- ای.یو.ریپورتر: تجمع گروهی از ایرانیان در خاوران برای جلب توجهات به جنایتی۳۰ساله علیه بشریت.
- شرکتکنندگان در این تجمع از بستگان قربانیان مجاهدین خلق در قتلعام۶۷ بودند.
- در شعارهای معترضان در خاوران اسم رئیسی از عاملان اصلی قتلعام ۶۷ شنیده میشد که کاندیدای مورد نظر خامنهای برای جایگزینکردن روحانی است.
ای.یو.ریپورتر ۲۵ اردیبهشت نوشت: گروهی از ایرانیان در گورستانی در تهران تجمع کردند تا بار دیگر توجهات را به جنایتی ۳۰ساله علیه بشریت جلب کنند که تاکنون کسی بهخاطر آن مورد حسابرسی قرار نگرفته است. این تجمع توسط خانوادههای زندانیان سیاسی که در تابستان۱۹۸۸ قتلعام شدهاند برگزار شد.
انتخاب محل برگزاری این تجمع بر پایه آخرین گزارشهایی صورت گرفت که از تصمیم (رژیم ایران) برای اجرای پروژهیی بهمنظور تخریب قطعهیی از خاوران حکایت دارد. گمان میرود (این محل) گور جمعی بسیاری از قربانیان آن قتلعام باشد که بهصورت مخفیانه در آنجا دفن شدهاند. قتلعام۱۹۸۸ در زمانی مورد توجه قرار گرفته که یکی از عاملان اصلی آن، بهیکی از نامزدهای اصلی انتخابات ریاستجمهوری (رژیم ایران) در ۱۸ژوئن تبدیل شده است.
مقامهای (رژیم) ایران تلاش کردهاند شواهد مربوط بهابعاد کشتار سال۱۹۸۸ را پنهان کنند.
افرادی که با این حادثه آشنا هستند تخمین زدهاند که تعداد کشتهشدگان حدود ۳۰هزار تن و عمدتاً از سازمان مجاهدین خلق ایران، اصلیترین جنبش مخالف (رژیم) ایران بوده است.
(شرکتکنندگان) در تجمع روز پنجشنبه (گذشته)، از بستگان قربانیان مجاهدین خلق در قتلعام سال۶۷ بودند.
تقریباً دو هفته قبل از این تجمع... شماری از خانوادههای قربانیان نامهیی بهآنتونیو گوترز دبیرکل ملل متحد نوشتند و طی آن تأکید کردند که رژیم، «گورهای جمعی قربانیان (قتلعام) ۶۷ را در اهواز، تبریز، مشهد و نقاطی دیگر، از بین برده یا تخریب کرده است».
خانوادهها در تازهترین اقدام عملیشان، پیامهایی (را) در دست داشتند که در آن آمده بود «این سند استمرار جنایت علیه بشریت است»؛ آنها اعلام کردند که تا وقتی عاملان این قتلعام محاکمه نشوند و یا بههر ترتیبی مورد حسابرسی قرار نگیرند، «نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم». معترضان همچنین از برخی از عاملان اسم بردند و بهطور خاص روی ابراهیم رئیسی متمرکز شدند که اسمش بهعنوان «قاتل۶۷» در شعارهای آنها (شنیده میشد)... طبق گزارشها، او کاندیدای مورد نظر خامنهای برای جایگزینکردن روحانی است... رئیسی در دو سالی که رئیس قضاییه بوده، بر بیش از ۵۰۰اعدام و نیز بیشمار مجازات جسمی مثل شلاقزدن و قطع اعضای بدن نظارت داشته است. دورهٔ (ریاست او) همچنین با سرکوبهای شدید علیه مخالفان همزمان شده است؛ از جمله شلیک و قتل حدود ۱۵۰۰تن از شرکتکنندگان در قیام سراسری نوامبر۲۰۱۹.
رئیسی بهعنوان یکی از دستاندرکاران «هیأت» مرگ... در تهران، مسئولیت شمار بسیار بالایی از این قتلها را بهعهده دارد. او بهجای پنهانکردن این سوابق، طی سالهای اخیر حتی از آن حمایت کرده و در ۲ژوئن۲۰۲۰ در یک مصاحبهٔ تلویزیونی گفته است که بهاعضای مجاهدین خلق «نباید فرصتی داده شود» و «. (خمینی). . گفته که نباید در قبال آنها هیچگونه ترحمی از خود نشان بدهیم».
این نکته بهتازگی در نامهیی از سوی سازمان عدالت برای قربانیان قتلعام۶۷ در ایران مورد تأکید قرار گرفت که در آن جامعهٔ جهانی فراخوانده شده است تا این مصونیت را بهچالش بکشد. در این نامه که توسط بیش از ۱۵۰کارشناس حقوقی و حقوقبشری شامل ۴۵مقام پیشین ملل متحد امضا شده آمده است: «ما شورای حقوقبشر ملل متحد را فرا میخوانیم که با برقراری یک هیأت تحقیق درباره اعدامهای فراقضایی و جمعی و ناپدید کردنهای اجباری سال۱۹۸۸بهفرهنگ مصونیت موجود در ایران پایان بدهد». .
در یک موضعگیری جداگانه، خانم مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران از شورای امنیت سازمان ملل و همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد خواست تا فتوای خمینی برای قتلعام زندانیان سیاسی در سال۱۹۸۸ را بهطور رسمی و بهعنوان نسلکشی و یک جنایت علیه بشریت، محکوم کنند.