سقوط ارزش ریال در روزهای اخیر، و نوسانات ارزی، تمامی معادلههای لازم برای کوچکترین کنشهای مالی را در عرصه فعالیتهای اقتصادی مختل و معیشت مردم را فلج کرده است.
«ارزش پول ایران در سالهای اخیر، یک سقوط مستمر داشته اما آنچه که در هفتهها و بهویژه روزهای اخیر اتفاق افتاده تقریباً بیسابقه است. روز سهشنبه ۲۲آذر، ریال، ساعت به ساعت ارزشش را از دست میداد.
در اولین ساعتهای صبح سهشنبه ۲۲آذر، ارزش برابری ریال نسبت به یک دلار آمریکایی، ۳۸هزار و سیصد تومان به فروش رفت.
برخی کارشناسان حکومتی عقیده دارند افزایش نرخ نقدینگی و تورم بههمراه کسری بودجه و شرایط سیاسی ایران سبب شده تا قیمت ارز در ایران روند افزایشی پیدا کند.
به گزارش سایت حکومتی انتخاب در روز ۲۰ آذر، کمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی، گفته است: «دو مؤلفه اقتصادی و سیاسی از جمله عوامل اثرگذار بر بازار ارز بهشمار میروند. افزایش عمده نرخ ارز در شرایط اخیر بهاین دلیل است که هم بهلحاظ اقتصادی و هم تنشهای بینالمللی و داخلی کشور در وضعیت حادتری قرار داریم؛ بنابراین تا این دو عامل مدیریت نشود، نمیتوان چشمانداز مناسبی نسبت به آینده بازار ارز ارائه داد.»
وی توضیح داد: «آن چه اکنون در بستر اقتصادی کشور شاهد آن هستیم، افزایش انتظارات تورمی و میل به مهاجرت و خروج قابل توجه سرمایه از کشور است.»