728 x 90

گردهمایی جهانی ایران آزاد؛ سخنرانی اریک ابتز، تونی کلمنت، جودی اسگرو، وین ایستر، هنری بلینگهام و کورین لوپژ

سناتور اریک ابتز - تونی کلمنت - جودی اسگرو - وین ایستر - لرد هنری بلینگهام - کورین لوپژ
سناتور اریک ابتز - تونی کلمنت - جودی اسگرو - وین ایستر - لرد هنری بلینگهام - کورین لوپژ

سخنرانی سه وزیر سابق از کانادا، یک وزیر سابق از فرانسه، یک وزیر سابق از انگلستان و یک وزیر سابق از استرالیا

 

سناتور اریک ابتز – رئیس کمیتهٴ امور خارجی سنای استرالیا، وزیر کار (۲۰۱۵)

پارلمانترهای استرالیا همبستگی خود را با همهٔ شرکت‌کنندگان در اجلاس آنلاین ایران آزاد۲۰۲۱ ابراز می‌کنند.

ما از حزب لیبرال استرالیا هستیم. اسم من سناتور اریک ابتز است و همکارانم سناتور اوسولیوان و رنیک همراه من هستند.

می‌دانیم که ما بخشی از صدها و صدها عضو منتخب دیگر پارلمان از اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی و خاورمیانه هستیم که خواهان تغییر فوری دمکراتیک در ایران هستند و همگی در حمایت از مردم ایران علیه دیکتاتوری استبدادی و ویرانگر در اینجا حضور دارند.

اخبار بسیار کمی از طریق مطبوعات اصلی درباره وضعیتی که مردم ایران در داخل با آن مواجهند به‌ما می‌رسد، ولی ما از طریق گزارشهای مستمر و قابل‌ اتکایی که از شورای ملی مقاومت دریافت می‌کنیم، از وضعیت مطلع می‌شویم.

ما نگرانی عمیق خود را نسبت به‌نقض‌های جاری حقوق‌بشر در ایران ابراز می‌کنیم. در دوران دولت روحانی، ۱۱۴زن ایرانی اعدام شده‌اند (رژیم). ایران بالاترین آمار اعدام زنان را در جهان دارد.

ناتوانی عمومی جامعهٔ جهانی تاکنون برای پاسخ‌دادن به‌وضعیت هشداردهندهٔ حقوق‌بشر در ایران، این دیکتاتوری را جری‌تر کرده تا جنایت‌هایش را افزایش بدهد.

محکومیت دیپلمات (رژیم) ایران و هم‌دستانش در بلژیک در فوریه۲۰۲۱ به‌اتهام تلاش برای بمب‌گذاری در گردهمایی سالانهٔ شورای ملی مقاومت ایران در پاریس نشان داد که وزارت‌خارجهٔ (رژیم) تهران به‌همان اندازه وزارت اطلاعات و امنیت آن در تروریسم دخیل است. این موجب نگرانی عمیق ما است. ما می‌دانیم که عامل جنگهای ادامه‌دار در یمن، سوریه و عراق، نیروهای مسلح (رژیم) ایران و شبه‌نظامیان نیابتی آن هستند.

زمان آن از خیلی وقت پیش فرا رسیده که درد و رنج مردم منطقه پایان یابد. ما نگرانی جدی خود را ابراز می‌کنیم و خواهان اقدامات متحد از سوی جامعهٔ جهانی برای مهار کردن برنامه‌های اتمی و موشکهای بالستیک (رژیم) ایران هستیم. طی اعتراضات سراسری در سال‌های اخیر، مردم ایران به‌روشنی و با صدای بلند خواست خود را برای تغییر واقعی ابراز کرده‌اند و توهم اصلاح‌طلب در برابر اصول‌گرا را رد کرده‌اند.

ما از صمیم قلب از فراخوانهای مؤکد جنبش اعتراضی عظیم ایرانیان حمایت می‌کنیم که خواستار برخورداری از حکومتی بر پایهٔ انتخابات آزاد و منصفانه، جدایی دین و دولت، برابری جنسیتی، منع تبعیض علیه اقلیت‌های مذهبی و قومی و یک ایران غیراتمی هستند.

 

تونی کلمنت – وزیر خزانه‌داری کانادا (۲۰۱۵)، وزیر صنایع (۲۰۱۱)

خانم رجوی، میهمانان محترم؛ بسیار سپاسگزارم. افتخار بزرگی است برای من که این گردهمایی را خطاب قرار دهم. کنفرانسی که به‌دلیل پاندمی – که من به‌دلیل تصدی وزارت بهداشت با این پاندمی آشنا هستم - متأسفانه باید از راه دور برگزار شود با استفاده از تکنولوژی امروزه. اگر چه ما به‌طور فیزیکی در کنار هم نیستیم اما یک هدف مشترک ما را در کنار هم قرار می‌دهد و هم‌چنین یک نظرگاه مشترک.

ما همه از درد و محنتی که مردم ایران از آن رنج می‌برند آگاهیم. وضعیتی که عامل مستقیم آ ا آن رژیم آدمکش حاکم بر ایران است. این تراژدی دهه‌ها است که ادامه یافته است و به‌اصطلاح انتخابات اخیر خیلی واضح نشان داد که هیچ نرمشی در اقدامات مستبدانه رژیم در کار نخواهد بود. چه در داخل کشور و چه در خارج.

با وجود حرفهای آشتی جویانهٔ مبلغان رژیم، نمی‌توان هیچ شکی در نیت خبیث رژیم ایران داشت. چه کسی از این وضعیت آسیب می‌بیند؟ مردم بی‌گناه. ایرانیها و سایر شهروندانی که بر سر راه این رژیم قرار می‌گیرند.

اما این کنفرانس نشان می‌دهد که امیدی وجود دارد و عدالت می‌تواند اجرا شود. به‌عنوان یک عضو سابق دولت کانادا در کابینه استیون هارپر من به پروند‌ه‌مان در پاسخگو قرار دادن رژیم ایران افتخار می‌کنم. از جمله: اخراج دیپلماتها و جاسوسان رژیم ایران در سال۲۰۱۲، قطع رسمی روابط دیپلماتیک به‌خاطر حمایتهای مادی رژیم ایران از رژیم اسد در جریان جنگ داخلی سوریه، تبعیت نکردن رژیم از قطعنامه‌های سازمان ملل درباره برنامه هسته‌یی، و نگرانی از امنیت دیپلماتهای کانادایی در تهران. اضافه بر این کانادا رسماً رژیم را به‌عنوان حامی تروریسم دولتی تحت قانون عدالت برای قربانیان اعمال تروریستی، لیست‌گذاری کرد.

متأسفانه پاسخ رژیم ایران سخت‌تر کردن مواضعشان علیه کانادا و به‌طور واقعی سایر کشورها بود. حمایت آنها از تروریسم دولتی بسیار شناخته شده است. چیزی که شاید کمتر شناخته شده است آزار و تهدید مخالفان ایرانی در خارج کشور است. از جمله کانادائی‌های ایرانی تبار. من شخصاً تعدادی از این موارد را شنیده‌ام که برای این طراحی می‌شدند که به‌قول خودشان صداهای مخالف را با مبلغان رژیم جایگزین کنند که تبلیغات تعیین شده را بازگو می‌کنند. بنابراین بسیار عاقلانه است که بگوئیم حتی با وجود اخراج مأموران رژیم از سفارتشان، این اقدامات هنوز یک مشکل اساسی در کانادا و سراسر جهان است.

 

در همین حال کاناد از طریق پارلمان و دیپلماتهایش هم‌چنان خواهان پاسخگو قرار دادن رژیم است. ساقط کردن هواپیمای ۷۵۲ اوکراین توسط قوای نظامی رژیم که بسیاری از سرنشینانش به کانادا وابسته بودند بیشتر نشان می‌دهد که تا چه انداز مهم است که مقامات رژیم ایران را پاسخگو قرار بدهیم.

در آن زمان من به‌عنوان یک عضو پارلمان بسیار خرسند بودم که در سال۲۰۱۳، در شناسایی قتل‌عام ۳۰هزار زندانی سیاسی توسط رژیم ایران در سال۱۹۸۸ (سال۶۷)، به‌عنوان جنایت علیه بشریت شرکت داشتم.

از آن هنگام تاکنون پارلمانترها از جمله خودم این مسأله را طرح کرده‌ایم. ما هیچگاه نباید جنایات گذشته را فراموش کنیم فقط به این دلیل که جنایات جدیدی رخ داده است. همهٔ آنها نشاندهندهٔ استمرار رفتاری است که رژیم ایران از هنگام انقلاب به‌این سو در پیش گرفته است... ... ... . .

کجاست راه‌کارهایی که توسط آن خانواده‌های قربانیان خشونت دولتی بتوانند عاملان را پاسخگو قرار دهند؟ کجاست اطلاعاتی که نشان دهد رژیم پاسخگوی اعمال غلطش است و در جستجوی عدالت برای بازماندگان قربانیان است؟ پاسخ کوتاه این است که رژیم ایران اهل این چیزها نیست و تا وقتی که این رژیم در حاکمیت است چنین چیزی نخواهد بود. این آن واقعیت ناراحت‌کننده است.

برای همین تمام اقدامات شما بسیار مهم است. صدای عدالتخواهانه‌یی در جستجوی حقیقت و پاسخگویی. گاهی اوقات ممکن است تصور شود که کار شما بی‌نتیجه است. من قویاً معتقدم که منحنی تاریخ به سمت آزادی، عدالت و سعادت میل می‌کند و یک بار دیگر با خواست مردم ایران تلاقی خواهد کرد. کانادا بدون شک برای تحقق این خواستها سهم خود را ایفا خواهد کرد. مشتاقانه منتظر روزی هستم که این کنفرانسها دیگر نیاز نباشد و یک مسأله مربوط به گذشته باشند چرا که عدالت در ایران در حال اجرا است.

متشکرم.

 

جودی اسگرو – رئیس کمیتهٴ تجارت بین‌المللی پارلمان کانادا، وزیر مهاجرت (۲۰۰۵)

من جودی اسگرو نماینده پارلمان از کانادا هستم. خوشوقتم که امروز در این کنفرانس بسیار به‌موقع با شما صحبت می‌کنم. مطمئنم که همهٔ شما تا الآن در مورد انتخابات نمایشی در ایران شنیده‌اید و به‌قدرت‌رسیدن ابراهیم رئیسی که به‌خاطر جنایت علیه بشریت طی ۴۰سال گذشته به‌طور جهانی محکوم شده است و سرتیتر اخبار او را «جلاد» و «عامل قتل‌عام» نامیدند.

عفو بین‌الملل گفت، این‌که ابراهیم رئیسی به‌مقام ریاست‌جمهوری ارتقا یافت، به‌جای این‌که به‌خاطر جنایت علیه بشریت، قتل، ناپدیدشدنهای اجباری و شکنجه مورد تحقیق قرار گیرد، یادآوری تلخی از این واقعیت است که در ایران مصونیت از مجازات در بالاترین سطوح در جریان است.

همکار خوب ما پروفسور ایروین کاتلر در مناسبت‌های مختلف به‌فرهنگ مصونیت از مجازات که در ایران (تحت حاکمیت) خامنه‌ای جریان دارد اشاره کرده است. و جای تعجب نیست که مرکز حقوق‌بشر رائول والنبرگ در گزارشی که در سال۲۰۱۹ منتشر کرد، رئیسی و یک دوجین مقام دیگر (رژیم) ایران را برای تحریم به‌خاطر نقض گستردهٔ حقوق‌بشر توصیه کرد.

به‌طور خلاصه می‌خواهم فراخوان گزارشگر ویژهٔ سازمان‌ملل در مورد وضعیت حقوق‌بشر در ایران را تکرار کنم و مورد تقدیر قرار بدهم، ولی قتل‌عام زندانیان سیاسی در ایران در سال۱۳۶۷ و نقش رئیسی باید توسط یک هیأت بین‌المللی مورد تحقیق قرار گیرد. زیرا علاوه بر جنایت علیه بشریت، می‌تواند یک نسل‌کشی قلمداد شود.

اما آنچه بیش از همه در این انتخابات ساختگی باعث شگفتی من شد، تحریم گستردهٔ انتخابات توسط اقشار مختلف جامعهٔ ایران بود که در صدها و هزاران پیام آنلاین گفتند، هدف آنها سرنگونی این رژیم استبدادی است.

 

ما در کانادا البته سهم غم و اندوه خود را از جنایات رژیم آخوندی داشته‌ایم که از آن جمله سرنگونی پرواز۷۵۲ توسط موشکهای سپاه پاسداران است که باعث کشته‌شدن همهٔ ۱۷۶سرنشین هواپیما از جمله دهها کانادایی شد.

اما اجازه بدهید با لحن مثبت‌تری صحبت کنم. من خوشوقتم که در این تجمعات به‌صورت حضوری در پاریس و به‌صورت آنلاین در بسیاری دیگر از مواقع صحبت کرده‌ام. من اعتقاد دارم پایداری و تعهد ساکنان اشرف۳ برای یک ایران آزاد و دمکراتیک در آن دوران سخت و غیرقابل تصور که به‌طور مدام توسط شبه‌نظامیان و موشکهای رژیم ایران مورد حمله قرار می‌گرفتند، در نهایت نتیجه داده است. در واقع آنچه آنها به‌جهانیان و مردم ایران نشان دادند این بود که با ایستادگی روی اصول برنامهٔ ۱۰ماده‌یی خانم رجوی، دیر یا زود مسئولان دست‌اندرکار باید به این کارزار بپیوندند، اگر که بخواهند چرخهٔ خشونت و جنگ‌افروزی را متوقف کنند.

من می‌خواهم به‌شما اطمینان بدهم که ما خواسته شما و فراخوان شما را برای تغییر بسیار جدی می‌گیریم و از صمیم قلب در کنار شما هستیم، در تلاش شما برای دستیابی به‌آنچه که برخورداری از آن برای ما در کانادا یک امر عادی است؛ و آن حقوق بنیادین بشر است. من اعتقاد راسخ دارم که برنامهٔ ۱۰ماده‌یی خانم رجوی برای ایران هم عملی است و هم بسیار دست‌یافتنی.

مانند بسیاری از کانون‌های شورشی در داخل ایران که آمادگی خود را برای تغییر اعلام می‌کنند، من هم اعلام می‌کنم که آماده‌ام، یا همان‌گونه که شما می‌گویید «حاضر» هستم، برای این تغییر مغتنم و اجتناب‌ناپذیر.

 

وین ایستر – وزیر پیشین در دولت کانادا، رئیس کمیتهٴ مالی پارلمان کانادا

خیلی متشکرم. ابتدا بگذارید بگویم که ادای احترام آغازین امروز به ۳۰هزار قتل‌عام شده در سال۱۳۶۷ چه‌قدر تأثیرگذار و صمیمانه و در عین‌حال اندوهبار بود. و هم‌چنین صحبت‌های تشجیع‌کنندهٔ شما خانم رجوی و مبارزه شما برای ایران آزاد.

مفتخرم که در اجلاس جهانی ایران آزاد صحبت می‌کنم و حمایت و تبریک شخصی خود را به‌کسانی ابراز می‌کنم که در کمیتهٴ بین‌المللی در جستجوی عدالت برای ایران فعال هستند.

در این دوران ما به‌جای تجمع حضوری به‌صورت مجازی جمع شده‌ایم، اما اهداف ما ثابت می‌مانند. زمان زیادی برای برقراری عدالت و پاسخگویی واقعی در ایران گذشته است.

در بیانیه کمیسر حقوق‌بشر سازمان ملل میشل باشله در ۲۲ژوئن آمده: «دبیرکل هم‌چنان نگران استفادهٔ گسترده از مجازات اعدام و اعمال خودسرانه برای طیف وسیعی از اعمالی است که طبق قوانین بین‌المللی جرایم جدی نیستند. با نقض قانون حقوق‌بشر، احکام اعدام نیز اغلب بر اساس اعترافات اجباری صادر می‌شوند که از طریق شکنجه یا پس از نقض جدی حق یک دادرسی عادلانه گرفته شده است».

همان‌طور که همه می‌دانیم اقلیت‌های قومی، مذهبی و سایر اقلیت‌ها، به‌ویژه کسانی که به‌اقدامات حکومت اعتراض می‌کنند، با نقض‌های بیشتری روبه‌رو می‌شوند.

همان‌طور که خانم باشله در ادامه می‌گوید: «استفاده از نیروی نامتناسب توسط نیروهای امنیتی علیه معترضان و رهگذران در نوامبر۲۰۱۹ (آبان۹۸) بدترین مورد از خشونت حکومتی در اعتراضات دهه‌های گذشته بود. در عین‌حال، معترضان، مدافعان حقوق‌بشر، وکلا، روزنامه‌نگاران و مبارزان جامعهٔ مدنی هم‌چنان مورد ارعاب، بازداشت خودسرانه و پیگرد کیفری، از جمله مجازات اعدام قرار دارند». «تاکنون هیچ مسئولیتی در قبال نقض فاحش حقوق‌بشر توسط نیروهای امنیتی در پاسخ به اعتراضات وجود نداشته. هم‌چنین هیچ تلاش قابل توجهی برای رسیدگی به‌موارد مستند شکنجه و بدرفتاری با کودکان، زنان و مردان در ارتباط با اتکای سیستم قضایی به‌اعترافات اجباری صورت نگرفته است. از این نظر، مانند بسیاری از جنبه‌های دیگر، مصونیت از مجازات برای نقض حقوق‌بشر هم‌چنان یک نگرانی اساسی است».

 

کانادا مدت‌هاست که مقامات (رژیم) ایران را به‌رعایت و احترام به‌حقوق دمکراتیک و انسانی، از جمله حق آزادی بیان فراخوانده.

کانادا هم‌چنین عدم پاسخگویی توسط (رژیم) ایران را در قبال قربانیان پرواز پی.اس.۷۵۲ تجربه کرده است. یک هواپیمای مسافربری تجاری اوکراینی که توسط موشکهای (رژیم) ایران منهدم و منجر به‌کشته‌شدن ۱۷۶فرد بیگناه از جمله ۱۳۸نفر مرتبط با کانادا شد.

مقامات (رژیم) ایران در ابتدا هر گونه تخلف را انکار کردند، اما هنگامی که با شواهد غیرقابل انکار روبه‌رو شدند، با تأخیر مسئولیت آن‌را پذیرفتند، اما هنوز از طرف (رژیم) ایران اقدام چندانی برای تحقق پاسخگویی انجام نشده است.

حتی در این مسألهٔ جدی، دفتر وزیر امور خارجه در بیانیهٔ مشترک در شورای حقوق‌بشر مجبور شد، از جمله از (رژیم) ایران بخواهد که فوراً از هر گونه آزار و اذیت خانواده‌های قربانیان، چه در ایران و چه در سایر نقاط، جلوگیری کند.

من این نکته را بیان کردم تا نشان بدهم که سران (رژیم) ایران از نظر سوءاستفاده از قدرت و انکار حقوق‌بشر و قوانین بین‌المللی تا کجا پیش می‌روند.

پس پیش به‌سوی یک ایران آزاد به‌عنوان بخشی از آن جامعهٔ جهانی که چنین مسئولیت و پاسخگویی را به‌اجرا درآورد.

بسیار متشکرم.

 

لرد هنری بلینگهام - وزیر امور آفریقا در وزارت‌خارجهٔ انگلستان (۲۰۱۲)

خانم مریم رجوی گرامی، افتخار بزرگی است که امروز در این کنفرانس سهیم باشم و می‌خواهم به‌شما به‌خاطر آنچه برای مردم ایران انجام داده‌اید تبریک بگویم. شما برای ایرانیان در داخل ایران، برای ایرانیان در تبعید و در واقع برای همهٔ مردم آزادیخواه جهان الهام‌بخش بوده‌اید. و من واقعاً باید روی این نکته تأکید کنم که شما در انگلستان، در پارلمان ما، پشتیبانی زیادی دارید. من به‌مدت بیش از ۳۰سال عضو پارلمان بوده‌ام. ابتدا در سال۱۹۸۳ انتخاب شدم، یعنی یک نسل قبل و در واقع مدت کوتاهی بعد از سرنگونی شاه. و به‌عنوان یک عضو پارلمان چالشهای کشور شما را دنبال کرده‌ام. من اکنون عضو مجلس اعیان هستم و قصد دارم به حمایت کامل خودم از شما ادامه بدهم.

این کنفرانس بسیار مهم است، زیرا بیش از ۴۲سال است که شما قاطعانه روی عقاید خود ایستاده‌اید، روی اصول خود و به‌خاطر مردم قاطعانه ایستاده‌اید، زیرا شما به‌این اعتقاد دارید که مردم باید حق رأی داشته باشند و از حق بیان عقیدهٔ خود برخوردار باشند. و چه چیزی مهم‌تر از تبعیت از قانون و احیای دموکراسی است؟... و من واقعاً از گزینش اخیر ابراهیم رئیسی ناامید هستم. گفتم انتخابات، در حالی‌که در واقع انتخابات نبود، بلکه یک نمایش انتخابات و انتصاب فردی بود که دارای فجیع‌ترین سوابق حقوق‌بشری است.

و من فقط به‌شما و حامیان و دوستانتان می‌گویم که افراد بسیار زیادی را در پارلمان ما در انگلستان، در سراسر اروپا و آمریکا و تمامی جهان آزاد همراه خود دارید. شما کسانی را همراه خود دارید که تمام‌عیار و به‌طور کامل پشت شما هستند، خانم رئیس‌جمهور. ما خواهان موفقیت شما هستیم. ما خواهان موفقیت جنبش شما هستیم. ما خواهان دموکراسی هستیم. ما در اصل می‌خواهیم مردم شما بتوانند نظرشان را درباره نحوهٔ ادارهٔ کشور ابراز کنند و می‌خواهیم ایران بار دیگر به‌خانوادهٔ ملل بازگردد.

 

همهٔ نماینده‌های دوستدار آزادی، دوستدار دموکراسی در پارلمان ما در انگلستان، همهٔ ما از این رژیم متنفریم، چون می‌دانیم که این رژیم هیچ مشروعیتی ندارد.

پس پیام من به‌شما بسیار ساده است. بعد از همهٔ این سالیان نبرد برای دموکراسی و برای آزادی، خواهش می‌کنم، خواهش می‌کنم پایداری کنید و تسلیم نشوید. شما حمایت زیادی در بسیاری نقاط دارید. و من فکر می‌کنم در زمان حیات ما، شاهد تغییر حکومت در کشور شما خواهیم بود. ما شاهد به‌قدرت‌رسیدن دولتی خواهیم بود که از حمایت و تأیید مردم برخوردار خواهد بود. و آنگاه کشور شما واقعاً خواهد توانست به‌خانوادهٔ ملت‌های آزاد بپیوندد و امیدواریم که تحت ریاست‌جمهوری یا نخست‌وزیری شما در آینده باشد.

ما بهترین آرزوها را برای شما داریم. متأسفم که نمی‌توانم شخصاً نزد شما باشم. ولی قلب من با شما و گروه شما و حامیان شما است و مطلقاً ایمان دارم که شما در نهایت پیروز خواهید شد.

متشکرم.

 

کورین لوپژ- وزیر پیشین محیط‌زیست فرانسه

با سلام،

مایه شعف، افتخار و برانگیختگی بسیارم هست که امروز با شما، و خانمها و آقایان، صحبت می‌کنم در چنین روز مهمی که برای ایرانی آزاد برگزار شده. تلاش و پیشنهادات خانم رجوی در یک دیدگاه دمکراتیک و جهان‌شمول قابل تعریف است که برای کشوری ارائه شده که تاریخ، سنت، فرهنگ و تمدنی چند هزار ساله دارد و دست‌آوردهای زیادی برای سایر تمدنهای جهان داشته است.

به‌عنوان یک مدافع ارزشهای جهان‌شمول با دلبستگی بسیار به حقوق انسانی و حقوق‌بشر، لاجرم در اقدامات شما خودم را شریک می‌دانم، اقداماتی برای بهره‌مند کردن زنان و مردان ایرانی از سرمایه بسیار گرانبهایی که آزادی است:

آزادی انتخاب رهبران خود، آزادی انتخاب سرنوشت خود، آزادی انتخاب مذهب، آزادی انتخاب همسر، آزادی انتخاب آموزش و پرورشی که می‌خواهیم به کودکانمان بدهیم، آزادی انتخاب شغل، آزادی انتخاب راه و رسم زندگی خود، هر چه که باشد و هر تمایل و کششی که در میان باشد.

فکر می‌کنم این موارد یک چالش در ایران هستند از طریق تصاویر و فیلمها از وضعیت ایران مطلع شده‌ام. ولی از آنجایی که به این وضعیت علاقمندم، می‌دانم چقدر مدافعان آزادی در این کشور سرکوب می‌شوند، چقدر زنان در شرایط تحقیرآمیز زندگی می‌کنند، می‌دانم که حکومتی که بیش از ۴۰سال پیش خود را تحمیل کرده چقدر در برخورد با مردم ایران سخت‌سر و سختگیر است.

قطعا انتخاب اخیر ابراهیم رئیسی این شرایط را بهبود نمی‌بخشد. هیچ‌کس نمی‌تواند نسبت به هشداری که عفو بین‌الملل داده بی‌تفاوت باشد و خواسته‌اش برای ارجاع جنایتهایی که این افراد مرتکب شده‌اند به محکمه بین‌المللی.

به‌عنوان یک دموکرات و یک جمهوریخواه دلبسته به ارزشهای جهان‌شمول می‌خواهم به زنان و مردان ایرانی که این افتخار را به من می‌دهند که به حرفهایم گوش بدهند بگویم تا چه حد در کنار آنها هستم و تا چه حد از آنها حمایت می‌کنم، چقدر مبارزه‌شان را درک می‌کنم و چقدر امیدوارم که دموکراسیهای غربی شهامت بیشتری داشته باشند در بیان اصولشان.

 

چون صحبت از ایران است، ایران کشوری بزرگ است و در وضعیت سوق‌الجیشی نامتعیین این منطقه، برخی از رهبران غرب احتیاط پیشه می‌کنند. احتیاط ضروری است ولی سیاست از دل احتیاط در نمیاید و با احتیاط نمی‌شود از ارزشها دفاع کرد؛ ارزشهایی چون دموکراسی، آزادی، حقوق‌بشر، حق حیات، حق انتخاب...

در پایان باید بگویم که ما اهالی کره زمین با خطراتی مواجه هستیم که هیچ‌کدام از پیشینیان ما به این شکل با آن مواجه نبودند. بنابراین بسیار ضروری است که به یک اجماع برسیم، یعنی با هم بر سر پایه‌های مشترک کار کنیم و دست‌آوردهایمان را به اشتراک بگذاریم تا بشریت را نجات بدهیم چون بشریت در خطر است.

واضح است که حکومتهای خودکامه، حکومتهایی که با آزادیها و حقوق انسان در منافات هستند، نمی‌توانند از چنین سیاست‌هایی حمایت کنند.

خانمها و آقایان، این نکاتی بود که می‌خواستم امروز بگویم. بار دیگر از این‌که این فرصت را به من دادید که این نکات را در حضورتان بیان کنم متشکرم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0885b6ac-3ea5-49b9-b0c0-857eac5bcd04"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات