728 x 90

بن بست اتمي,

آغاز روز دوم گفتگوهای رژیم با کشورهای ۵ + ۱: سخنگوی کاخ سفید: تحریمها هم‌چنان علیه رژیم پابرجا هستند

-

مذاکرات رژیم با کشورهای 5+1 در ژنو
مذاکرات رژیم با کشورهای 5+1 در ژنو
روز دوم گفتگوهای رژیم با کشورهای غربی بر سر پرونده اتمی حکومت آخوندی، دقایقی پیش با چند ساعت تاخير در ژنو آغاز شد. از بعدازظهر دیروز این گفتگوها بدون حضور کاترین اشتون و ظریف و فقط در سطح سرپرست هیأتها مذاکره‌کننده ادامه پیدا کرد و بعدازظهر امروز به پایان خواهد رسید.

نتیجه گفتگوهای روز گذشته مذاکراتی که بنا‌ به گزارش خبرگزاری فرانسه طرفین پیشاپیش گفته بودند نباید پیشرفتی از آن انتظار داشت، این بود که وزیر خارجه حکومت آخوندی در گفتگوهای صبح، با ارائه یک اسلاید شو پاورپوینتی طرح رژیم که اسم آن را ”پایانی بر یک بحران غیرضروری و آغازی برای افقهای تازه“ خوانده بود ارائه داد. هیأت رژیم تأکید کرد این طرح محرمانه است و محرمانه باقی خواهد ماند. گفتگوهای بعدازظهر هم به گفته سرپرست هیأت رژیم صرف سؤالات متعدد از رژیم توسط طرفهای مذاکره‌کننده شد. خبرگزاری فرانسه گزارش داد طرح رژیم شامل بازرسیهای سرزده نمی‌شود.

سخنگوی کاخ سفید به‌دنبال مذاکرات روز سه‌شنبه تأکید کرد تحریمها هم‌چنان علیه رژیم با پرجا هستند. کاخ سفید درباره انتظار نتایج سریع از گفتگوهای بین‌المللی در ژنو در مورد برنامه اتمی رژیم ایران هشدار داد و گفت، این بحثها پیچیده و تکنیکی است و فشارهای اقتصادی علیه ایران پابرجاست.

جی کارنی، سخنگوی وزارت‌خارجه در بریفینگ خود گفت: ”مطمئنا ما می‌خواهیم روشن سازیم که به‌رغم علائم مثبتی که ما شاهدش بوده‌ایم، هیچ‌کس نباید انتظار یک راهگشایی یک شبه را داشته باشد“.

او افزود: ”اگر چه ما از تغییر اخیر لحن دولت ایران در مورد این موضوع تقدیر می‌کنیم، اما ما به گامهای مشخص که به اصل این موضوع می‌پردازد نگاه خواهیم کرد“.

سخنگوی کاترین اشتون در جریان گفتگوها به خبرنگاران گفت کشورهای غربی منتظر اقدامات عملی رژیم هستند. مایکل مان افزود: ما آهنگ مثبتی را شنیدیم که از تهران بگوش رسید اما البته مهمترین چیز این است که آنها همین را با پیشنهادات مادی که به نگرانیها بپردازد همراه کنند...

تلویزیون رژیم این حرف مایکل مان در مورد «اقدامات عملی» را «تکرار ادعاهای قبلی» توصیف کرد.

سخنگوی کاترین اشتون در گفتگو با خبرنگاران گفت:
آنچه رژیم ایران باید انجام دهد این است که جامعه بین‌المللی را مطمئن سازد که برنامه هسته‌یی آنها با مقاصد نظامی اجرا نمی‌شود. برای این کار نیز ضروری است که در مواردی توافقاتی رسمی صورت بگیرد و به بازرسان بین‌المللی اجازه داده شود که به بازدید از تأسیسات اتمی بپردازند. این پایان بازی است اما قبل از آن ایران باید بسیار جدی‌تر از گذشته در روند مذاکرات وارد شود و اجرای تعهدهایش را آغاز کند کاری که پیش از این انجام نداده بود. ما امیدواریم که مقامات جدید سخنانشان را با اعمالشان تطبیق دهند. در حال حاضر رسیدن به نتایج ملموس بسیار ضروری است. پس از روی کارآمدن رئیس‌جمهور جدید در ایران، ما از آنها حرفهای بسیاری شنیده‌ایم اما هنوز چیزی به‌صورت تعهدهای مکتوب درنیامده است آن هم در حالی‌که آنها می‌دانند که چه کاری باید انجام دهند.
سخنگونی کاترین اشتون افزود: پنج دور گذشته مذاکرات به‌دلیل عدم قبول تعهدهای از سوی رژیم ایران، چندان موفقیت‌آمیز نبود. اگر آنها سخنان گرمی را که مطرح ساخته‌اند با پیشنهادی واقعاً سازنده همراه سازند، آنگاه می‌توان گفت که یک نقطه عطف به‌وجود آمده است. اما اجازه دهید که بدون هیچ اشتباه و هیچ توهمی به پیش برویم زیرا این کار یک فرایند بسیار پیچیده است».

خبرگزاری آسوشتیدپرس نیز گزارش داد:
یک مقام ارشد سابق سازمان ملل که به‌عنوان واسط بین آمریکا و مقامات ایران عمل کرده است گفت این شش قدرت، خواهان کاهش قابل‌توجه شمار سانتریفوژهای ایران هستند که در حال غنی‌سازی اورانیوم می‌باشند. …

همزمان، رویتر در گزارشی درباره مذاکرات ژنو تحت عنوان «شکست مذاکرات اتمی ژنو مساوی جرقه جنگ» خواهد بود، نوشت: گرچه روحانی در نیویورک در ماه گذشته گفته بود خواهان توافقی ظرف سه تا شش ماه است، اما ظریف در این هفته رسیدن به یک توافق را کمرنگ نشان داد و در فیس‌بوک خود نوشت: روز سه‌شنبه آغاز یک راه وقت گیر و دشوار به جلو خواهد بود.

رویتر افزود: گفتگوهای دو روزه ژنو می‌تواند بهترین فرصت و شانس برای خاتمه دادن به این بن‌بست 10ساله باشد که در غیراینصورت شاهد جرقه یک جنگ جدید در خاورمیانخواهیم بود.

رسانه‌های حکومتی نیز نسبت به پیشرفت در مذاکرات ژنو، با سرخوردگی و یأس برخورد کردند.

کیهان خامنه‌ای نوشت: پشتک وارو زدن اوباما، مقدمه شکست مذاکرات ژنو است. متأسفانه دلیل و شاهد چندانی برای اثبات رویکرد جدید در قدرتهای غربی که به اقدامات تنبیهی و دیپلوماسی زور عادت کرده‌اند، مشاهده نمی‌شود.

ارگان ولی‌فقیه ارتجاع به‌نقل از آسیا تایمز، افزود: مذاکرات آتی به نتیجه‌یی شگفت‌انگیز دست نخواهد یافت زیرا مواضع قدرتهای غربی به مدیریت آمریکا درباره همکاری با «حسن روحانی»، لفاظیها‌یی بیش نیست و فاقد جوهره لازم برای دستیابی به توافق هسته‌یی است.

روزنامه حکومتی خراسان اذعان کرد پرونده اتمی از زمانی که مجاهدین دست به افشاگری زدند، وضعیت به‌حالت ویژه درآمد.

این روزنامه حکومتی زیر عنوان «۱۰ سال مذاکرات هسته‌ای؛ از سعد آباد تا ژنو»، می‌نویسد: زمستان سال 1379 بود که به دادن اطلاعاتی از برنامه هسته‌یی کردند، همزمان با این تحرکات و در اقدامی هماهنگ، کشورهای غربی نیز پرونده‌ را در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌حالت ویژه درآورده و عملاً شمشیر خود را برای جلوگیری ایران از دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌یی از رو بستند و قطعنامه شدیدی نیز علیه برنامه اتمی‌مان صادر کرده و ایران را به ارسال پرونده اتمیش به شورای امنیت تهدید کردند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/584e4f45-c6b0-4ff1-9645-c5be85d13adc"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات