728 x 90

۲۲۰نماینده مجلس انگلستان از نخست‌وزیر خواستند کشور فلسطین را به‌رسمیت بشناسد

مجلس انگلستان
مجلس انگلستان

بیش از ۲۲۰نماینده پارلمان انگلستان از جمله دهها نماینده حزب حاکم کارگر در اقدامی که فشارها بر کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا را تشدید می‌کند، روز جمعه ۳ مرداد از دولت خواستند تا کشور فلسطین را به‌صورت رسمی به‌رسمیت بشناسد.

این درخواست در نامه‌یی مطرح شده که نمایندگانی از ۹حزب سیاسی مختلف آن را امضا کردند و انتشار آن کمتر از ۲۴ساعت پس از آن بود که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، اعلام کرد کشورش در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر، به‌طور رسمی کشور فلسطین را به‌رسمیت خواهد شناخت.

در صورت تحقق این وعده، فرانسه نخستین کشور عضو «گروه هفت» و قوی‌ترین کشور اروپایی خواهد بود که چنین اقدامی را که با واکنش منفی اسراییل و ایالات متحده مواجه شده، انجام می‌دهد.

نخست‌وزیر انگلستان زیر فشارهای فزاینده داخلی و بین‌المللی برای به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین به‌ویژه در بحبوحه مخالفت‌های گسترده با جنگ جاری در غزه و نگرانی‌های فزاینده درباره خطر قحطی گسترده در این منطقه محاصره‌شده، قرار دارد.

در این نامه مشترک که به امضای ۲۲۱نماینده رسیده، آمده است: «ما از شما می‌خواهیم که در نشست هفته آینده، کشور فلسطین را به‌طور رسمی به‌رسمیت بشناسید»؛ اشاره به نشست سازمان ملل متحد در تاریخ‌های ۲۸ و ۲۹ ژوئیه که با ریاست مشترک فرانسه و سعودی در نیویورک برگزار خواهد شد.

نمایندگان افزودند: «اگر چه می‌دانیم که انگلستان به‌تنهایی قادر به تحقق فلسطینی آزاد و مستقل نیست، اما به‌رسمیت‌شناختن رسمی از سوی بریتانیا، تأثیری چشمگیر خواهد داشت».

امضاکنندگان این نامه از جمله نمایندگانی از حزب محافظه‌کار (راست‌میانه)، حزب لیبرال‌دموکرات (میانه‌رو) و احزاب منطقه‌یی اسکاتلند و ولز، در پایان بر «روابط تاریخی انگلستان و عضویت ما در شورای امنیت سازمان ملل» تأکید کردند.

نمایندگان هم‌چنین به نقش به انگلستان در شکل‌گیری کشور اسراییل از طریق صدور «وعده بالفور» در سال ۱۹۱۷ اشاره کرده و افزودند: «از سال ۱۹۸۰، ما از راه‌حل دو کشوری حمایت کرده‌ایم. به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین می‌تواند این موضع را تقویت کرده و ما را در جایگاه ایفای مسئولیت تاریخی‌مان در قبال ملت فلسطین قرار دهد».

در بیانیه‌یی که جمعه منتشر شد و پس از تماس تلفنی استارمر با همتایان فرانسوی و آلمانی‌اش درباره وضعیت غزه صادر شد، نخست‌وزیر انگلستان اعلام کرد که «در حال تلاش برای یافتن مسیری به‌سوی صلح در منطقه است».

او افزود: «به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین باید یکی از این گام‌ها باشد. در این باره تردیدی وجود ندارد. اما این اقدام باید بخشی از یک برنامه گسترده‌تر باشد».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/431d7e9d-50eb-4efb-9e55-84d93184be58"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات