728 x 90

کمبود ارز، تولید روغن نباتی را زمین‌گیر کرد؛ کارخانه‌ها در آستانه تعطیلی

روغن نباتی
روغن نباتی

هم‌زمان با تشدید بحران ارزی در ایران، تولید روغن نباتی با اختلال جدی روبه‌رو شده و شماری از کارخانه‌ها یا فعالیت خود را متوقف کرده‌اند یا در آستانه تعطیلی قرار دارند. دبیر انجمن صنفی صنایع روغن نباتی با هشدار نسبت به ادامه این وضعیت، خواستار تعیین‌تکلیف فوری تخصیص ارز برای واردات مواد اولیه شد.

به گفته علیرضا شریفی، کمبود شدید روغن خام نتیجه تأخیر بی‌سابقه در پرداخت مطالبات ارزی واحدهای تولیدی است؛ مشکلی که به عامل اصلی برهم خوردن تنظیم بازار روغن نباتی تبدیل شده و زنجیره تأمین این کالای اساسی را با خطر جدی مواجه کرده است. او تأکید کرده است که ادامه این روند، توان تولید داخلی را بیش از پیش تضعیف خواهد کرد.

در هفته‌های اخیر، بازار کالاهای اساسی با کمبود و نوسانهای گسترده همراه بوده و فعالان اقتصادی، ریشه این نابسامانی را در بحران ارز و ناتوانی دولت در مدیریت تخصیص منابع ارزی می‌دانند. در این میان، روغن نباتی به یکی از چالش‌برانگیزترین اقلام مصرفی تبدیل شده و گزارشها از کاهش عرضه و افزایش قیمت آن حکایت دارد.

کارشناسان هشدار می‌دهند که تداوم کمبود روغن نباتی، تنها به مصرف‌کنندگان محدود نمی‌ماند و می‌تواند صنایع وابسته از جمله صنایع غذایی، شیرینی و شکلات را نیز با اختلال جدی روبه‌رو کند؛ وضعیتی که پیامدهای آن مستقیماً بر معیشت مردم و امنیت غذایی جامعه تأثیر خواهد گذاشت.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/55a31516-9545-4a67-8fe1-df33ae703e4c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات