بنا به اخبار دریافتی پالایشگاه نفت و گاز پیروزی در شهرستان شاهرود که یک پالایشگاه خصوصی است با ۶۸۰تن نیروی شاغل، روز سهشنبه ۲۱ اسفندماه بهدلیل عدم تغذیه لازم تعطیل شد.
پروژه احداث پاﻻیش گاه نفت و گاز پیروزی در شهرستان شاهرود در سال ۱۳۹۲ شمسی آغاز شد و ﻓاز یﻚ آن در فروردین سال ۱۳۹۵شمسی مورد بهرهبرداری قرار گرﻓت.
این پروژه در سه فاز تعریف شده و ﻇرﻓیت تولید آن در هر سه فاز به یکﻫزار و ۲۵۰تن فرآورده نفتی در روز میرسید.
مواد اولیه این واحد تولیدی، نفت خام و میعانات گازی است که خوراک ۱۳ﻫزار بشکهای روزانه آن توسط شرکت نفت تأمین میشد.
بنا بر این گزارش، طی سال جاری با توقف ارائه خوراک به این پالایشگاه، تولید آن متوقف و این پالایشگاه فعال خصوصی ایران به تعطیلی کشیده شد. این رویداد به بیکاری تمامی ۶۸۰کارگر پالایشگاه انجامید.
این در حالی است که ایران بهدلیل تحریمهای آمریکا و بهگفته ناظران وجود فساد، در وضعیت اقتصادی بحرانی بهسر میبرد
در کنار این وضعیت، برخی از بنگاهها از پرداخت حقوق ناتوان ماندند که باعث برگزاری پیاپی اعتراضها و اعتصابهای کارگری شده است.
چهار روز پیش از تعطیلی پالایشگاه پیروزی، پاسدار، محمدعلی مطیعی معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل رژیم ایران از تأسیسات این پالایشگاه دیدن کرده بود.
قابل ذکر است که در شهریورماه امسال به گزارش وال استریت ژورنال قبل از تحریمهای آمریکا که در ماه نوامبر اجرایی میشوند، محمولههای نفت ایران با سرعتی بیش از انتظار در حال کاهش است.
مقامات شرکت ملی نفت ایران که دولتی است موقتاً انتظار دارند که ارسال نفت خام ماه آینده به حدود ۵/۱میلیون بشکه در روز برسد که بنابه گفته افراد آشنا با برنامهٔ بار زدن در بنادر کشور، پایینتر از ۳/۲میلیون بشکه در روز در ماه ژوئن است.
وال استریت ژورنال ۷شهریور۹۷
بسیاری از متخصصان انتظار داشتند که محمولههای نفتی تا آخر سال حدود ۱میلیون بشکه کاهش یابد. حالا برخی از آنها میگویند که این کاهش ممکن است همین الآن اتفاق افتاده باشد و این وضعیت بیانگر عدم تمایل شرکتهای نفتکش برای حمل نفت ایران است.
اتحادیه اروپا، چین و دیگر کشورها قول دادهاند که در مقابل تحریمهای یکجانبه آمریکا مقاومت کنند و در جستجوی راههایی برای ادامه خرید نفت خام از رژیم ایران هستند. اما آنها در یافتن بانک، شرکتهای کشتیرانی و بیمه که حاضر به ریسک نقض تحریمهای آمریکا باشند، دچار مشکل میباشند.
کاهش چشمگیر صادرات نفت به اروپا و اسیا
تا کنون، صادرات نفت ایران به اروپا و هند در ماههای اخیر نصف شده و در ماه اوت صادرات به چین ۲۵% کاهش داشت.
حمل نفت خام تبدیل به پاشنه آشیل اصلی ایران شده است. در ۴نوامبر، تحریمهای دولت ترامپ شامل بیمه نفتکشهای ایران نیز میگردد. بنا بهگفته “فلیتمان” که حمل و نقل را دنبال میکند و برخی شرکتهای کشتیرانی، شرکتهای کشتیرانی چین، هند، یونان و اسپانیا که تا همین ماه ژوئیه نفت ایران را حمل میکردند معامله با ایران را متوقف کردهاند.