728 x 90

نامه رؤسای مشترک دوستان ایران آزاد در کانادا به وزیر خارجه این کشور، دبیرکل سازمان ملل و گزارشگر ویژه ملل متحد برای ایران

نامه رؤسای مشترک دوستان ایران آزاد در کانادا
نامه رؤسای مشترک دوستان ایران آزاد در کانادا

نامه رؤسای مشترک دوستان ایران آزاد در کانادا
به وزیر خارجه این کشور، دبیرکل سازمان ملل
و گزارشگر ویژه ملل متحد برای ایران

ما به‌عنوان نمایندگان پارلمان کانادا
نشانه‌های موجود را جدی می‌گیریم و اجازه نخواهیم داد
سکوت سال ۱۹۸۸ درباره قتل‌عام تکرار شود

 

خانم آنیتا آناند - وزیر خارجه کانادا

از زمان به قدرت رسیدن پزشکیان، موج اعدام‌ها در ایران به‌شدت افزایش یافته است - به‌طوری‌که بیش از ۱۳۰۰مورد اعدام صورت گرفته که حدود ۶۵۰مورد آن تنها در سال ۲۰۲۵ انجام شده‌اند.

در تاریخ ۱۲ژوئیه ۲۰۲۵، ۳تن از فعالان مخالف حکومت، به نام‌های فرشاد اعتمادی‌فر، مسعود جامعی، و علیرضا مرداسی پس از تحمل ۲سال شکنجه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز به اتهام «محاربه» به‌دلیل حمایت از سازمان مجاهدین خلق ایران به اعدام محکوم شدند. در همین ماه، دیوان عالی رژیم چهارمین درخواست بازبینی قضایی زندانیان سیاسی، بهروز احسانی و مهدی حسنی، را رد کرد و آنها را در معرض خطر قریب‌الوقوع اعدام قرار داد. هم‌اکنون ده‌ها زندانی سیاسی دیگر با اتهام‌های مشابه در صف اعدام قرار دارند.

در تاریخ ۷ژوئیه ۲۰۲۵، خبرگزاری فارس -وابسته به سپاه پاسداران- سرمقاله‌‌یی منتشر کرد که در آن اعدام بیش از ۳۰هزار زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ را «تجربه‌‌یی تاریخی و موفق» خواند. این سرمقاله با عنوان «چرا باید اعدام‌های ۶۷ تکرار شود»، آشکارا خواستار به‌کارگیری مجدد چنین اقدامات سرکوب‌گرایانه‌‌یی علیه زندانیان کنونی شده و مخالفت سیاسی را تهدیدی برای امنیت ملی جلوه داده است. این لحن هشداردهنده، تلاش خطرناکی برای عادی‌سازی قتل‌های حکومتی است.

این گونه تحریک‌ها و اعدام‌ها تداعی‌کننده فجایع سال ۱۹۸۸ هستند؛ زمانی‌که فتوای خمینی، منجر به کشتار جمعی اعضای سازمان مجاهدین خلق و دیگر مخالفان شد. مجلس عوام کانادا نیز طی یک رأی‌گیری اجماعی در سال ۲۰۱۳، این قتل‌عام را جنایت علیه بشریت خواند و یکم سپتامبر را روز همبستگی با خانواده‌های قربانیان و زندانیان سیاسی ایران اعلام کرد.

نشانه‌های هشداردهنده در حال افزایش‌اند. در ۴ژوئیه ۲۰۲۵، ۱۰گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد نسبت به سرکوب‌ها از زمان آغاز درگیری‌ها در ۱۳ژوئن ۲۰۲۵ و آتش‌بس پس از آن، ابراز نگرانی کردند. آنها خاطرنشان ساختند که لحن رسانه‌های دولتی ایران -از جمله فراخوان‌ها برای «نظارت» و «کشتار»- یادآور جنایات سال ۱۹۸۸ است. زندانی سیاسی، سعید ماسوری که از چهره‌های کلیدی کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» است، اخیراً نامه‌یی را پس از تلاشی برای انتقال اجباری‌اش از زندان قزل‌حصار، مخفیانه به بیرون فرستاده است. او هشدار داده که انتقال او مقدمه‌‌یی است برای اجرای اعدام دیگر زندانیان محکوم به مرگ و تأکید کرده که همانند سال ۱۹۸۸، «جنایتی در حال وقوع است».

ما به‌عنوان نمایندگان پارلمان کانادا، این نشانه‌ها را بسیار جدی می‌گیریم و اجازه نخواهیم داد که سکوت سال ۱۹۸۸ بار دیگر تکرار شود.

ما از دکتر مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق‌بشر ایران و همکاران ایشان در سازوکارهای ویژه سازمان ملل، هم‌چنین از هیأت حقیقت‌یاب بین‌المللی سازمان ملل در امور ایران مصرّانه می‌خواهیم که این تحریک‌ها و اعدام‌ها را محکوم کنند. هم‌چنین از کمیسر عالی حقوق‌بشر سازمان ملل، آقای فولکر ترک، می‌خواهیم که به‌طور صریح و بدون ابهام، نقض گسترده و نظام‌مند حقوق‌بشر در ایران را محکوم کند.

ما هم‌چنین از دولت کانادا و سایر حامیان قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل در مورد ایران می‌خواهیم که امسال اشاره صریحی به‌قتل‌عام ۱۹۸۸ در متن قطعنامه داشته باشند.

از دولت کانادا می‌خواهیم که در برابر این فاجعه در حال وقوع، موضعی قاطع اتخاذ کرده و مسئولانه از تکرار این جنایت علیه بشریت جلوگیری شود.


جودی اسگرو، نماینده پارلمان
مایکل کوپر، نماینده پارلمان

رونوشت:
آنتونیو گوترز، دبیرکل سازمان ملل متحد
مای ساتو، گزارشگر ویژه وضعیت حقوق‌بشر در ایران

 

جودی اسگرو نماینده پارلمان و وزیر پیشین مهاجرت کانادا

از دولت کانادا می‌خواهیم در برابر جنایت در حال وقوع موضعی قاطع اتخاذ کند

و از تکرار جنایت علیه بشریت جلوگیری کند

جودی اسگرو نماینده پارلمان کانادا و وزیر پیشین مهاجرت این کشور در حساب ایکس خود نوشت:

من و همکارم مایکل کوپر، رؤسای مشترک دوستان ایران‌آزاد در کانادا به وزیر امور خارجه کانادا نامه نوشتیم و نگرانی خود را درباره تحریکات و اعدام‌های اخیر رژیم ایران که یادآور قتل‌عام ۱۹۸۸ (۱۳۶۷) است، مطرح کردیم.

ما به‌عنوان اعضای پارلمان، این نشانه‌ها را جدی می‌گیریم و اجازه نخواهیم داد سکوت سال ۱۹۸۸ تکرار شود.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ce74876d-d799-4f51-ac00-148af40df6fd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات