728 x 90

روزنامه النهار العربی (لبنان): تشدید فعالیت سپاه پاسداران در شرق سوریه و معامله‌یی بی‌سابقه برای قاچاق سلاح از عراق

تشدید فعالیت سپاه پاسداران در شرق سوریه و معامله‌ی بی‌سابقه برای قاچاق سلاح از عراق
تشدید فعالیت سپاه پاسداران در شرق سوریه و معامله‌ی بی‌سابقه برای قاچاق سلاح از عراق

روزنامه النهار العربی (لبنان) ۲۸شهریور در گزارشی از تشدید فعالیت سپاه پاسداران در شرق سوریه و معامله‌ی بی‌سابقه برای قاچاق سلاح از عراق نوشت:

آیا از اتوبوس‌های زائران برای حمل سلاحهای رژیم ایران به سوریه استفاده می‌شود؟

سپاه پاسداران پس از انتصاب چهره‌های جدید در بسیاری از بخش‌های فرماندهی خود در دوره اخیر، فعالیتش را در مناطق شرق سوریه تشدید کرده است. یکی از برجسته‌ترین جنبه‌های این فعالیت، دستیابی به یک «معامله بی‌سابقه» با سرویس‌های امنیتی سوریه برای تأمین امنیت رساندن تسلیحات در سراسر مرز با عراق و جایگزینی اعضای شبه‌نظامی «حزب‌الله» لبنان با اعضای محلی آن و برگزاری دوره‌های آموزشی برای اعضای برخی از گروه‌های خود به‌ویژه در زمینه شناسایی امنیتی است. قابل ذکر است که حاج عباس از رهبران برجسته سپاه پاسداران مورد سوء قصدی قرار گرفت که در آن انگشت اتهام به سمت یکی از همکاران لشکر چهارم بود.

معامله‌ای بی‌سابقه

گزارشهای اپوزیسیون سوریه تأکید می‌کنند آنچه که به‌عنوان «معامله‌ای بی‌سابقه» بین سپاه پاسداران و سرویس‌های امنیتی سوریه توصیف می‌شود، با هدف وارد کردن محموله‌های تسلیحات پیشرفته به‌واسطه اتوبوس‌های زوار از خاک عراق به بهانه گردشگری مذهبی و زیارت زیارتگاهها در دمشق می‌باشد.

گزارشها حاکی از آن است که پدرخوانده این معامله، حاج رسول، مدیر فرهنگ‌سرای رژیم ایران در دیرالزور بوده است که در اوایل مرداد ماه ۱۳۹۲ چندین بار به دستگاه‌های امنیتی رژیم اسد مراجعه کرده و طی آن با سرتیپ مهند محمد، رئیس شعبه امنیت نظامی، معروف به شعبه۲۴۳ و سرتیپ ابراهیم الحریری رئیس شعبه امنیت دولتی ملاقات کرده است... .

این منابع افزودند، معامله فوق شامل درخواست حاج رسول از رؤسای دستگاه‌های امنیتی برای تأمین امنیت اتوبوسهای زائرانی است که در ماه اوت از عراق می‌آیند. وی هم‌چنین خواستار همراهی اتوبوسهای فوق توسط نیروهای امنیتی سوریه از بدو ورود به گذرگاه مرزی آلبوکمال ـ القائم تا رسیدن آنها به منطقه سیده زینب در جنوب دمشق به‌جای همراهی‌شان توسط شبه‌نظامیان حشدالشعبی عراق شده است.

این منابع به حاج موسوی الموسوی، فرمانده کل جدید شبه‌نظامیان ایرانی در شرق سوریه به‌عنوان «مهندس معامله» اشاره کردند. وی در پایان ماه ژوئیه ۲۰۲۳ وارد شهر دیرالزور شد و به جای حاج کمیل منصوب گردید. شایان یادآوریست که حاج کمیل در حال حاضر در منطقه باقی می‌ماند و با توجه به تجربیات فراوانش در شرق سوریه برخی وظایف نظامی به او محول می‌شود.

این منابع فاش کردند که هدف از معامله بین شبه‌نظامیان رژیم ایران و سرویس‌های امنیتی رژیم اسد این است که سپاه پاسداران قصد دارد تجهیزات پیشرفته نظامی مورد استفاده در صنایع نظامی حساس را با هماهنگی نیروهای حشدالشعبی عراق از خاک عراق به سوریه وارد کند... .

اتوبوسهای عراق به سوریه چه چیزی را حمل می‌کنند؟

اتوبوس‌ها هم‌چنان از عراق به سوریه از طریق گذرگاه آلبوکمال القائم می‌رسند. اتوبوس‌ها در ظاهر «زائران» را به‌منظور شرکت در مراسم شیعی که در سیده زینب و سیده رقیه در دمشق برگزار می‌شود، جابه‌جا می‌کنند.

بسیاری از این اتوبوس‌ها بدون بازرسی یا توقف در نقاط ایست‌های بازرسی از مرز عبور می‌کنند و این امر مؤید این است که آنها قبلاً به‌دلیل داشتن محموله‌های خاص مجوز عبور دریافت کرده‌اند.

در این زمینه، منابع فوق ال‍ذکر فاش کردند که توقف نکردن کامیون در نقاط ایست و بازرسی نشان می‌دهد که محموله‌هایشان سلاح و مهمات برای شبه‌نظامیان رژیم ایران در سوریه است.

روز دوشنبه، اتوبوسی که از عراق می‌آمد از دروازه مرزی آلبوکمال وارد خاک سوریه شد و افرادی با سنین حداکثر ۲۵ساله را به نام «حجاج زینب» با خود به همراه آورد.

این منابع گفتند، این افراد در واقع چیزی جز اعضای سپاه پاسداران نیستند و مطابق سیاق ثابت شبه‌نظامیان ایرانی، تحت عنوان "زائر" وارد شده‌اند. منابع مذکور افزودند که اتوبوس به سمت دیرالزور و سپس به سمت سیده زینب حرکت کرد.

ورود اعضای یگانهای ۱۷ و ۱۸ سپاه پاسداران

منابع رسانه‌ای اپوزیسیون سوریه گزارش دادند که شبه‌نظامیان رژیم ایران پس از ورود نیروهای یگانهای ۱۷ و ۱۸ سپاه پاسداران، نیروهای افغان را از شهر آلبوکمال در شرق دیرالزور خارج کردند... .

همزمان، سپاه پاسداران اقدامات امنیتی جدیدی را در پایگاه نظامی سلیمانی در صحرای قریه و اطراف آن آغاز کرد.

منابع خصوصی گفتند، شبه‌نظامیان ایرانی روند جایگزینی گاردهای محلی پایگاه سلیمانی را با اعضای شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان آغاز کردند.

همان منابع افزودند که شبه‌نظامیان ایرانی، وظیفه نظارت بر این رویه‌ها را به حاج حیدر ایرانی که به‌گفته همین شبکه مسئول امنیتی پایکاه است، محول کردند.

منابع تأیید کردند که شبه‌نظامیان ایرانی به‌دنبال تبدیل پایگاه سلیمانی به بزرگترین پایگاهشان در دیرالزور و انتقال تسلیحات موجود در پایگاه امام علی در آلبوکمال به آن هستند.

این منابع افزودند که اقدامات ایران به به‌خاطر نزدیکی پایگاه سلیمانی به مرز سوریه و عراق به‌ویژه با افزایش گزارشاتی مبنی بر عملیات نظامی آمریکا به‌منظور هدف قرار دادن آلبوکمال و نوار مرزی سوریه و عراق انجام می‌شود.

در همین راستا، شبه‌نظامیان ایرانی یک دوره شناسایی امنیتی در مقر سپاه پاسداران در روستای السیال در حومه آلبوکمال در شرق دیرالزور را افتتاح کردند. این دوره قرار است زیر نظر یک افسر اطلاعاتی ایران که دو روز پیش وارد آلبوکمال شده بود برگزار شود. دوره فوق شامل ۵۰نفر از به‌اصطلاح «نخبگان امنیتی» در دیرالزور می‌باشد... .

ترور حاج عباس

حاج عباس فرماندهی شبه‌نظامیان سپاه پاسداران در شهر المیادین را برعهده دارد و منابع میدانی گزارش دادند که روز پنجشنبه در جاده قلعه الرحبه مورد سوءقصد قرار گرفت، مهاجمان ناشناس خودروی نظامی را که وی سوار بر آن بود را با سلاح گرم هدف قرار دادند.

در پی این ترور نافرجام، اختلافاتی بین شبه‌نظامیان سپاه پاسداران و لشکر چهارم سوریه در شهر المیادین به‌وجود آمد و اتهاماتی را به یکدیگر زدند، زیرا منابع گزارش دادند که سپاه پاسداران انگشت اتهام سوءقصد را به سوی جاسم الشویطی فرمانده لشکر چهارم نشانه رفته است... . گزارش مزبور می‌افزاید که این اختلافات در نتیجه اجازه لشکر چهارم به قاچاقچیان برای قاچاق کالا از رودخانه به نقاط نظامی متعلق به شبه‌نظامیان سپاه پاسداران به‌وجود آمد که خشم شبه‌نظامیان را برانگیخت و از لشکر چهارم خواستند که عملیات قاچاق را از طریق نقاط نظامی خود متوقف کند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e46bd43e-95c0-4ea0-a114-fe9adebc0b3f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات