در ادامه روند پرشتاب ابتلا و فوت در اثر گونههای جهشیافته کرونا، روز چهارشنبه ۹بهمن بیش از ۳۹۰۰نفر در آمریکا و بیش از ۱۷۰۰نفر در انگلستان بهدلیل ابتلا به کرونا در گذشتند.
در اروپا، فرانسه در شرایطی قرار گرفته که سومین قرنطینه سراسری ضروری بهنظر میرسد.
سخنگوی دولت فرانسه اعلام کرد محدودیت و منع تردد شبانه برای کنترل شیوع کرونا کافی نبوده و دولت در حال بررسی اقدامات بیشتر است.
پرتغال هم با وضعیت بحرانی کرونا مواجه است. تعداد فوتیهای روزانه در این کشور به۳۰۰ نفر رسیده است.
در آفریقا، در کشور زیمبابوه، دو وزیر کابینه و رئیس زندانهای سراسر کشور بر اثرکرونا جانباختهاند و مراسم مشترکی برای تشییع جنازهٔ آنها بر گزارشد.
به موازات روند فراینده تلفات پروژههای واکسیناسیون در کشورهای مخلتف تسریع و فشرده شده است.
کمپانی فایزر نتایج تحقیقات آزمایشگاهی جدیدش در مورد کارآیی واکسن در برابر گونههای جدید ویروس کرونا را اعلام کرد. بر مبنای این تحقیقات، واکسن فایزر در برابر انواع جدید برزیلی و انگلیسی و آفریقای جنوبی کارآیی دارد.
در آمریکا جو بایدن اعلام کرد تا اوایل تابستان ۱۰۰میلیون دوز واکسن از شرکت فایزر و ۱۰۰میلیون از شرکت مدرنا علاوه بر قراردادهای قبلی دریافت خواهد شد و بهاین ترتیب ۳۰۰میلیون آمریکایی تا اوایل پاییز واکسینه میشوند.
در انگلستان دهها هزار داوطلب، برای کمک بهبزرگترین پروژه واکسیناسیون تاریخ این کشور وارد عمل شدهاند.
در فرانسه کمپانی عظیم دارویی سانوفی (Sanofi) که ماه گذشته اعلام کرد پروژه ساخت واکسن را بهتعویق انداخته اینک با کمپانی فایزر متحد شده تا در تولید واکسن توسط این کمپانی کمک کند تا تأخیر در تولید و توزیع کمتر شود.
در بنگلادش، پروژهٔ واکسیناسیون با حضور مقامات این کشور با اولویت کارکنان بخش درمان آغاز شد. این کشور دو میلیون دور واکسن از هندوستان دریافت کرده است.
وزارت بهداشت آلبانی اعلام کرد طی ۲۴ساعت گذشته از ۳۵۱۲تست انجام شده، ۸۷۶نفر معادل ۲۵درصد مبتلا بهکرونا تشخیص داده شدند. در همین روز مطابق آمار رسمی ۷نفر بهشمار جانباختگان افزوده شده است.