰۲۳ و ۱۶۸۹مورد از زمان ریاستجمهوری رئیسی، شایان توجه فوری است.
این تحقیقات برای اطمینان از حسابرسی قرار دادن و جلوگیری از عادیسازی چنین اعمال شنیع در داخل سیستم زندان ایران حیاتی است. همانطور که قبلاً گفته شد، ما مجدداً تأکید میکنیم که از نظر ما، چنین بازدیدی ناموجه است و خطر دستکاری رژیم ایران برای پنهان کردن نقض حقوقبشر در ایران وجود دارد، مگر اینکه یک بیانیه علنی صریح از سوی مقامات ایرانی مبنی بر دسترسی نامحدود به همه زندانهای این کشور بدون استثنا وجود داشته باشد. این امر مستلزم تعامل با افرادی مانند مریم اکبری منفرد، سعید ماسوری و علی معزی است.
تعامل با آنها و شنیدن تجربیات دست اول آنها بینشی واقعی از وضعیت حقوقبشر در ایران ارائه خواهد داد و در نتیجه کمیسیون حقوقبشر سازمان ملل (UNCHR) را برای انجام اقدامات آگاهانه و تاثیرگذار مجهز میکند. ما اطمینان داریم که دفتر کمیساریای عالی حقوقبشر این پیشنهادات را بهطور جدی مورد بررسی قرار خواهد داد و اطمینان حاصل میکند که این دیدار بهطور معناداری به بهبود حقوقبشر در ایران کمک میکند.
با تشکر از توجه شما به این موضوع فوری. ارادتمند،
پروفسور آلخو ویدال کوادراس رئیس کمیته در جستجوی عدالت و استاد اسپانیایی فیزیک اتمی و هسته ای. نایبرئیس پارلمان اروپا (۱۹۹۹ - ۲۰۱۴)
استراون استیونسون
ریاست کمیته در جستجوی عدالت در حمایت از آزادیهای سیاسی در ایران. رئیس هیأت پارلمان اروپا برای روابط با عراق (۱۴-۲۰۰۹) و رئیس گروه بین گروهی دوستان ایران آزاد (۱۴-۲۰۰۴)
پائولو کازاکا
عضو پارلمان اروپا (۱۹۹۹-۲۰۰۹)؛ رئیس هیأت پارلمان اروپا برای روابط با مجمع پارلمانی ناتو. بنیانگذار و مدیر اجرایی «انجمن دموکراتیک آسیای جنوبی». بنیانگذار انجمن همکاری بینالمللی ARCHumankind، "اتحاد برای تجدید همکاری بین بشریت".