728 x 90

روابط ایران و کشورهای منطقه,

واماندگی و انزوای سیاسی رژیم در مواجهه با عربستان

-

اجلاس اوپک در عربستان
اجلاس اوپک در عربستان
رویارویی عربستان با رژیم و پررنگ شدن نقش این کشور در زمینه‌های مسایل منقطه‌یی علیه رژیم آخوندی، مهره‌ها و رسانه‌های آن را به هراس انداخته است.
بر اساس گزارشهای رسانه‌های رژیم و اعتراف بعضی از مهره‌های آن، عربستان یکی از کشورهای تاثیرگذار و یکی از مانعهای اصلی توافق نهایی در مذاکرات یک هفته‌یی وین بوده است.
تعدادی از رسانه‌ها و کارشناسان خارجی نیز بر این عقیده هستند که نقش عربستان در زمینه شکست مذاکرات وین اهمیت داشته است.
همان زمان نیز که مذاکرات بین جواد ظریف وزیر خارجه رژیم و جان کری وزیر خارجه آمریکا در وین در جریان بود، حضور سعودالفیصل وزیرخارجه عربستان در وین و مذاکره او با جان کری، شگفتی بسیاری از ناظران را به‌دنبال داشت.
پس از تمدید مذاکرات نیز رسانه‌های هر دو باند رژیم تا توانستند نسبت به تاثیر نقش منفی عربستان در مذاکرات سوز و گداز کردند و این کشور و به‌ویژه سعود الفیصل را به باد ناسزا گرفتند.
روزنامه فرانسوی لوموند 5آذر93 در مورد نقش عربستان و سعود الفیصل در جریان مذاکرات وین می‌نویسد: ”برخی عربستان سعودی، رقیب عمده‌ ایران در منطقه را مسئول عدم رسیدن به این توافق تاریخی می‌دانند. سفر غیرمترقبه‌ وزیر امور خارجه عربستان به وین از نقطه‌نظر کاربران شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌ها و نشریات شواهدی بر این ادعا هستند“.
یکی از کارشناسان وابسته به باند خامنه‌ای 6آذر93 در روزنامه سیاست روز وابسته به این باند نوشت: ”۷ کشور مذاکره‌کننده شامل ایران و ۱+۵ تنها در مذاکرات تأثیر‌گذار نیستند بلکه حدود ۱۵ طرف لابی‌کننده و مذاکره‌کننده با آمریکا هستند که عربستان سعودی و همچنین لابیها و کارتلهای بین‌المللی بر روی مذاکرات و حتی پشت میز مذاکرات تأثیر‌گذار هستند. “
خبرگزاری نیروی تروریستی قدس سپاه نیز 7آذر93 نوشت: ”جیغ بنفش سعودیها در روزهای پایانی و دقیقه نود در قبال نزدیک شدن به یک توافق احتمالی نیز قابل‌توجه بود. فریاد مقامات رسمی و غیررسمی و اعزام وزیر خارجه به وین، به‌منظور ملاقات کری با سعود الفیصل (در درون هواپیما)، چیزی جز نماد کینه‌ورزی و عداوت و آشکار شدن دشمنی با ایران را به اثبات نمی‌رساند. یعنی عربستان به هر قیمتی حاضر به تخریب یک روند مذاکراتی است“
روزنامه رسالت ارگان مؤتلفه و یکی دیگر از رسانه‌های وابسته به باند خامنه‌ای 4آذر93 تحت عنوان ”چرا توافق نهایی رخ نداد؟“ به نقش بازدارنده عربستان سعود و وزیرخارجه این کشور در مذاکرات برای توافق نهایی اشاره می‌کند: ”دومین عاملی که مانع از امضای توافق قطعی و جامع میان ایران و اعضای 1+5 شد، به تأثیرگذاری بازیگران مخرب خارجی بر میز مذاکرات باز می‌گردد. حضور شتابزده سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان سعودی در وین و دیدار فوری او با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا نشان از بسط مذاکرات محرمانه و پشت میز به آن سوی دیوارهای هتل کوبورگ (محل برگزاری مذاکرات وین) بود. “
رویارویی عربستان با رژیم آخوندی بر سر موضوع نفت نیز یکی از پهنه‌هایی است که عربستان تلاش می‌کند از نقش رژیم در مورد تاثیرگذاری بر سیاست تولید و افزایش قیمتها در اوپک بکاهد.
در این زمینه نیز عربستان تلاش دارد رژیم را منزوی کند به همین دلیل در جریان مذاکرات اوپک که رژیم به‌منظور جلوگیری از روند افت قیمت نفت، خواهان کاهش تولید نفت اوپک بود، عربستان همراه با سایرکشورهای حوزه خلیج فارس رودرروی رژیم ایستاد.
در این رابطه نیز کارشناسان و رسانه‌های رژیم نسبت به این نقش عربستان واکنش نشان دادند. کیهان خامنه‌ای 6آبان 93 نوشت: ”جبهه موافقان کاهش قیمت نفت به سرکردگی عربستان و با حمایت بیرونی آمریکا از مدتها پیش سوت روند نزولی قیمتها را زده‌اند و برای ضربه زدن به اقتصاد کشور‌هایی نظیر ایران به‌شدت موافق روند افت قیمتها هستند. در این جبهه به نظر می‌رسد کشورهای حاشیه خلیج‌فارس نظیر بحرین، کویت و امارات، متحد عربستان بوده و با هر گونه کاهش تولید برای مقابله با روند نزولی قیمت مخالفت می‌کنند“
رویارویی عربستان با رژیم آخوندی در موضوع اتمی و هسته‌یی، باند رفسنجانی- روحانی را نیز به هراس انداخته است. روزنامه شرق وابسته به این باند 8آبان 93 می‌نویسد:” حداقل انتظار این بود که کف قیمت تثبیت شود و بازار اصطلاحا «راه بیفتد» اما اجلاس اخیر، دستاورد مثبتی نداشت. غلبه فضای سیاسی هم تا حد زیادی به ایجاد این فضا کمک کرد. همزمانی مذاکرات هسته‌یی ایران در وین با اجلاس «اوپک»، سفر سعود الفیصل به این کشور و مسایلی که پیرامون رایزنیهای او درباره پرونده هسته‌یی ایران منتشر شد، به تندشدن فضا انجامید“.
تنگنا و بن‌بستی که این رویارویی عربستان برای رژیم ایجاد کرده است به حدی است که باند رفسنجانی- روحانی دست به دامن آخوندی در سطح وحید خراسانی در قم شدند تا او اعلام کند که ” اسرائیل و سعودی از نتیجه مطلوب ممانعت کردند و راه قطعی این است که آقای هاشمی به عربستان سفر کند. باید این سفر انجام شود چون تنها شخصیتی که می‌تواند عربستان را مجاب کند آقای هاشمی است؛ سفر او به نفع جهان اسلام و ایران است“.
واقعیتی که در پس این رویارویی بیرون می‌زند این است که حالا رژیم بحران‌زده آخوندی، اضافه بر دولت آمریکا و مجلسین این کشور، شورای امنیت و اتحادیه اروپا با طرف چهارمی نیز در منطقه رودرو است که در ماندگی او را در پیشبرد سیاستهای اتمی و زدودن تحریمهای نفتی بیش از پیش کرده است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9fbc44fb-828b-4b97-ace7-69f3bab97494"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات