728 x 90

گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۴شهریور ۱۳۹۵

-

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه 24شهریور به تداوم رویارویی‌های باندی در عرصه‌های مختلف بحرانهای گریبانگیر نظام اختصاص یافته است:

اعتماد: خامنه‌ای: منشأ دوگانگی میان آمارهای دولتها مشخص شود

اعتماد: جزییات تازه مدیر امور بین‌الملل وزارت نفت از پرونده بابک زنجانی- یک محموله نفتی گم شده است

اعتماد: واکنش‌ها به اعتراف نامه مرتضوی - سعید حجاریان: باید شرایط قبول توبه را به جا آورد - صادق زیبا می‌توانستید جلوی پرپر شدن آن بچه‌ها را بگیرید

شرق: پاسخ سخنگوی دولت به منتقدان: جای بررسی FATF شورای امنیت است نه نماز جمعه

شرق: رئیس بانک مرکزی اعلام کرد: 15درصد هزینه تجارت خارجی در جیب کاسبان تحریم

کیهان: در دیدار مسؤلان ستاد سرشماری نفوس و مرکز آمار ایران – رهبر انقلاب: دستکاری در آمارها گناه کبیره است

کیهان: با ارسال یک نامه صورت گرفت: هشدار 6نماینده مجلس به رئیس‌جمهور درباره پیامدهای خطرناک پذیرش fatf

مردم‌سالاری: آیا عذرخواهی مرتضوی به مفهوم اعتراف است؟

مردم‌سالاری: سخنگوی دولت: انتظار داریم پایبندی به مروت و انصاف را در تریبونهای نماز جمعه شاهد باشیم

در روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی، عذرخواهی دژخیم قاضی مرتضوی دستمایه پاتک های باندی به شخص دژخیم مرتضوی و باند خامنه‌ای در خصوص وقایع قیام سال 88 شده است. در خلال این حملات به گوشه‌یی از جنایات نظام در جریان قیام مردم ایران اذعان شده است:

جمهوری اسلامی: داستان پرفراز نشیب مرتضوی، بار دیگر به ما می‌آموزد که امروز را فردایی هم هست. سواره امروز، ای بسا، پیاده فردا شود

اعتماد: روزنامه جمهوری اسلامی هم در یادداشتی با اشاره به عذرخواهی سعید مرتضوی از خانواده قربانیان کهریزک نوشت: «... رئیس‌جمهوری که در زمان مسئولیت او و به‌خاطر رفتارهای تحریک‌آمیز و مناظره‌های از قبل طراحی شده او در صدا و سیما به امواج فتنه دامن زده شد در این میان چه نقشی دارد و همچنین حامیان سینه چاک او؟. سال٨٨ عده‌یی به اتهام فتنه‌گری مجازات شدند، گروهی هم‌چون این سه عزیز بی‌گناه قربانی گشتند و خون آنها هدر رفت و... آیا مرجعی هست که بعد از اعترافها دادستان وقت این پرونده بزرگ و پیچیده را مورد بازرسی مجدد و همه‌جانبه قرار دهد...

شرق: یک وکیل مطرح دادگستری با بیان این‌که یک نفر هم پیدا شود از خانواده پوراندرجانی و دیگر محکومان آن سال‌ها عذرخواهی کند و مسئولیت آنها را برعهده بگیرد، گفت: نامه عذرخواهی آقای مرتضوی به‌مثابه اعتراف است و قضات پرونده ایشان با توجه به این اعتراف می‌توانند با فراغ بال بیشتری برای او حکم صادر کنند

مگر بعد از این اتفاقات، پزشک همین بازداشتگاه دکتر «رامین پوراندرجانی» نبود که به‌صورت مشکوکی فوت شد و صدای خانواده‌اش به‌جایی نرسید؟ به نظر من یک نفر هم باید پیدا شود که از خانواده پوراندرجانی عذرخواهی کند و مسئولیت این اتفاق را برعهده بگیرد... صادق زیباکلام نوشته: «من همیشه جناب‌عالی را به‌عنوان قاضی مرتضوی معروف می‌شناختم که به اندازه موهای سرش روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه و فصل‌نامه تعطیل نموده و نویسندگان آنها را هم روانه زندان نموده. شاید هم حق با شما می‌بوده و آنها سزاوار محکومیت بودند. بگذریم، خبر عذرخواهی‌تان از خانواده‌های قربانیان کهریزک را در رسانه‌ها دیدم. برخی آن را خیلی دیر و برخی هم آن را با انگیزه تأثیرگذاری بر تعیین مجازاتتان می‌دانند.

ای بسا شما واقعاً هم به این باور رسیده‌اید که می‌توانستید جلوی اعزام بازداشت‌شدگان اعتراضات سال ۸۸ به بازداشتگاه کهریزک را بگیرید؛ ای‌بسا می‌توانستید جلوی پرپرشدن سه جگرگوشه‌ای را که به جز شرکت در اعتراضات خیابانی جرم دیگری مرتکب نشده بودند، بگیرید. البته فقط تراژدی کهریزک و رفتار مأموران با بازداشت‌شدگان نیست که هم‌چنان در پرده ابهام قرار دارد» .

بهروز بنیادی نماینده مردم کاشمر و عضو فراکسیون امید هم به نامه مرتضوی واکنش نشان داد. بنیادی در یادداشتی که در «ایلنا» منتشر شده است، نوشت: «جنایاتی که در کهریزک و نیز ستم‌هایی که در حق بازداشت‌شدگان وقایع ٨٨ به ناروا رفته است، چیزی نیست که با یک عذرخواهی ساده به انجام برسد... مبادا این عذرخواهی، قبل از آن که عذرخواهی باشد یک دهن‌کجی به قانون و مردم تشنه اجرای عدالت باشد.

یکی از جالب‌توجه‌ترین واکنش‌ها مربوط به یک روحانی اصول‌گرا بود. حجت‌الاسلام محمدرضا زائری، در متنی که «الف» به‌نقل از صفحه اینستاگرام او منتشر کرده، نوشته است: «بقای جمهوری اسلامی به اعتماد عمومی و اعتقاد مردمی وابسته است و اعتقاد مردم به عوامل گوناگونی هم‌چون رأی دادگاه مرتضوی بستگی دارد. جرم او تنها قتل قربانیان مظلوم کهریزک و معمای پیچیده زهرا کاظمی نیست و اتهام او نیز فقط اختلاس‌ها و دروغ‌ها و پرونده‌های مطبوعاتی و... نیست. بسیار نکته‌های وحشتناک هست که اگر روزی فضای لازم فراهم شود، شاید بر زبانها بیاید و به گوش‌ها برسد. اعتماد مخدوش مردم مخصوصاً در وضعیت خطرناک و حساس فعلی تنها با حکم اعدام او قدری ترمیم خواهد شد و هر گونه سستی و تهاون نسبت به این موضوع و بی‌توجهی به خسارت‌های سهمگین و جدی که او به ارکان جمهوری اسلامی وارد کرده است، منجر به تهدیدهایی خواهد شد که فروپاشی نظام کمترین آنها خواهد بود» ... در حالی‌که مرتضوی خود اتفاقات رخ‌داده در کهریزک را فاجعه و جنایت نامیده و قربانیان را شهید خطاب کرده است اما کوچک‌زاده اینها را قبول ندارد. او در اینستاگرام خود نوشت: «بعد از شهیدنامیدن آبراهام لینکلن برای دلجویی از خبرنگار شبکه آمریکایی سی.ان.ان توسط آن فتنه‌گر باغی، این‌بار متهمان به محاربه و بغی و فساد فی‌الارض با عنوان مقدس شهید نامیده شدند! چه کسانی شهید نامیده شده‌اند؟ کسانی که در درگیری خیابانی، علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی و لجاجت سران باغی فتنه، مجروح و توسط پلیس دستگیر و بعد در زندان یا بیمارستان و قصور احتمالی معدودی از دست‌اندرکاران مسائل آن روزها از جمله پزشکان و چند مأمور انتظامی، قبل از محاکمه و صدور حکم، از دنیا رفته‌اند و حسب اطلاعات موثق دیه آنها هم توسط نیروی انتظامی تأمین و داده شده! آیا به‌راستی اینها شهیدند؟ !» .

روزنامه‌های باند خامنه‌ای با عذرخواهی نمایشی دژخیم مرتضوی به باند رفسنجانی- روحانی حمله کرده‌اند:

کیهان: بازی فینال گرگ‌ها... !
سعید مرتضوی دادستان وقت تهران در جریان فتنه آمریکایی- اسراییلی 88 با ارسال نامه‌یی خطاب به رئیس و هیأت قضات شعبه 22 دادگاه تجدیدنظر از خانواده‌های امیر جوادی‌فر، محسن روح‌الامینی و محمد کامرانی سه متهم به آشوب‌آفرینی در فتنه 88 که در زندان کهریزک جان باخته بودند عذرخواهی کرد. پوزش مرتضوی به‌خاطر اعزام سه متهم یاد شده به بازداشتگاه کهریزک و فوت آنها به علت شرایط نامناسب این زندان و بی‌توجهی مسئولان کهریزک بود.

مرتضوی از آنجا که خود را به‌گونه‌یی ناخواسته و غیرعمد در زمینه‌سازی منجر به فوت 3 متهم مورد اشاره دخیل می‌دانسته، با ارسال نامه به دادگاه تجدیدنظر از خانواده‌های آنان پوزش خواسته است. اقدام درخور ‌تقدیر مرتضوی، این انتظار قانونی، شرعی و منطقی را به‌دنبال دارد که سران و اصحاب فتنه آمریکایی- اسراییلی 88 نیز که برخی از آنان مصداق بی‌چون و چرای مفسد فی‌الارض هستند، از مردم به‌خاطر جنایت‌های شرم‌آوری که مرتکب شده‌اند، عذرخواهی کنند، اگر ‌چه پوزش آنها نمی‌تواند و نباید مانع از مجازات قانونی آنان باشد... آقای هاشمی رفسنجانی باید توضیح بدهد که چرا چند ماه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری 88 و در حالی که هیچ گمانه و سخنی درباره احتمال تقلب در انتخابات مطرح نبود به ناگاه در اقدامی غیرمنتظره از احتمال تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری 88 سخن به میان آورد؟ پاسخ آقای رفسنجانی به این پرسش از آن جهت حائز اهمیت است که همگان شاهد بودند چند ماه بعد از آن، فتنه آمریکایی- اسراییلی 88 با اسم رمز «تقلب در انتخابات»! شکل گرفته و به میدان آورده شد. انتظار آن است جناب آقای هاشمی رفسنجانی برای مردم توضیح بدهند که میان ادعای غیرمنتظره ایشان که چند ماه بعد به اسم رمز تقلب در فتنه 88 تبدیل شد چه رابطه‌ای وجود داشته است؟

موضوع برجام و FATF در روزنامه‌های هر دو باند حکومتی هم‌چنان مایهٴ تک و پاتک های باندی است:

کیهان: پس از نقدهای صاحب‌نظران و رسانه‌های حزب‌اللهی برخی دولتمردان در جلسات عالی بررسی و نظارت، مجبور شده‌اند اذعان کنند آسیب‌ها و خلل و فرج مهمی در روند پذیرش اجرا دارد و لااقل باید شروطی گذاشته می‌شد تا ماجرای خودتحریمی پیش نیاید یا این‌که هم‌اکنون باید دست‌کم 5-6 شرط گذاشت و راههای سوء‌استفاده را بست!

اینکه چنین جبرانی بعد از دادن بند به آب و دور زدن مجلس و نهادهای نظارتی و امنیتی و... ممکن است یا نه، موضوع دیگری است.

وطن امروز: روحانی که شهریورماه 93 اعلام کرده بودند کشور از رکود عبور کرده است، دی‌ماه 94 در همایش اجرای برجام، بزرگ‌ترین مشکل کشور را «بیکاری، رکود و نبود رونق اقتصادی» دانستند. بالغ بر6ماه پس از اجرای برجام نیز مجدداً فرمودند «امروز مشکلی به نام مشکل آب، محیط‌زیست و بیکاری داریم. امروز مشکل رکود داریم» . شاید کسانی دلایل سیاسی برای این نوع سخن گفتن رئیس‌جمهور عنوان و آن را حمل بر عملیات روانی رئیس‌جمهور با واژه «رکود» کنند که به اقتضای شرایط، گاهی می‌گویند از رکود عبور شده و در مقطعی دیگر، آن را بزرگ‌ترین مشکل کشور می‌دانند اما واقعیت این است که نوع مواجهه تیم اقتصادی دولت با مسأله رکود، به ریشه‌های این معضل توجهی ندارد و آنچه گاهی هست و گاهی نیست، شاخ و برگ‌های رکود است.

اعتماد: آمار و ارقام کاسبی با تحریم - رئیس بانک مرکزی می‌گوید که دلالان و رانت خوارها 268هزار میلیارد تومان از تحریم ایران سود کرده‌اند – آنها 15درصد از تجارت بین‌المللی را در این دوره در دست داشته‌اند – با برجام سود 60میلیارد دلاری کاسبان تحریم پرید.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0c08b05d-bc29-407c-a8a4-173442df1288"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات