- اجلاس شورای حقوقبشر - ژنو - سخنان نمایندگان انجمن بینالمللی حقوق زنان و انجمن بینالمللی برای برابری:
- از شورای حقوقبشر میخواهیم برای تحقیق در مورد قتلعام سال۶۷ و نقض گسترده حقوق مردم ایران در اعتراضات ۹۷ و ۹۸ انجام دهند کمیسیون تحقیق تشکیل دهد.
سعیده مستوفیان نماینده انجمن بینالمللی حقوق زنان: در ۳سپتامبر۲۰۲۰، هفت گزارشگر ویژه سازمان ملل اعلام کردند: «کشتار زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷، ممکن است جنایت علیه بشریت به حساب آید. مقامهای رژیم ایران در این سال هزاران نفر از مخالفان سیاسی زندانی شده را بهزور ناپدید و بهطور فراقضایی اعدام کردند. خانوادههای قربانیان، بازماندگان و مدافعان حقوقبشر امروز"بهدلیل تلاش برای پیگیری اطلاعات در مورد سرنوشت و محل افراد و تقاضای آنها برای عدالت، مورد تهدید و حملات مداوم قرار میگیرند».
گزارشگران ملل متحد گفتند: «مصونیت از مجازات سیستماتیک توسط کسانی که دستور اعدامهای غیرقانونی را صادر کرده و آنها را اجرا کردند، وجود دارد. انفعال بینالمللی در مورد این قتلعام مقامهای رژیم ایران را گستاخ کرده که "سرنوشت قربانیان را مخفی کرده و استراتژی انحراف و انکار" را ادامه دهند».
بهمنظور پایان دادن به مصونیت از مجازات در ایران، ما از شورای حقوقبشر درخواست میکنیم تا کمیسیون تحقیق در مورد کشتار سال ۱۳۶۷ تشکیل دهد. ما از کمیسر عالی میشل باشله میخواهیم که از تشکیل چنین کمیسیونی حمایت کند.
سحر ثنایی نماینده انجمن بینالمللی برای برابری زنان: گزارشگران سازمان ملل متحد اطلاعاتی را دریافت کردند که در سال ۶۷ مقامات رژیم ایران هزاران نفر از مخالفان سیاسی زندانی شده را در ۳۲شهر بهزور ناپدید کرده و بهطور فراقضایی اعدام کردند و اجساد آنها را اکثراً در گورهای بینام و نشان انداختند. " آنها خواستار رسیدگی فوری به موارد اعدامهای غیرقانونی و خودسرانه و ناپدیدشدن اجباری مخالفان سیاسی و محاکمه عاملان شدند... . .
کشتار سال ۱۳۶۷ هرگز پایان نیافت. فقدان یک تحقیق مستقل در مورد این جنایت، منجر به مصونیت از مجازات سیستماتیک در ایران شده است.
ما از شورای حقوقبشر و گزارشگران آن میخواهیم تا از دفتر کمیساریای عالی و گزارشگر ویژه حقوقبشر در امور ایران حمایت کنند و تحقیقات مستقلی را در مورد کشتار سال ۶۷ و نقض گسترده حقوق مردم ایران در اعتراضات ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ در ایران انجام دهند.