روزنامه حکومتی آرمان وابسته به باند روحانی روز پنجشنبه ۲۳بهمن درباره تنگنای فعلی رژیم و هجمه آمریکا و اروپا برای بازگشت به برجام که محمود علوی آنرا به گربهای تشبیه کرد که در گوشهیی گیر انداختهاند و پنجول میکشد نوشت: «در این میان اما گفتههای محمود علوی وزیر اطلاعات در اینباره وضعیت را بغرنجتر هم کرده است. وی برای نخستین بار در تمام این سالها حرکت به سمت سلاحهای هستهیی را دور از ذهن ندانسته و آن را ممکن و محتمل برشمرده است؛ سخنانی که به حواشی کنونی افزوده است».
روزنامه حکومتی بهنقل از آخوند علوی نوشت: «رهبری صراحتاً در فتوای خود فرمودند که تولید سلاح هستهیی خلاف شرع است و جمهوری اسلامی سراغ آن نمیرود و آن را حرام میداند، اما اگر گربهای را گوشهیی گیر بیندازند ممکن است رفتاری کند که گربهای که آزاد است آن رفتار را نمیکند. اگر ایران را به آن سمت هل دهند تقصیر ایران نیست تقصیر کسانی است که ایران را به آن سمت هل دادند».
آرمان با اشاره به حرفهای علوی نوشت: «بعید بهنظر میرسد این اظهارات بدون هماهنگی گفته شود. روزنامه حکومتی افزود: به غیر از اینکه علوی ما را با گربهای مقایسه کرده که در کوچهای گیر افتاده است و خود این تشبیه نیز جای سؤال و نقد دارد اما اظهارات صریحش در مورد انرژی هستهیی آن هم در چنین شرایطی جای پرسشهای بیشتری ایجاد میکند».
خاطرنشان میشود ند پرایس، سخنگوی وزارتخارجه آمریکا بر سر حرفهای آخوند علوی موضع گرفت و گفت: «رژیم ایران تحت مفاد پیمان منع گسترش جنگافزارهای هستهیی، ان.پی.تی، متعهد است که هرگز، هرگز، هرگز، تا ابد به سلاح هستهیی دست نیابد و این تعهد را در قالب توافق هستهیی برجام هم تأیید کرده است».
این روزنامه به اظهارات بایدن رئیسجمهور آمریکا با تلویزیون سی.بی.اس در رابطه با غنیسازی رژیم ایران اشاره کرد و نوشت: «وقتی از بایدن سؤال شد که آیا حاضر است ابتدا تحریمها را بردارد تا غنیسازی ایران متوقف شود فقط یک کلمه گفت: نه، بعد در جواب این سؤال که ایران باید ابتدا غنیسازی ۲۰درصد را متوقف کند؟ به نشانه تأیید چشمانش را باز و بسته کرد. این واکنش خونسردانه و البته بیکلام، در واقع جوابی به این موضوع بود که ایران اعلام داشت زمانی به برجام بازمیگردد که آمریکا ابتدا تحریمها را بردارد.
اظهارات اخیر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز تاییدی دیگر بر واکنش بایدن و بحث تحریمهاست. او نیز گفته آمریکا به شرط این به برجام برمیگردد که ایران ابتدا دست به چنین کاری بزند. بلینکن البته پا را از این هم فراتر گذاشت و مسأله موشکی ایران و مسائل منطقهیی را نیز در ارتباط با مذاکرات پسابرجام به زبان راند».