خالد الفالح وزیر انرژی، صنایع و معادن عربستان سعودی روز شنبه چهارم اوت ۲۰۱۸ اعلام کرد، کشورش صادرت نفت از تنگه «باب المندب» را آغاز میکند.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که نیروهای ائتلاف عربی و ارتش یمن اقدامات لازم را برای اطمینان از برقراری امنیت و کنترل مناطق اطراف این تنگه برای عبور کشتیهای نفتکش متعلق به کشورهای ائتلاف را انجام دادند.
به گفته خالد الفالح وزیر صنایع و انرژی عربستان سعودی، نیروهای ائتلاف عربی کنترل تنگه «باب المندب» و جنوب دریای سرخ را در همآهنگی جامعه بینالمللی، بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل به کنترل کامل خود درآوردند.
عربستان سعودی پس از آن که قایقهای شبهنظامیان حوثی مورد حمایت رژیم ایران، تلاش کردند یکی از نفتکشهای این کشور را مورد تهاجم قرار دهند، اعلام کرد، انتقال نفت از تنگه«باب المندب» را تا تأمین کامل امنیت این تنگه استراتژیک به تعلیق در خواهد آورد.
تأمین امنیت تنگه بابالمندب یک ضرورت جهانی است
الفالح گفت: تصمیم از سرگیری مجدد حمل و نقل محمولههای نفتی سعودی از تنگه «باب المندب» پس از آن شروع میشود که کشورهای ائتلاف عربی اقدامات لازم را برای حفاظت از کشتیهای نفتی و تجاری خود انجام دادهاند. او تأکید کرد که امنیت تنگه «باب المندب» و جنوب دریای سرخ برای حفاظت از منافع مشترک بینالمللی ضروری است و جامعه جهانی باید نسبت به حفظ امنیت منطقه مسئولیت بپذیرد.
الفالح بهنقل از سخنگوی رسمی ائتلاف عربی گفت، دو نفتکش غولپیکر شرکت ملی حمل و نقل دریایی سعودی که هر کدام دو میلیون بشکه نفت خام حمل میکردند، در دریای سرخ و هنگام عبور از تنگه بابالمندب مورد تهاجم شبهنظامیان حوثی قرار گرفتهاند.
در تهاجم حوثیها به یکی از دو نفتکش خساراتی جزیی وارد شد ولی هیچگونه خسارت جانی در پی نداشت و هیچ مقدار نفت خام نیز وارد آب دریا نشد ولی در صورت ورود این میزان نفت خام به دریا میتوانست یک فاجعه زیستمحیطی به وجود آورد.
تنگه بابالمندب مهمترین گذرگاههای بینالمللی عبور نفت پس از تنگه هرمز است و روزانه ۴میلیون بشکه نفت از این طریق صادر میشود.
این تنگه بهویژه برای صدور نفت تولید شده در غرب عربستان استفاده میشود. همچنین ریاض در نظر دارد تا برای مقابله با انسداد احتمالی تنگه هرمز نفت تولید شده در سواحل خلیجفارس را با خط لوله به کرانه دریای سرخ برساند تا از طریق بابالمندب صادرات خود را ادامه دهد.
مطالب مرتبط: