728 x 90

تام ریج: توطئه تروریستی در ویلپنت نشان داد که انتظار میانه‌روی از این رژیم تروریستی چقدر بیهوده است

تام ریج
تام ریج

تام ریج اولین وزیر امنیت داخلی آمریکا

توطئه تروریستی در ویلپنت نشان داد که

انتظار میانه‌روی از این رژیم تروریستی چقدر بیهوده است

و نشان داد این رژیم نسبت به گسترش ناآرامی‌های داخلی

تا چه حد نگرانی دارد

هدف اصلی در این توطئه

مریم رجوی رئیس‌جمهور منتخب شورای ملی مقاومت بود

که پس از سرنگونی آخوندها در رأس یک دولت موقت انتقالی

وظیفه دارد قدرت را به مردم ایران منتقل کند

توطئه ترور پس از یک شورش سراسری در دیماه ۹۶

که خامنه‌ای آن را به مجاهدین گروه اصلی شورای ملی مقاومت

نسبت داد شکل گرفت

خامنه‌ای با تأیید نقش مجاهدین خلق

دهه‌ها تبلیغات حکومتی مبنی بر این‌که جنبش مقاومت حمایت مردمی ندارد را

به‌معنی واقعی کلمه نقش بر آب کرد

توطئه تروریستی ۲۰۱۸ نشان داد که انتظار میانه‌روی

از این رژیم تروریستی چقدر بیهوده است

هم‌چنین نشان داد که این رژیم نسبت به گسترش ناآرامی‌های داخلی

تا چه حد نگرانی دارد

تام ریج اولین وزیر امنیت داخلی آمریکا در مقاله‌ای در واشنگتن تایمز ۲۶آذر نوشت: «با آغاز انتقال ریاست‌جمهوری در واشنگتن، بحثهای بین‌المللی زیادی در مورد پیامدهای آن در توافق هسته‌یی با رژیم ایران وجود دارد.

طرفهای اروپایی برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) امیدوارند که رئیس‌جمهور منتخب جو بایدن با تصدی مقام خود در ماه آینده به‌سرعت به توافق بازگردد. آنها احتمالاً باید انتظارات خود را تعدیل کنند.

اگر حتی وضع موجود در سایر حوزه‌های سیاست با رژیم ایران بدون تغییر باقی بماند، اجرای مجدد برجام به‌دنبال آنچه اتفاق افتاده، کار بزرگی خواهد بود. اما آخوندهای حاکم بر ایران با تأیید مداوم موضع جنگ‌طلبانه نسبت به جامعه بین‌الملل، عوارض دیگری را نیز در این روند تزریق کرده‌اند. این وضعیت در ژوئن ۲۰۱۸، زمانی که حکومت تهران تلاش کرد یک حمله تروریستی در فرانسه انجام دهد، کاملاً مشهود شد.

اگر حمله خنثی نمی‌شد، ممکن بود شهروندان و سیاستمداران فرانسه به خسارت جدی آن تبدیل شوند. گفته می‌شود که هدف اصلی مریم رجوی، رئیس‌جمهور منتخب اپوزیسیون اصلی رژیم، شورای ملی مقاومت ایران (NCRI) بوده است. طبق گفته شورای ملی مقاومت، خانم رجوی پس از سرنگونی آخوندها، در رأس یک دولت انتقالی وظیفه دارد که قدرت را به مردم ایران منتقل کند.

به نظر می‌آید که توطئه ترور پس از یک شورش سراسری در دیماه ۹۶ که خامنه‌ای آن را به مجاهدین خلق، گروه اصلی عضو شورای ملی مقاومت ایران نسبت داد، شکل گرفت.

خامنه‌ای با تأیید نقش مجاهدین خلق، به‌معنای واقعی کلمه، دهه‌ها تبلیغات حکومتی مبنی بر این‌که جنبش مقاومت حمایت مردمی ندارد را نقش بر آب کرد. بنابراین او، واضح‌تر از هر زمان دیگر، فاش کرد که رژیم در موقعیت آسیب پذیرتر از معمول، قرار دارد. چیزی که باید عامل مهمی برای آینده سیاست‌های غربی در قبال حکومت تهران باشد.

عاملان توطئه تروریستی ژوئن ۲۰۱۸ طی چند هفته گذشته در بلژیک محاکمه شدند. یکی از آنها "دیپلمات" رسمی رژیم ایران بود که شخصاً بمبی را به تروریست‌ها تحویل داد. با توجه به جزئیات واضحی که اخیراً در دادگاه ارائه شد، اسداله اسدی، دیپلمات، از بالاترین مقامات رژیم دستور بمب‌گذاری در اجتماع دهها هزار مخالف و شخصیت بین‌المللی در نزدیکی پاریس را دریافت کرده بود. اگر این عملیات انجام می‌شد، تلفات در خاک اروپا قابل توجه بود.

رژیم به‌خاطر سکوت غربی‌ها در قبال سایر اقدامات شنیع خود جرأت یافت دست به این کار بزند. توافق هسته‌یی سال۲۰۱۵ نشان‌دهنده تمایل طولانی‌مدت غرب به سازش، یا حتی مماشات است. این به‌طور سنتی با دو فرض توجیه می‌شود: رژیم موجود تنها حکومت با ثبات در دسترس در ایران است و دیگر این‌که، این رژیم در داخل قادر به انجام اصلاحاتی است که ممکن است باعث شود تهدیدی کمتر برای منافع و داراییهای غرب باشد. اما تحولات اخیر نشان داده است که هر دو فرضیه کاملاً غلط هستند».

در بیش از هفت سال ریاست‌جمهوری روحانی، پیوسته آشکارتر شده که به سختی بین ایدئولوژی سیاسی وی و خامنه‌ای فاصله وجود دارد. برای ناظران نزدیک امور ایران، سرکوبهای داخلی مخالفان به‌روشنی بیانگر همین واقعیت بوده است. اما برای مخاطبان غربی، شاید هیچ نشانه واضح تری از عدم وجود اعتدال قابل توجه در یک توطئه مهم‌تروریستی تحت رهبری روحانی، که وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه دست‌اندرکار انجام آن بوده‌اند، وجود ندارد.

اگر چه بعید است دولت بایدن استراتژی "فشار حداکثری" بر روی رژیم ایران را بدون تغییر ادامه دهد، اما تصور این‌که آقای بایدن فوراً این سیاست را معکوس کند و با سازش اروپا منطبق شود، بسیار بدبینانه خواهد بود.

از یک‌سو، توطئه تروریستی ۲۰۱۸ نشان داد که انتظار میانه‌روی از این رژیم تروریستی چقدر بیهوده است. اما از طرف دیگر، این مسأله هم‌چنین نشان داد که این رژیم نسبت به گسترش ناآرامی‌های داخلی تا چه حد نگرانی دارد.

در آبان ۹۸، یک قیام سراسری بی‌سابقه‌ییران را لرزاند و تقریباً ۲۰۰شهر را در بر گرفت. مقامات رژیم نتوانستند اوضاع را کنترل کنند، بنابراین به‌زور و خشونت متوسل شدند، به سمت تظاهر کنندگان آتش گشودند و حدود ۱۵۰۰تن کشته شدند

با حذف مهره اصلی برنامه سلاحهای هسته‌یی رژیم، محسن فخری زاده، آسیب پذیری رژیم بیشتر مورد تأکید قرار گرفت. اگر چه هنوز هیچ‌کس مسئولیت این حادثه را برعهده نگرفته است، اما این موضوع در مورد اوضاع خطرناک امنیت داخلی رژیم، به‌ویژه سپاه پاسداران صحبت می‌کند.

فرصت بی‌نظیری برای موفقیت دیپلوماسی وجود دارد. دولتهای غربی باهم می‌توانند رژیم تهران را در یک موقعیت آسیب‌پذیر قرار دهند که چاره‌ای جز دادن امتیازات مهم در زمینه تروریسم، توسعه موشک‌های بالستیک، مداخله گرایی منطقه‌ای و حقوق‌بشر نداشته باشد. با عجله در وضعیت موجود، نباید مناسبت را به هدر داد. (واشنگتن تایمز ۲۶ آذر۹۹)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/86cc84cf-4e0a-4ff6-9085-c635be61149d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات