فاکس نیوز
با سقوط بشار اسد مریم رجوی و قانونگذاران آمریکا نسبت به سرنگونی رژیم ایران اظهار امیدواری کردند
مریم رجوی گفت:
مردم عمیقاً ناراضی و خشمگین به همراه کانونهای شورشی که بخشی از ارتش آزادی و نیروی اصلی تحول در ایران هستند در حال تدارک یک قیام سازمانیافته هستند
مریم رجوی:
هدف ما تصاحب قدرت نیست بلکه بازگرداندن آن به صاحبان واقعیاش یعنی مردم ایران است
سناتور تد کروز:
آخوندها سقوط خواهند کرد و ما شاهد انتخابات آزاد و دموکراتیک در ایران خواهیم بود
فاکس نیوز ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - با سقوط بشار اسد در سوریه و نزدیک شدن به تغییرات در کاخ سفید، موج جدیدی از امیدواری برای سرنگونی رژیم در ایران ایجاد شده است. مریم رجوی و سناتورهای آمریکایی در اظهاراتی از لزوم تغییر رژیم در ایران سخن گفتهاند. مریم رجوی، پرزیدنت شورای ملی مقاومت ایران، اظهار داشت:
«مردم عمیقاً ناراضی و خشمگین ایران به همراه کانونهای شورشی که بخشی از ارتش آزادی و نیروی اصلی تحول در ایران هستند، در حال تدارک یک قیام سازمانیافته هستند».
مریم رجوی و مقاومت ایران یک برنامه ۱۰ مادهای برای تغییر رژیم دارند که خواستار استقرار حکومت جدید در ایران است. این طرح شامل جدایی دین از دولت، برابری جنسیتی، لغو مجازات اعدام و خلعسلاح هستهیی است. وی گفت: «هدف ما تصاحب قدرت نیست، بلکه بازگرداندن آن به صاحبان واقعیاش، یعنی مردم ایران است».
یک گروه دو حزبی از سناتورها در حمایت از سرنگونی خامنهای، هم از طریق بازگشت به کمپین «فشار حداکثری» ترامپ توسط تحریمها و هم حمایت از جنبش مقاومت ایران، صحبت کردند.
سناتور کوری بوکر، دموکرات از نیوجرسی، تأکید کرد: «ما وظیفه داریم با همپیمانان خود برای پایان دادن به سرکوب رژیم ایران همکاری کنیم».
سناتور جین شهین، دموکرات از نیوهمپشایر، گفت: «رژیم ایران فقط ضعف را نشان میدهد. اکنون زمان آن است که برای تحقق ارزشهای اصلی مشترکمان، یعنی دموکراسی، حقوقبشر، و عدالت برای همه، همکاری کنیم».
سناتور تد کروز، جمهوریخواه از تگزاس، بیان کرد: «آخوندها سقوط خواهند کرد، و ما شاهد برگزاری انتخابات آزاد و دموکراتیک در ایران خواهیم بود». او اضافه کرد: تغییر در راه است و خیلی زود اتفاق میافتد. «ما به سیاست فشار حداکثری بازخواهیم گشت و این رژیم ظالم را از دسترسی به هر منبعی محروم خواهیم کرد».
ژنرال جیمز جونز، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید، سقوط اسد را فرصتی برای مردم ایران دانست و گفت: «این تغییرات ژئوپلیتیک باید به مردم ایران نشان دهد که تغییر در خاورمیانه ممکن است».
سام براونبک، سفیر سابق آزادی مذهبی ایالات متحده، گفت: آمریکا باید از طریق حمایت از مخالفان ایران، خود را در تغییر رژیم دخالت دهد. او گفت: من فکر میکنم ما باید از اپوزیسیون در داخل ایران حمایت سیاسی کنیم. رژیم فقط قرار نیست کنار برود. شما باید آنها را بهزور بیرون کنید. "
ناظران ایران بر این باورند که با سقوط اسد، که بهشدت توسط ایران و نیروی نیابتی آن حزبالله حمایت میشد، بهترین لحظه برای انجام این کار فراهم شده است.
مارک گینزبرگ، سفیر سابق آمریکا در مراکش، گفت: «در واشنگتن، گروههایی وجود دارند که اهداف این رژیم را ترویج میکنند. اما همانطور که دیدید، سناتورهای دموکرات به شما میگویند که ما این را نمیپذیریم و میتوانیم این تلاش را دوحزبی کنیم».
در حالی که بایدن با تمدید معافیتهای تحریمی، موضع نرم خود را در برابر رژیم ایران نشان داده، حامیان تغییر رژیم تأکید دارند که حمایت از مقاومت ایران راهحل واقعی برای دستیابی به دموکراسی در ایران است.
سایت فاکس نیوز: ۲۲آذر ۱۴۰۳