728 x 90

ابقای رژیم در لیست سیاه FATF

سخن روز
سخن روز

پس از اعلام رسمی ابقای رژیم در لیست سیاه FATF خلیفه درمانده هم چوب سرخم کردن در مقابل پالرمو و CFT را خورد وهم پیاز سگ‌دعوای درونی و سرخوردگی سرسپردگانش در مجلس فرمایشی را.

کامران غضنفری روز ۷ آبان در مجلس آخوندی با حمله به مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: «متأسفانه مجمع تشخیص مصلحت به تذکرات متعدد نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد مضرات و خطرات تصویب پالرمو و CFT توجهی نکردند و هر دوی این کنوانسیونهای استعماری را تصویب کردند».

وی یک طعنه گزنده نسبت به دعاوی ضداستکباری خلیفه را هم چاشنی حرفهایش کرد و افزود: «قبلاً معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته بود که جمهوری اسلامی باید پالرمو و CFT را بپذیرد و برخی اعضای مجمع تشخیص در واقع خواسته دولت آمریکا را اجابت کردند». بعد هم نتیجه گرفت که «به‌رغم تصویب این دو کنوانسیون اما FATF حاضر نشد جمهوری اسلامی را از لیست سیاه خود خارج کند این همان نکته‌یی بود که نمایندگان مجلس متذکر شده بودند اما مجمع تشخیص به آن اعتنایی نکرد و حالا سرشان به سنگ خورده است».

ماجرای سرخم کردن و سر به سنگ خوردن مصلحت‌اندیشان ولایت به این صورت بود که در پایان جنگ‌وجدالی هفت ساله ابتدا به‌طور نیم‌بند و مشروط به پالرمو تن دادند و پس از آن CFT را ـ به‌رغم داد و قال مجلس رژیم ـ تصویب کردند.

اما کمتر از یک هفته بعد از این‌که قالیباف با نادیده گرفتن رأی۱۵۰عضو مجلس به پس گرفتن فوری پذیرش CFT، اجرای این کنوانسیون را در۲۶مهر به دولت پزشکیان ابلاغ کرد، ‏FATF‏ رسماً رژیم را در لیست سیاه کشورهای پرخطر ابقا کرد.

FATF‏ در بیانیه‌اش به تاریخ ۲۴اکتبر (۲آبان) ‏ اعلام کرد: پرده‌پوشیهای رژیم ایران نسبت به کنوانسیون پالرمو بسیار گسترده است و میزان انطباق داخلی این رژیم با مفاد این کنوانسیون، با استانداردهای ‏FATF‏ همخوانی ندارد. ‏با توجه به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره عدم پایبندی ایران به تعهدات مربوط به عدم اشاعه هسته‌یی، FATF به همهٔ کشورها یادآوری می‌کند که مطابق استانداردهای ‏این سازمان، ‏ همه کشورها موظف به مقابله با خطرات تأمین مالی اشاعهٔ سلاحهای کشتار جمعی از سوی ایران هستند.

FATF‏ افزود: با توجه به تداوم تهدیدهای ناشی از تأمین مالی تروریسم و اشاعه از جانب رژیم ایران و ناتمام ماندن برنامه اقدام، بار دیگر از اعضا و همه کشورها خواست تا تدابیر مقابله‌یی مؤثر علیه ایران به‌کار گیرند.

سرخوردگی ذلت‌بار و سرگیجه دلواپسان نظام پس از بیانیهٔ FATF‏ چنان بود که کیهان در شمارهٔ ۴ آبان نوشت: «آنان که وعده داده بودند با FATF مشکلات بانکی حل می‌شود، حالا باید پاسخ دهند چرا پس از تصویب مشروط دو کنوانسیون پالرمو و CFT نه‌تنها گشایشی رخ نداد بلکه FATF با وقاحت بیشتری علیه ایران موضع گرفت؟»

یک روز پیش از بیانیه FATF، مدیریت شبکه اجرایی جرایم مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا نیز اعلام کرد که حدود ‏۹‏میلیارد دلار فعالیت بانکداری پنهان رژیم ایران را که در سال ‏۲۰۲۴‏ از طریق حساب‌های کارگزاری در بانک‌های آمریکایی انجام شده شناسایی کرده است.

آندریا گاکی، مدیر ‏این اداره‏، گفت: «شناسایی شبکه‌های مالی پیچیده ایران و مسیرهای بانکداری پنهان آن بخش ضروری از قطع منابع مالی مورد استفاده برای برنامه‌های نظامی، تسلیحاتی و گروه‌های تروریستی وابسته به رژیم تهران است» وی افزود «با انتشار این تحلیل عمومی، امیدواریم توجه جامعه مالی بین‌المللی را به فعالیت بانکداری سایه ایران جلب کرده و مؤسسات مالی را به هوشیاری بیشتر ترغیب کنیم».

در جریان جنگ گرگها بر سر پیوستن به لایحهٔ مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) آخوند ذوالنوری ضمن اعتراف به پول‌شویی، حمایت از تروریسم با استفاده از شبکه‌های بانکداری پنهان، پذیرشCFT را انداختن طناب به گردن نظام توصیف کرد و گفت: «پیوستن به این کنوانسیون در شرایط تحریم به‌معنای لو رفتن همه مسیرهای دور زدن تحریم‌ها و همکاریهای پنهان اقتصادی کشور است» (عصر ایران، ۱۸مهر).

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/41f9da57-cf02-4318-a984-688dcf9e20d0"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات