سایت جسور ـ لبنان روز ۱۱مهر طی مصاحبهیی با خانم لیلا جزایری مسئول انجمن زنان در انگلستان نوشت: زنان ایران کوتاه نمیآیند.
از زمان شروع اعتراضات برای عدالت، برابری و کرامت و احترام به حقوقبشر در ایران، رژیم (اخوندها) با خشونت و سرکوب به مردم پاسخ داده است. تا به امروز هیچ نشانهای دال بر بهبود شرایط کشور اعم از بشردوستانه و اجتماعی و اقتصادی وجود ندارد و جنایت و نقضهای وحشتناک حقوقبشر نه تنها ادامه دارد بلکه بدتر از گذشته است و زندگی مردم بهطور کلی و زنان بهطور خاص را دشوار میکند. مردم ایران امروز در همه سطوح با عقبماندگی و افول روبهرو هستند... .
لیلا جزایری مخالف ایرانی و مسئول انجمن زنان در انگلستان معتقد است که“ امروزه وضعیت زنان ایران بسیار سخت است“ .
او در گفتگو با ”جسور“ گفت: ”در کشور من، ایران، آزادی برای زنان وجود ندارد، زیرا رژیم حقوق آنها را محدود کرده و آنها را از مشارکت در زندگی سیاسی و اقتصادی و اجتماعی بازمیدارد. زنان در تحصیل و کار و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی با تبعیض روبهرو هستند و در معرض خشونت خانگی و ازدواج اجباری قرار دارند.
در ایران دائما شاهد گسترش خشونت علیه زنان و صحنههایی هستیم که هر روز وحشتناکتر میشود. در این میان، تلاش مقامات رژیم آخوندی برای سرپوش گذاشتن بر روی پروندهها به اوج خود رسیده و خودداری از تعقیب و آزادی عاملان جنایات، حاکی از سود بردن رژیم آخوندی از این وضعیت است“ .
جزایری ادامه داد: رژیم آخوندی کنوانسیون رفع هر گونه تبعیض علیه زنان را امضا نکرده و واقعیت ثابت شده این است که جناحهای رژیم آخوندی بر روی ضرورت سرکوب زنان اتفاقنظر دارند و شایان ذکر است که سرکوب یکی از دو رکن اصلی بقای رژیم آخوندی است... و از آنجا که اعدامهای سیاسی گسترده سابقه رئیسی را لکهدار کرده است، طبیعی است که بهبود این شرایط بهخاطر روی کار آمدن او در کشور بهطور بیسابقهیی دشوارتر شده است.
ابتکارات زنان
از سوی دیگر، خانم لیلا جزایری تأکید کرد که ”ابتکارات زیادی از طرف زنان برای مقابله با حکومت آخوندها در ایران وجود دارد. این ابتکارات در پی دستیابی به برابری جنسیتی و ارتقای حقوق زنان و همچنین مقاومت در برابر ظلم و ستمی است که توسط رژیم به زنان میشود و از اینجا نقش زنان در قیامها بهویژه قیام ۲۰۲۱-۲۰۲۲ نمایان شد و مهمترین ویژگی این دور خیزشهای مردمی حضور دختران و زنان در تظاهرات است... و خبرگزاری فارس در ۲۰نوامبر ۲۰۱۹ گفت که بهنظر میرسد زنان ۲۰تا ۳۵ساله نقش ویژهیی در رهبری شورش بازی کردند و تمامی این زنان لباس یکسان پوشیده و وظایف جداگانهای دارند... رهبری زنان در قیامها میتواند نشانه نفوذ پرتوهای آرمانی مجاهدین خلق و ارتش آزادیبخش ملی ایران بر روابط و مناسبات مردم ایران باشد چرا که سازمان مجاهدین خلق دهههاست، رهبری زنان را در روابط خود به کار میگیرد.
بنابراین نقش زنان را میتوان بهصورت زیر خلاصه کرد: زنان ایرانی خود نیز دریافتهاند... که باید وارد صحنه شوند و در تمام امور اجتماعی شرکت کرده و حقوق خود را مطالبه کنند. بنابراین، مبارزه برای حقوق زنان امروز از مبارزه برای سرنگونی این رژیم جدایی ناپذیر است. مشاهده میکنیم که زنان سالهاست که این مفهوم را بهویژه در فعالیتهای مبارزاتی خود عملی کردهاند و همینطور میبینیم که تعداد زنان در کانونهای شورشی در حال افزایش است و با پیشرفت آن، این حرکت، در مبارزه با آخوندها گستردهتر و سریعتر خواهد شد“ .
جزایری افزود: مشارکت زنان در رهبری، الهامبخش یک تحول فرهنگی بزرگ در تمامیت بدنه مقاومت و در میان زنان کشور که در تمام عرصههای زندگی خود با آپارتاید جنسی روبهرو هستند، و در نتیجه مبارزه این زنان و این دستاورد بزرگ، جهان شاهد بود که در قیام ۲۰۰۹ در ایران، زنان نقش غالب و برجسته و در قیامهای ۲۰۱۷، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۲ نیز نقش رهبری داشتند. و ”در واقع، سه عامل منشأ این پدیده بود: اول، بیش از ۴۰سال مبارزه برای آزادی و برابری، دوم، ماهیت زنستیز رژیم حاکم، و سوم، وجود یک مقاومت سازمانیافته که برابری زن و مرد در خط مقدم همه اقدامات آن بود“...
”زنان شورشی“
جزایری ادامه داد: ”زنان شورش و انقلاب با جثه کوچکشان توسط پاسداران و مزدوران سرکوبگر که با استفاده از تک تیراندازها آنها را سرکوب و هدف قرار داده و سلاخی میکنند تا آنها را مجبور به کوتاهآمدن کنند، مورد استثمار قرار میگیرند و شدت اعتراضات افزایش و قیام ایران و نقش کانونهای شورشی هوادار مجاهدین خلق، بهوضوح گسترش یافته است تا جایی که در کانون توجه رسانههای حکومتی قرار گرفته و با وجود تلاش برای کاهش حجم اعتراضات و قیام، رسانههای حکومتی مجبور به پوشش وقایع آن شدند و بهرغم این تلاشها مقاومت ادامه دارد و به نظر نمیرسد که پایان یابد و ما همراه با مردم ایران منتظر لحظهای هستیم که شراره آیندهای روشن جرقه بزند“...