سیاست روحانی و خامنهای در مورد بازگشاییها و بهویژه بازگشایی زودرس مدارس، چنان بازتاب منفی اجتماعی داشته که سرکردگان نظام و رسانههای حکومتی از پیامدهای آن هراسان شده و هر یک تقصیرات را به گردن دیگری میاندازند .
روزنامه حکومتی همشهری ۱۷شهریور نوشت: «۷۷درصد والدین در پاسخ به این سؤال که آیا حاضرند فرزندانشان را در شرایط کنونی به مدرسه بفرستند، جواب منفی دادهاند». . «تعداد زیادی از والدین گفتند فرزندانشان را در شرایط کرونا به مدرسه نمیفرستند». «این مهمترین تقابل میان پدر و مادرها» است که «پیامدی فراگیر» به همراه دارد که «برآمده از بحران کرونا» است «مطالبهگری» بر سر بهداشت اتفاقی است که «هرگز از سوی والدین در سالهای گذشته وجود نداشته است». در شبکههای اجتماعی هشتگهایی به راه افتاده در اعتراض به بازگشایی مدارس مثل هشتگ نه_ به_بازگشایی _مدارس و هشتگ نه_به_شروع_سال_تحصیلی.
روزنامه حکومتی رسالت روز ۱۷شهریور از قول یک کارشناس دارویی نوشت: «بازگشایی مدارس بهصورت فیزیکی بهدلیل شیوع کرونا و آنفلوآنزا، مصداق نسلکشی، بهویژه برای قشر فقیر جامعه است. میتوانستند کنکور را با تأخیر دو، سههفتهیی برگزار کنند و یا مدارس را اینگونه شتابزده بازگشایی نکنند».
ملکزاده - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت رژیم اذعان کرد: «این نگرانی وجود دارد که با موج سومی از بیماری کرونا در فصل پاییز مواجه شویم و علاوه بر تلفات بسیار زیاد، موجب آسیب به کادر درمان و نظام سلامت کشور شویم». (ستاره صبح ۱۷شهریور)
سایت حکومتی جماران ۱۷شهریور۹۹ نوشت: «آغاز سال تحصیلی جدید در شرایط کرونایی، محرومیتهای آموزشی و تحصیلی در استان سیستان و بلوچستان را پر رنگتر کرده است. اگر تا سال گذشته، مدارس کپری، فضای نامناسب آموزشی و تهیه نوشت افزار مسأله مدارس این استان بود، امروز، تلفن همراه و تبلت، تهیه ماسک هم به این مسائل اضافه شده است. حمیدرضا رخشانی، مدیرکل آموزش و پرورش میگوید ۴۰۰هزار دانشآموز سیستان و بلوچستان بهآموزش مجازی دسترسی ندارند».