لطفی عضو مجلس ارتجاع روز یکشنبه سوم اسفند در مورد افزایش بیرویه حاشیهنشینی گفت: افزایش بیرویه حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن، نشان میدهد که به وضعیت عمرانی و اشتغال روستاها و شهرهای کوچک توجه نشده، در حال حاضر بیش از ۲۱میلیون نفر حاشیهنشین داریم.
وی گفت: هفته گذشته استاندار تهران مصاحبه کرد و گفت که ۲۰۰هزار نفر هر سال به جمعیت تهران اضافه میشود این یعنی نبود امکانات عمرانی در روستاها و شهرها، نبود امکانات آموزشی بهداشتی و سایر مسائل.
عضو مجلس ارتجاع گفت: اگر ما به وضعیت نابسامان عمرانی روستاها و شهرهای کوچک توجه نکنیم حاشیهنشینی همچنان اضافه خواهد شد.
نکته دوم دهیاریها فاقد درآمد هستند و اکثر آنها بهدلیل کاهش بودجه بدهکار هستند و توان فعالیتهای عمرانی را ندارند.
نکته سوم شهرداریهای کوچک بهدلیل نداشتن درآمد پایدار قادر به پرداخت حقوق و مزایای کارکنان خود نمیباشند.
و نکته آخر اکثر راههای روستایی تخریب شده و قابل تردد نمیباشند و سازمان راهداری قادر به ترمیم آنها نمیباشد.
خاطر نشان میشود روز دوشنبه ۱۹خرداد۹۹ محمود محمودزاده معاون وزیر راه و شهرسازی رژیم با تأکید بر مشکلاتی که اقشار کمدرآمد و فرودست برای تأمین مسکن و پرداخت اجارهبها دارند، گفته است که ۵۰درصد جمعیت کلانشهرها اجارهنشین هستند. آمار دیگری از حاشیهنشینی و بدمسکن بودن ۴۵درصد جمعیت ایران، معادل ۳۸میلیون نفر، خبر میدهد.
به گزارش روزنامه حکومتی همشهری آنلاین فارس بهنقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی رژیم، محمودزاده افزوده بر اساس آخرین سرشماری در کشور، بهطور متوسط جمعیت اجارهنشین به جمعیت صاحبخانه در مقیاس کشوری ۳۱.۷درصد و در مقیاس شهر تهران ۴۳.۵درصد برآورد شده و با این احتساب در کلانشهرها نزدیک به ۵۰درصد جمعیت شهر را اجارهنشینها به خود اختصاص دادهاند.
در یک اعتراف تکاندهنده روز سوم خرداد۹۹، یک کارگزار حکومتی به نام محمدرضا محبوبفر، عضو انجمن آمایش سرزمین ایران در مصاحبهیی با خبرگزاری حکومتی برنا گفت: «در سال۱۳۹۶ حدود ۴۰درصد از جمعیت شهری ایران، حاشیهنشین و بدمسکن بودند اما امروز پس از ۳سال یعنی در سال۱۳۹۹ همزمان با تورم و گرانی در بخش مسکن، افزایش اجارهبها و… میزان حاشیهنشینی در کشور به ۴۵درصد رسیده است.
اگر این ۴۵درصد را نسبت به جمعیت ۸۵میلیون نفری ایران حساب کنیم، امروز بیش از ۳۸میلیون نفر حاشیهنشین و بدمسکن هستند که نشان میدهد میزان حاشیهنشینی در کشور بهدلیل سیاستهای غلط و مشکلات اقتصادی، افزایش معناداری داشته و خبر از وقوع نابرابریهای اجتماعی و تبعیض در داخل سیستم اقتصادی کشور میدهد.
او افزود از کل جمعیت حاشیهنشین کشور، ۲۰درصد (یعنی بیش از ۷ و نیم میلیون نفر) از آنها در اطراف و حاشیه آرامستانها زندگی میکنند».
همچنین روز دوشنبه ۲۷خرداد۹۸ اکبر رحمتی در گفتگو با خبرگزاری حکومتی آنا با اشاره به افزایش افرادی که برای زندگی به حاشیه شهرها مراجعه میکنند گفت: موضوع حاشیهنشینی یکی از معضلات اصلی کشور ما محسوب میشود که رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر حل آن تأکید داشتند و اگر منابع قدرت و ثروت بهصورت عادلانه بین شهرها توزیع شود ما امروز شاهد زندگی حجم گستردهیی از مردم در حاشیه کلانشهرها نبودیم.
وی با بیان اینکه هماکنون حدود ۴۰درصد از جمعیت کشور حاشیهنشین هستند اظهار کرد: افراد با هدف بهتر شدن وضعیت معیشتی، به شهرهای بزرگ کوچ میکنند اما شرایط زندگی در کلانشهرها متفاوت با شهرستان و روستاها است. مردم بهدلیل نبود کار در روستاها به سمت شهرها سرازیر میشوند ولی با مشاهده گرانیها و ناتوان بودن در گرفتن منزل در داخل شهر، برای زندگی به حاشیه شهر میروند و این موضوع باعث افزایش جمعیت حاشیهنشینی میشود.
سلمان خدادادی رئیس کمیسون اجتماعی مجلس ارتجاع روز ۱۸فروردین۹۸ گفت: ۳۵درصد از جمعیت کشور حاشیهنشین هستند یا در بافتهای فرسوده و تاریخی زندگی میکنند.
رژیم سلمان خدادادی در خصوص معضل حاشیهنشینی در کلانشهرها افزود: بر اساس آمار ۲۰میلیون نفر در کشور حاشیهنشین هستند
رئیس کمیسون اجتماعی مجلس ارتجاع تأکید کرد: در بافت فرسوده ۴۹۵شهر به مساحت ۵۴هزار هکتار ۱۱میلیون نفر و در سکونت گاههای غیررسمی در ۹۱شهر به مساحت ۵۳هزار هکتار ۹میلیون نفر زندگی میکنند (خبرگزاری صدا و سیمای رژیم ۱۸فروردین۹۸).
شایان ذکر است که عمدهترین وحشت رژیم از گسترش حاشیهنشینی ایجاد مراکز بحران امنیتی برای آخوندهاست. مناطق حاشیهای شهر بدلیل نبود امکانات و سکونت اقشار کمدرآمد شاهد بیشترین اعترضات علیه رژیم است و به همین دلیل آخوندها بشدت از این مناطق در هراس هستند.