728 x 90

کنفرانس مطبوعاتی وزیردفاع و رئیس ستاد ارتش مشترک نیروی هوایی آمریکا درباره حمله به تأسیسات اتمی رژیم

کنفرانس مطبوعاتی وزیردفاع و رئیس ستاد ارتش مشترک نیروی هوایی آمریکا
کنفرانس مطبوعاتی وزیردفاع و رئیس ستاد ارتش مشترک نیروی هوایی آمریکا

کنفرانس مطبوعاتی

وزیردفاع و رئیس ستاد ارتش مشترک نیروی هوایی آمریکا

درباره حمله به تأسیسات اتمی رژیم

 

وزیر دفاع آمریکا

حمله به تأسیسات اتمی ایران

فرصتی برای جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح هسته‌یی می‌دهد

 

پیت هگست وزیر دفاع آمریکا روز پنجشنبه به همراه ژنرال کـِین، رئیس ستاد مشترک نیروی هوایی ارتش آمریکا کنفرانس خبری مشترکی پیرامون حمله آمریکا به سایتهای هسته‌یی رژیم ایران برگزار کردند.

پیت هگست در سخنان خود گفت: «اجازه دهید نتیجه را بخوانم. رئیس‌جمهور ترامپ پیچیده‌ترین و محرمانه‌ترین عملیات نظامی در تاریخ را هدایت کرد. و این یک موفقیت چشمگیر بود که به توافق آتش‌بس و پایان جنگ ۱۲ روزه منجر شد.

بحثهای زیادی درباره آنچه اتفاق افتاد و آنچه رخ نداد، وجود داشته است. به‌دلیل اقدام نظامی قاطع، رئیس‌جمهور ترامپ شرایط پایان جنگ را ایجاد کرد. هم‌چنین تخریب، نابودی، یا هر کلمه‌ای که انتخاب کنید، در مورد توانایی‌های هسته‌یی ایران. اکنون می‌خواهم برخی از ارزیابی‌ها را بخوانم.

هر رسانه‌یی با هیجان درباره ارزیابی اولیه‌ای بخش اطلاعات وزارت دفاع، گزارش داده است. من الآن به آن نگاه می‌کنم. بار دیگر می‌گویم این گزارش مقدماتی یک روز و نیم پس از حمله واقعی بود، . خود گزارش اولیه اذعان دارد که برای جمع‌آوری داده‌های لازم جهت چنین ارزیابی‌ای به هفته‌ها زمان نیاز است.

این گزارش اذعان دارد که احتمالاً خسارت شدیدی وارد شده است. تکرار می‌کنم، این مقدماتی است. اما به بیرون درز کرده چون کسی با نیت خاصی سعی داشت آب‌ها را گل‌آلود کند و وانمود کند که این حمله تاریخی موفق نبوده است.

رئیس آژانس انرژی اتمی سازمان ملل، رافائل گروسی، امروز صبح گفت: حملات آمریکا و اسراییل خسارت عظیمی به سایت‌های هسته‌یی ایران وارد کرده است.

جان ر َتکلیف، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، دیشب بیانیه‌یی منتشر کرد. او تأیید می‌کند که مجموعه‌یی از اطلاعات معتبر نشان می‌دهد برنامه هسته‌یی ایران در اثر حملات هدفمند اخیر به‌شدت آسیب دیده است.

این شامل اطلاعات جدیدی از منبعی تاریخی و قابل اعتماد است، بسیار متفاوت از ارزیابی اولیه با اعتماد پایین. او می‌گوید منبع و روشی تاریخی و دقیق نشان می‌دهد که چندین تأسیسات کلیدی هسته‌یی ایران تخریب شده‌اند و باید طی سال‌ها بازسازی شوند. این ارگان به جمع‌آوری اطلاعات معتبر ادامه می‌دهد تا تصمیم‌گیرندگان را کاملاً مطلع نگه دارد.

آنها برنامه هسته‌یی را به‌گونه‌یی عقب انداختند که رؤسای جمهور دیگر آرزویش را داشتند. چرا این را جشن نگیریم؟ چرا درباره این صحبت نمی‌کنیم که آمریکا چقدر خاص است، که فقط ما این توانایی‌ها را داریم؟

واقعیت این است که می‌خواهید این سایتهای اتمی را تخریب‌شده، شکست‌خورده، یا نابودشده بنامید، هر کلمه‌ای که انتخاب کنید. این یک حمله تاریخی موفق بود

این به ما فرصتی برای صلح، فرصتی برای توافق، و فرصتی برای جلوگیری از ایران هسته‌یی می‌دهد، چیزی که رئیس‌جمهور ترامپ ۲۰سال درباره‌اش صحبت کرد و هیچ رئیس‌جمهور دیگری جرأت انجام آن را نداشت».

 

ژنرال دن کین رئیس ستاد مشترک نیروی هوایی نیز در سخنان خود گفت: «بمبهای نفوذگر مهمات عظیم GBU-۵۷ بپردازم و کمی درباره طراحان این پروژه و کارشان روی این سلاح صحبت کنم.

در ایالات متحده، سازمانی به نام آژانس کاهش تهدیدات دفاعی وجود دارد که کارهای زیادی برای کشورمان انجام می‌دهد، اما این سازمان برجسته‌ترین متخصص جهان در زمینه اهداف زیرزمینی عمیقاً مدفون است.

در سال ۲۰۰۹، یکی از افسران آژانس کاهش تهدیدات دفاعی به یک مکان محرمانه برده شد و در یک اتاق امن درباره چیزی که در ایران در جریان بود، توجیه شد.

به او تصاویری و اطلاعات کاملاً محرمانه‌ای نشان داده شد که به نظر می‌رسید یک پروژه ساخت‌وساز بزرگ در کوه‌های ایران باشد. او مأموریت یافت که این تأسیسات را بررسی کند، با جامعه اطلاعاتی همکاری کند تا آن را درک کند، و به‌زودی یکی دیگر از همکاران به او پیوست. بیش از ۱۵سال، این افسر و همکارش زندگی‌شان را وقف این هدف واحد کردند: فوردو، عنصری حیاتی در برنامه تسلیحات هسته‌یی مخفی ایران.

او زمین‌شناسی منطقه را مطالعه کرد. حفر تونل‌ها توسط ایرانی‌ها را مشاهده کرد. ساخت‌وساز، شرایط آب‌وهوایی، مواد دورریز، زمین‌شناسی، مصالح ساختمانی و منشأ آنها را زیر نظر داشت. او به شفت‌های تهویه، شفت‌های خروجی، سیستم‌های الکتریکی، سیستم‌های کنترل محیطی، هر گوشه و کنار، هر تجهیزات وارد شده و خارج شده را بررسی کرد. آنها به‌معنای واقعی کلمه شب‌ها خواب این هدف را می‌دیدند.

از همان روزهای اول می‌دانستند که این برای چیست. شما یک مجتمع زیرزمینی چندلایه‌ای با سانتریفیوژها و تجهیزات دیگر در دل کوه برای مقاصد صلح‌آمیز نمی‌سازید.

در این مسیر، متوجه شدند که سلاحی برای ضربه زدن و نابود کردن این هدف به‌طور مؤثر نداریم. بنابراین، سفری را آغاز کردند تا با صنایع تسلیحاتی و دیگر تاکتیسین‌ها همکاری کنند و سلاح GBU-۵۷ را توسعه دهند. آنها بارها و بارها آن را آزمایش کردند، گزینه‌های مختلف را امتحان کردند و باز هم آزمایش کردند.

صدها شلیک آزمایشی انجام دادند و تعداد زیادی سلاح در مقیاس واقعی را علیه اهداف بسیار واقعی برای یک منظور واحد آزمایش کردند: سپس در روزی در ژوئن ۲۰۲۵، بیش از ۱۵سال پس از آغاز کار زندگی‌شان، تلفن زنگ خورد و رئیس‌جمهور آمریکا به نیروی B۲، که شما از آن حمایت کرده‌اید، دستور داد تا این هدف را مورد حمله قرار داده و نابود کند».

ژنرال کین افزود: «حالا اجازه دهید کمی درباره بمب نفوذگر صحبت کنم. بمب GBU-۵۷، که همه شما می‌دانید، سلاحی ۳۰.۰۰۰ پوندی است که فقط توسط B۲ پرتاب می‌شود. این سلاح از فولاد، مواد منفجره و فیوزی تشکیل شده که به‌طور اختصاصی برای هر سلاح خاص برنامه‌ریزی شده تا اثر خاصی را در داخل هدف ایجاد کند. هر سلاح زاویه برخورد مورد نظر، مسیر ورود، جهت نهایی و تنظیمات فیوز منحصر به‌فردی داشت. فیوز عملاً به بمب می‌گوید چه زمانی عمل کند.

پوشش بتنی با سلاح اول به‌صورت اجباری برداشته شد و شفت اصلی نمایان گردید. سلاحهای دوم، سوم، چهارم و پنجم برای ورود به شفت اصلی، حرکت به سمت پایین مجموعه با سرعتی بیش از ۱۰۰۰فوت بر ثانیه و انفجار در فضای مأموریت طراحی شده بودند.

سلاح ششم در هر طرف، یعنی در مجموع شش سلاح در هر طرف، به‌عنوان یک سلاح انعطاف‌پذیر طراحی شده بود تا در صورت عملکرد نادرست یکی از جتها یا سلاحهای قبلی، پوشش لازم را فراهم کند. ویدیویی که قرار است به شما نشان دهم، نتیجه بیش از ۱۵سال توسعه و آزمایش است.

برخلاف بمبهای سطحی معمولی، شما اثری از گودال برخورد نمی‌بینید، زیرا این سلاحها برای نفوذ عمیق و سپس انفجار طراحی شده‌اند.

بر اساس طراحی، ما تکالیف خود را خودمان ارزیابی نمی‌کنیم. این کار برعهده جامعه اطلاعاتی است. اما آنچه پس از حملات و ضربات به فوردو می‌دانیم این است: اول، سلاحها به‌درستی ساخته، آزمایش و بارگذاری شده بودند. دوم، سلاحها با سرعت و پارامترهای درست رها شدند».

 

کنفرانس مطبوعاتی پنتاگون با حضور وزیر دفاع پیت هگست - ۲۶ ژوئن ۲۰۲۵

وزیر دفاع: ایران در حال حاضر مجبور است چیزهای زیادی بگوید تا وجهه خود را تقویت کند، به‌ویژه در داخل کشور. می‌دانید، در رسانه‌ها، چیزهای زیادی برای مصرف داخلی خواهند گفت. اما ما بسیار دقیق آنچه را که انجام می‌دهند، زیر نظر داریم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5dc62d27-1003-4193-9c71-df97acd0f76c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات