نتایج پژوهشی در انگلستان نشان میدهد واکسنهای فایزر و آسترازنکا در پیشگیری و مقابله با گونه جهشیافته ویروس کرونا در هند از کارآیی بالایی برخوردار است.
اداره بهداشت عمومی انگلستان روز یکشنبه ۲خرداد اعلام کرد، بر اساس مستندات خود نتایج واکسیناسیون ماههای اخیر در این کشور نشان میدهد تزریق دوز اول واکسن آسترازنکا خطرات مرگ بر اثر ابتلا به کووید۱۹ را حدود ۸۰درصد کاهش میدهد.
و تزریق دز اول واکسن فایزر نیز حدود ۸۰درصد و تزریق دز دوم آن حدود ۹۷درصد خطر مرگ بر اثر ابتلا به کووید را کاهش میدهد.
بر همین اساس تزریق دو دُز واکسن فایزر تا ۸۸درصد در مقابله با اینگونه جهشیافته اثربخشی دارد و واکسن آسترازنکا نیز پس از تزریق دُزدوم تا ۶۰درصد در برابر ویروس کرونای شناسایی شده در هند نیز مؤثر بوده است.
واکسن فایزر در دُز دوم تا ۹۳درصد در مقابله با ویروس کرونای ثبتشده در انگلستان مؤثر و اثربخشی واکسن آسترازنکا در مقابله با اینگونه جهشیافته نیز پس از تزریق دُز دوم ۶۶درصد برآورد شده است.
شایان ذکر است که واکسن آسترازنکا برای کشورهای اروپای مرکزی و فقیر از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در مقایسه با واکسن فایزر هم ارزان است و هم شرایط استفاده از آن آسان است. با وجود این، تأخیر در تأمین این واکسن باعث شده که اتحادیه اروپا از خرید واکسن از این شرکت نومید شود.