آسوشیتدپرس روز دوم آذر درباره سفر رافائل گروسی به ایران گزارش داد: روز سهشنبه رافائل ماریانو گروسی مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بار دیگر با گفتگوهایی به سبک بندبازی با مقامات ایرانی مواجه است. رئیس دیدبان هستهیی سازمان ملل متحد در سفر خود به ایران برای دسترسی بیشتر به سایتهای اتمی فشار میآورد.
خبرنگار تلویزیون فرانس۲۴ در تهران نیز طی گزارشی از ورود رافائل گروسی گفت دیدار گروسی از ایران یک هفته قبل از از سرگیری گفتگوهای وین که تاکنون بهحالت تعلیق درآمده انجام میشود.
از زمان توقف این گفتگوها از ماه ژوئن تاکنون هیچ پیشرفتی در گفتگوهای برجام نبوده و رژیم ایران در این مدت با استفاده از سانتریفوژهای پیشرفته غنیسازی را تا ۶۰درصد افزایش داده و علاوه بر این دسترسی بازرسان آژانس به سایتهای اتمی را کاهش داده است.
فرانس۲۴ افزود: رویارویی میان رژیم ایران و غرب کماکان باقیست. رژیم ایران خواستار لغو همه تحریمهاست، آمریکا خواستار متوقف کردن برنامه اتمی این رژیم و اضافه کردن برنامه موشکی رژیم ایران و اقدامات بیثبات کننده آن در منطقه به گفتگوهاست.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از دیدار با اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی رژیم در تهران اعلام کرد خواهان تداوم بازرسیهای و ادامه گفتگوهاست.
اظهارات اسلامی حاکی از بندبازی و نگرانی رژیم از پاسخ گویی به تمامی مسایل باقیمانده است.
تلویزیون شبکه خبر رژیم ۲ آذر۱۴۰۰:
نکته حائز اهمیتی که برای ما و آژانس مطرح هست این است که کل مسایل فی مابین ایران و آژانس مسایل فنی است و مسایل سیاسی و نفوذهای توطئهآمیزی که دشمنان ایران برای پیشبرد برنامههای هستهیی ایران اعمال میکنند را آژانس مد نظر ندارد و از ان تأثیر پذیری نخواهد داشت.
در خصوص مطالب و سؤالاتی که مواردی که بهعنوان مدارک در اختیار آژانس توسط دشمنان ما منتشر میشه سؤالاتی را مطرح کرده بودند این سؤالات پاسخ داده شده بخشهایی مانده و بخشهایی هست که کلاً مربوط به مسائل بسته شده گذشته هست که در برجام به آنها پرداخته شده و بسته شده.
ما امروز تفاهم کردیم که این موارد را خاتمه بدهیم و با رویهای که اتخاذ خواهیم کرد که مذاکرات آن هم هنوز ادامه دارد آنها تداوم پیدا نکند.
رافائل گروسی: صحبتهایی که امروز داشتیم کار فشرده بوده و ما دنبال این هستیم که کارمان را تداوم ببخشیم و مذاکراتمان را ادامه بدهیم با این نگاه که بتوانیم زمینههای مشترکی پیدا کنیم.
روزنامه حکومتی جهان صنعت روز دوم آذر درباره درماندگی رژیم در قبال خواستهای آژانس نوشت: در شرایط حاضر بهنظر نمیرسد که نرمشی بر سر مواضع مقامات تهران بابت نظارتهای هستهیی برای پروتکل الحاقی بهوجود آمده باشد... بنابراین نمیتوان انتظار داشت که گفتگوهای گروسی معطوف به نتیجهیی طبق الزامات مذاکرات وین در هشتم نوامبر باشد.
روزنامه حکومتی شرق روز دوم آذر نیز تحت عنوان «مذاکره یا سرگرمی» نوشت: در این سالها ما به همان اندازه که در دور زدن تحریمها مهارت پیدا کردهایم، در دور زدن مذاکرات اصلی و سرگرمشدن با کشورهایی که اراده و توان لازم را ندارند نیز مهارت لازم را پیدا کردهایم... در صورتیکه جمهوری اسلامی بههر دلیل نخواهد با آمریکا وارد بدهبستان شود، گفتگو با ۱+۴ سرگرمی خوبی خواهد بود، ولی تنها یک سرگرمی است.
روزنامه حکومتی ستاره صبح روز دوم آذر با نگرانی از شکست مذاکرات وین نوشت: اگر در هشتم آذر مذاکرات با موفقیت به پایان نرسد این ناکامی وضعیت اقتصادی کشور را به نقطهای بحرانی میرساند. هر روز شاهد اظهارنظرهای عجیب و غریب مقامات هستیم. این وضعیت جهان را در ارتباط با ما دچار سردرگم کرده و نشان میدهد که ما استراتژی مطلوبی در مورد رابطه با دنیا نداریم.
تاجیک، دیپلمات سابق رژیم با اشاره به سه شرط حکومت آخوندی برای مذاکرات که آن را غیرعملی دانست، گفت: سناریو محتمل لغو همه تحریمها نیست (با). سردرگمی تیم سیاست خارجی اگر پیامهای متناقض به دنیا بفرستیم ممکن است هم نتوانیم به احیای برجام دست بزنیم و هم نتوانیم امتیاز بیشتری بگیریم و حتی ممکن است ناچار شویم در دقایق آخر امتیازات بیشتری بدهیم. (روزنامه حکومتی مستقل ۲ آذر)
در همین حال، روزنامه حکومتی ابتکار روز دوم آذر به بندبازی رژیم برای از سرگذراندن اجلاس شورای حکام و نرمشهای رژیم برای جلوگیری از صدور قطعنامه اشاره کرده و مینویسد: برخلاف طرفهای غربی که این روزها و در آستانه شروع دور تازه گفتگوها در وین، بر تندی الفاظ و تهدیدهای خود علیه تهران افزودهاند، مقامهای ایرانی ادبیات ملایمتری را برای اعلام مواضع خود در قبال برجام انتخاب کردهاند.