یک خانم برنجکار که الآن ۴۰ساله است، میگوید: «گردندرد و پادرد امانم را بریده، امسال نتوانستم کار کنم. بیمه هم که نداریم، کلی خرج دوا و درمان باید بدهم. همه همینطور هستیم. این همه سال کار کردم، هم روی زمینهای مردم هم روی زمین خودمان، همه سختیها را به جان میخریم تا با پول کارگری و فروش برنج، زندگی کنیم اما همیشه ترس داریم برنجمان فروش نرود، خدائیش دیگر کشاورز نباید ترس فروش محصول هم داشته باشد»!
این، فقط گوشهیی از درد و رنج هموطنان کشاورزمان در دیکتاتوری آخوندهاست.
روزنامه اعتماد آنلاین رژیم بهنقل از یک کشاورز مینویسد: آنقدر برنج خارجی وارد کردهاند که برنج ایرانی بازار ندارد، قیمت برنج پارسال حدود کیلویی ۱۰۰هزار تومان بود و امسال ۶۰ تا ۷۰هزار تومان هم مشتری ندارد. برنج ایرانی بازار ندارد. الآن در محله ما، کارخانه میگوید بیایید برنجهای پارسال را ببرید که ده روز دیگه شلتوک جدید درمیاد و ما دیگه جا نداریم.
یکی از برنجفروشان گفت: هیچوقت مثل حالا ضرر نداشتیم. سال گذشته برنج بورس داشت تا کیلویی ۱۱۰هزار تومان هم فروختیم اما امسال آنقدر بازار را از برنج خارجی پر کردهاند که امکان فروش نیست.
صاحب کارخانه برنجکوبی میگوید: «امسال به هر مشتری که گفتیم برنج بخرد گفت برنج خارجی خریدم و همین باعث شد هر روز مشتریهای ما کمتر شود. سال گذشته همین موقع فقط ۵تن برنج در کارخانه داشتیم. تا ۲۰روز دیگر باید کارخانه را تمیز کنیم که کشاورز برنج شالی را بیاورد و سفید کند. ۱۰مرداد من شالی دارم اما امروز که ۲۲تیر است هنوز ۱۵۰تن برنج اینجا مانده که دارد شپشک میزند. الآن تقریباً یک ماه است که دیگر برنجی نفروختیم. باور کنید روزانه ۱۰، ۲۰ کشاورز از ما سراغ مشتری را میگیرند اما دیگر توان بازاریابی و امانتفروشی هم نداریم.
یادآوری میشود نیاز برنج کشور در سال۲/۸میلیون تن تخمین زده میشود که ۲/۲میلیون تن برنج در داخل تولید میشود (برنجی که۷۵۰هزار تن آن تولید گیلان است) و ۶۰۰هزار تن هم باید با واردات تأمین شود اما در سال گذشته ۱/۸میلیون تن برنج از طریق واردات روانه بازار شد.
اقدامی که کشاورزان را به خانهخرابی کشانده است.
خبرنگار این روزنامه حکومتی در پایان افزوده است سازمان جهاد کشاورزی گیلان حاضر به پاسخگویی در این مورد نشد.