کمپانی نفتی ایتالیایی انی از پذیرش یک محموله نفتی که احتمال میرفت متعلق به رژیم ایران باشد خودداری کرد.
روزنامه وال استریت ژورنال روز ۲۹خرداد در مطلبی با عنوان «محموله مشکوک نفتی رژیم ایران در تله تحریمها» گزارش داد شرکت نفتی انی ایتالیا از پذیرش یک محموله نفتی که احتمال میرفت متعلق به رژیم ایران باشد خودداری کرد.
این محموله نفتی در یک کشتی متعلق به لیبریا بار زده شده بود و مقصدش پالایشگاه میلازو در شهر سیسیل ایتالیا بود.
شرکت انی گفت مشخصات این محموله با آنچه که در قرارداد خرید آن از عراق قید شده بود ناهمخوان بود.
یک سخنگوی شرکت انی گفت مطابق قرارداد این نفتکش باید حامل نفت عراق میبود اما مشخصات نفتی که بار زده شده است با نفت خام ایران همخوان است. این سخنگو گفت شرکت انی مدرکی مبنی بر اینکه چگونه مبدأ جغرافیایی این محموله عوض شده است در دست ندارد. شرکت انی برای تبعیت از تحریمهای آمریکا از پذیرش این محموله که احتمال میداد متعلق به ایران باشد خودداری کرد.
روزنامه وال استریت ژورنال مینویسد مدیر شرکت طرف قرارداد کمپانی انی که کمپانی تجاری اوآندو است گفت هنگام بارگیری این محموله بازرسان هر دو کمپانی حاضر بوده و تأیید کردند که محموله بار زده شده با مشخصات قرارداد همخوان است. اما مشخص نیست چگونه در مقصد این محموله مشخصات متفاوتی از جمله افزایش میزان سولفور پیدا کرده است.
وال استریت ژورنال میافزاید این واقعه چالشی که کمپانیهای بزرگ انرژی در تبعیت از تحریمهای آمریکا با آن روبهرو هستند را به نمایش میگذارد. نفتکش مزبور یک مسیر غیرمستقیم را برای رسیدن به مقصد طی کرده است و حداقل بخشی از محموله خود را در مسیر از طریق انتقال کشتی به کشتی دریافت کرده است.
شرکت تجزیه و تحلیل ترافیکهای دریایی به اسم ورتکسا گفته است که نفتکش مزبور در حوالی ششم ماه مه به کنار نفتکش دیگری در خلیجفارس پهلو گرفته و مخازن خود را پر کرده است.
برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه ۲۹خرداد در جلسه کمیته فرعی مجلس نمایندگان آمریکا که در رابطه با رژیم ایران تشکیل شده بود گفت: هر نفتی که از ایران به سمت هر خریداری برود، فعالیت غیرقانونی است، وی گفت: نفتی که به سوریه یا لبنان برسد، نفت سپاه پاسداران است. هر کسی که در ارتباط با آن ردیابی شود، با تعقیب قضایی روبهرو میشود.
روز سه شنبه ۲۸خرداد۹۸ بیژن زنگنه وزیر نفت کابینه آخوند روحانی در جمع کارگزاران رژیم در سازمان مدیریت صنعتی، اذعان کرد: «شرایط امروز از زمان جنگ سختتر است چرا که آن زمان میتوانستیم نفت صادر کنیم و امروز هیچ نفتی به اسم ایران نمیتوانیم بفروشیم و در زمینه انتقال ارز هم با مشکلات بسیاری مواجه هستیم».
وی افزود: «امروز نهتنها فروش نفت با سختیهای بسیاری مواجه شده بلکه نمیتوانیم حتی اگر نفت را فروختیم، پول آن را بهراحتی وارد کشور کنیم در حالیکه آن زمان این مشکل وجود نداشت و هماکنون برای خرید و فروش کالاهای دیگر نیز از جمله فرآوردههای نفتی، با مشکل مواجه هستیم».