در نظرخواهی پنج کارشناس تبیین شد عنوان مطلبی از رسانه حکومتی دنیای اقتصاد سهشنبه ۱۵فروردین است که با اذعان به تغییر شرایط بینالمللی و مختصات کنونی نظام، به ادامه بنبست توافق هستهیی در سال۱۴۰۲ اعتراف میکنند و چشمانداز و برون رفتی برای رسیدن به توافق هستهیی نمیبینند.
متقی کارشناس حکومتی در این رابطه گفته است: «شرایط نظام بینالملل در فضای موجود بحرانیتر از ۱۴۰۱ است؛ بنابراین احتمال احیای برجام بر اساس امیدهای ۱۴۰۰ بسیار محدود است»... .
رحمن قهرمانپور، یکی دیگر از کارشناسان حکومتی نیز با اذعان به ادامه بنبست برجام و تغییر «شرایط بینالملل و منطقهای» در این باره گفت: «موانع پیشروی احیای برجام به حدی زیاد است که امکان رفع آنها وجود ندارد».
وی افزود: «بنابراین با تغییر شرایط نمیتوان به احیای برجام اصلی امیدوار بود». و تأکید کرد: «شانس احیای برجام در سال۱۴۰۲ از نظر من زیر ۱۵درصد و بسیار اندک است».
کوروش احمدی، دیپلمات سابق رژیم: «در حال حاضر تمام فعالیتها در ارتباط با برجام در حال تعلیق است و شرایط برای بازگشت به مذاکرات با هدف احیای برجام فوقالعاده سخت شده است».
وی افزود: «دلیل این امر نیز سیاست داخلی در آمریکاست که بر تعداد مخالفان برجام بهدلیل تحولات داخلی در ایران و مسأله اوکراین افزوده شده است»... .
غلامرضا حداد، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و از کارشناسان حکومتی: «برجام احیا شدنی نیست اما تردیدی وجود ندارد که امسال باید توافقی در رابطه با مسأله هستهای ایران صورت بگیرد».
او افزود: «بنابراین با توجه به احتمال خیلی بالا در امنیتی شدن پرونده هستهای ایران در سال۱۴۰۲ پیشبینی میشود که مذاکرات اجتنابناپذیر باشد و توافقی در پیش خواهد بود اما این توافق شباهت چندانی به برجام نخواهد داشت»... .
حسن بهشتیپور، کارشناس حکومتی در مسائل بینالملل: «این شانس خیلی پایین و تقریباً بین ۱۰ تا ۱۵درصد است» (دنیای اقتصاد، رژیم ۱۵فروردین)....