رانت زایی نظام ولایت و رانت خواران
بنا بر اطلاعات دریافتی، در ادامه جدال باندها در رو کردن دزدی ها و رانت های مهره های یکدیگر،که قبل از هر چیز مبین ساختار فاسد نظام ولایتفقیه است، قوه قضاییة رژیم ناگزیر 182تن از رانت خواران لو رفته را احضار کرده است. اما این احضار را علنی نکرده است. نکته جالب اینکه اسامی مهرههای هردو جناح در این لیست به چشم میخورد. برخی از این اسامی از این قرارند:علینقی خاموشی
عبدالله عبدی
محمد صدر هاشمینژاد
محمد مهدی رئیس زاده
محمود رضا خاوری
محمد جهرمی
محمدرضا زنوزی مطلق
علی انصاری
فاطمه مقیمی
حسین هدایتی
حسین ثابت بکتاش
احمد امیراحمدی
مسعود دانشمند
شهرام شفیع زاده
محسن خلیلیعراقی
مهدی جاریانی
بابک زنجانی
احمد ترک نژاد
محسن پهلوان مقدم
سید حمید حسینی
هوشنگ ادهمی
علی شمس اردکانی
شاهرخ ظهیری
غلامرضا حمیدی انارکی
پدرام سلطانی
علاء میرمحمدصادقی
تقی بهرامی نو شهر
حسینی عشاق
محمد جابریان
مسعود خوانساری
مهدی پورقاضی
فرهاد فزونی
اکبر برادر هریسچیان
محمدرضا بهرامند
جمشید عدالتیان شهریاری
توفیق مجد پور
عباسعلی قصاعی
احمد ابریشمچی
حاجی علاءالدین
احمد پورفلاح
محسن بهرامی ارض اقدس
محمدرضا جابر انصاری
در لیست دیگری که هنوز بهطور کامل به دست نیامده، اسامی برخی نمایندههای مجلس ارتجاع و وزرای سابق و افراد لو رفته دیگری مثل فاضل لاریجانی و عسگراولادی به چشم میخورند.
احضار غیرعلنی رانت خواران حاصل جنگ باندی در رأس نظام
با روی کارآمدن حسن روحانی موضوع رانت و رانت خواری، به حربهیی در دعواهای باندی برای از میدان به در کردن حریف، تبدیل شده است. ابتدا نگاهی گذرا به ابعاد مافوق تصور این دزدی و چپاول از زبان خود ایادی رژیم بکنیم. حمله ابتدا از طرف باند رفسنجانی – روحانی برای به حاشیه راندن باند ولیفقیه شروع شد، آنها ابتدا به کلیات اقتصاد دست پخت خامنهای – احمدینژاد با شاخصهای فاسدش پرداختند:«اقتصاد دولتی ایران همواره با حاشیهای بهنام رانت، مفسد اقتصادی، میلیاردرهای یکشبه، دست به گریبان بوده است. این حاشیه به مرور به متن اقتصاد ایران تبدیل شده است... بابک زنجانی نشان داد که ظرفیت اقتصاد ایران برای زایش چنین پدیدههایی به مراتب بیش از ظرفیت امثال مه آفرید میباشد. او که خود را بسیجی اقتصاد و عصای دست اقتصاد ایران مینامد، نامی با گستره بینالمللی و با دارایی حدود 25هزار میلیارد تومان این روزها تیتر و سوتیتر روزنامههاست... آوازه این نام آوران و ستارهها موجب شده تا اسامی بیشماری که هر کدام میتوانست خود ستاره آسمان بیرقیب سود آوران اقتصاد ایران باشند به کما رفته و نادیده انگاشته شوند و پرونده هر کدام که باز شد افکار عمومی را از پرونده دیگران منصرف کرد». (ابتکار 30آذر 92)
کمی بعد خود حسن روحانی دست روی منابع رانتی باند رقیب گذاشت تا در کار چیدمان کابینه موی دماغش نشوند. او گفت:
«برخی از منابع مالی به اسم پژوهش، اتلاف شده و بخشهای مهمی بهدلیل عدم پشتوانه از انجام محروم مانده است. متأسفانه در این بخش رانتهای زیادی وجود دارد». (ابتکار: 920926)
سپس روزنامههای این باند ابعاد رانتخواری حریف را در زمینه صادرات و واردات رو کردند. البته با حفظ آبروی حریف و بدون اسم بردن از کسی:
«همین مسأله باعث شد تا قیمتگذاری خودرو با ارز آزاد انجام شود و خودرو 8میلیون تومانی تا 18 میلیون تومان رشد کند. اکنون با گذشت 15ماه از راهاندازی این مرکز، سخنانی از لابی و رانت در مرکز مبادلات ارزی به گوش میرسد. تولیدکنندگان مدعی هستند که لابیهایی بین واردکنندگان و مسئولان بانکی برقرار است تا ارز دیرتر به دست تولیدکننده برسد و در نتیجه سود بیشتری به واردکننده برسد». (اعتماد: 25آذر 92)
پاتک باند ولیفقیه در مجلس ارتجاع هم در حد همین کلیات، تنها اذعان به فساد در سراپای رژیم نبود، بلکه حاکی از بازگشتناپذیری جنگ باندی در کسب نقاط گرهی اقتصاد بود:
تلویزیون شبکه خبر رژیم 920924: الیاس نادران تمام لوایح بودجه را متأثر از ”وضعیت نابسامان قانونی اقتصاد“، ”رانتی» و غیرشفاف دانست و گفت: «لوایح بودجه ارائه شده در کشور متأثر از وضعیت نابسامان قانونی اقتصاد ملی است».
باند رفسنجانی – روحانی همچنین بخشی از بالا کشیدن نقدینههای بانکها، توسط باندهای چپاولگر را تحت عنوان مطالبات معوقة بانکی رو کردند: اعتماد نوشت: «مطالبات معوقه بانکها 78هزار میلیارد تومان شد.26میلیارد دلار پول مردم در دست رانتخواران».
باند ولیفقیه هم در مقابل دست روی نقش زنگنه وزیر نفت باند رفسنجانی روحانی در رانتخواری کلان در جریان قرار داد کرسنت گذاشتند. باند رفسنجانی روحانی در پاسخ، بابک زنجانی یک شاه مهرهٴ خامنهای در امر قاچاق پول و دور زدن تحریمها را هدف قرار دادند. این روال با رو کردن دست وزیر صنعت در دادن امتیاز ویژه توسط باند ولیفقیه ادامه پیدا کرد.
رو کردن رانت خواریها و موارد فساد مالی در دوران احمدینژاد هم تقریباً به ترجیعبند دست رو کردنهای باندی تبدیل شده، از فساد برزگ در واردات خودرو، تا اختلاس میلیاردی در گمرک جنوب و زمین خواریهای گسترده در کیش و مناطق آزاد.
صرفنظر از اینکه این دست رو کردنهای متقابل و آن نوع احضار به دادگاه به چه نتیجهیی منجر گردد یا مشخص شود که این جریان، چه میزان مهره زنی برای حفظ تمامیت رژیم است و چه میزان متأثر از آشفتگی ناشی از جنگ و جدال باندها و یک روند خود بهخودی است؛ اما تا همین جا نیز، بدون تردید میتوان گفت که بیرون زدن این عفونتها، از نتایج و آثار زهر خوردگی ولیفقیه و ضعف و درماندگی او در مهار بحرانهای درون نظام است.