728 x 90

واشنگتن پست: بدترین روابط متشنج بین رژیم ایران و جمهوری آذربایجان

نقشه آذربایجان با کشورهای همسایه خود
نقشه آذربایجان با کشورهای همسایه خود

واشنگتن پست در گزارش روز سه‌شنبه ۱۸بهمن، به تنشهای بی‌سابقه بین رژیم ایران و آذربایجان اشاره می‌کند که پس از حمله مسلحانه به سفارت آذربایجان صورت گرفت، به اوج خود رسیده است.
واشنگتن پست به‌نقل از بلومبرگ نوشت: آذربایجان و ایران کشورهای مسلمان شیعه که اکثریت آنها دارای پیوندهای قومی و زبانی قوی و چندین قرن سابقه مشترک هستند. در ژانویه زمانی که سفارت آذربایجان در تهران مورد حمله مسلحانه قرار گرفت، شاهد بدترین تنش در روابط متشنج خود بودند. این به‌دنبال افزایش نظامی ایران در مرز خود با آذربایجان در مناقشه بین همسایگان بر سر اسراییل بود. این درگیری عواقبی برای منطقه بزرگتر قفقاز دارد که برای روسیه و ترکیه مهم است و با خط لوله‌هایی که نفت و گاز طبیعی را به غرب می‌فرستند، تلاقی می‌کنند.
در این گزارش با اشاره به تأثیرات درگیری نظامی آذربایجان و ارمنستان بر رژیم ایران آمده است: پس از پیروزی آذربایجان در جنگ ۴۴روزه با ارمنستان در سال۲۰۲۰، مناطقی را در امتداد ۱۳۰کیلومتری (۸۱ مایلی) مرز خود با ایران که ارامنه از دهه۱۹۹۰ اشغال کرده بودند، پس گرفت. هم‌چنین بخشی از بزرگراه اصلی را که ایران را به ارمنستان متصل می‌کند، که یک مسیر تجاری مهم به دریای سیاه و روسیه است، باز پس گرفت.
این گزارش می‌افزاید: زمانی که آذربایجان مالیات سنگینی بر کامیونهای ایرانی حامل کالا به ارمنستان وضع کرد، تهران با عصبانیت واکنش نشان داد و عملاً تجارت بین آنها را فلج کرد و دسترسی ایران به بازارهای دورتر را به خطر انداخت. رئیس‌جمهور الهام علی اف، رژیم ایران را به نادیده گرفتن درخواست‌ها برای توقف تحویل کالا به ارامنه در قره باغ کوهستانی متهم کرد. رژیم ایران و ارمنستان در مورد طرح‌هایی برای یک جاده جایگزین به دور از آذربایجان بحث کرده‌اند.
از طرفی مقامات آذربایجان رژیم ایران را متهم کرده‌اند که برخی از حقوق اقلیتها مانند حق آموزش به زبان خودشان را رد کرده است. علاوه بر این، مقامات آذربایجان ایران را به‌دلیل حمایت از ارمنستان در درگیری طولانی‌مدت بر سر منطقه جدایی‌طلب قره باغ کوهستانی آذربایجان متهم کرده‌اند. و تنشها در ۳۰سال گذشته گهگاه به‌دلیل روابط دوستانه آذربایجان با اسراییل و پروژه‌های انرژی آن با شرکت‌های غربی از جمله بریتیش پترولیوم (BP Plc) شعله‌ور شده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/8a501e58-c3f9-40aa-8adb-9ceeff5c8644"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات