ردیاب - بعد از بشار اسد نوبت کیست؟
تنها سه روز پس از سرنگونی بشار اسد، کنفرانسی در سنای آمریکا با شخصیتهای برجستهٔ آمریکایی از هر دو حزب برگزار شد. عنوان کنفرانس این بود: «سیاست ایران: مقابله با جنگ و تروریسم رژیم، پیشبرد جمهوری آزاد و غیراتمی»
سناتور تد کروز، عضو کمیتههای خارجی و قضایی سنای آمریکا با اطمینان گفت:
من اینجا هستم تا به شما بگویم که در ۲۰ ژانویه، تحریمهای نفتی دوباره باز خواهند گشت.
آنها ترسیدهاند و من به شما میگویم که مدتهاست من با اشتیاق، بهطور واضح خواهان تغییر رژیم در ایران بودهام.
(خامنهای) سقوط خواهد کرد. آخوندها سقوط خواهند کرد و ما شاهد انتخابات آزاد و دموکراتیک در ایران خواهیم بود.
ژنرال کیت کلاگ از مسیر پیشرو گفت:
ژنرال کیت کلاگ - مشاور امنیت ملی معاون رئیسجمهور مایک پنس (۲۰۲۱)
پس مسیر پیش رو این است: فشار مستمر بر رژیم ایران، چه از نظر سیاسی، چه منطقهیی و بهصورت جمعی با همه متحدانمان در منطقه. همچنین قدرت رسانهها باید همچنان بر فشار خود ادامه دهد و مزیت خود را در برابر (رژیم) ایران حفظ کند. این رژیم در آستانه سقوط است.
اما ژنرال جیمز جونز مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید، با اطمینان از سقوط دیکتاتور، یک گام جلوتر برداشت و از برنامهٔ ایران فردا گفت:
پیشنهاد میکنم که در آینده نزدیک، مردم ایران کتابی دریافت کنند که شامل دو بخش باشد. بخش اول برنامهٔ ۱۰مادهیی خانم رجوی است و
بخش دوم قانون اساسی جدید حکومت ایران است.
سخنران اصلی این جلسه اما مریم رجوی، رئیسجمهور برگزیده مقاومت ایران بود. مریم رجوی از نقشه مسیری سخن گفت که سقوط دیکتاتوری ولایت فقیه را محقق میکند:
راهحل صحیح و واقعی سرنگونی این رژیم به دست مردم و مقاومت ایران است. این هدف نه تنها دستیافتنی بلکه در دسترس است. تا آنجا که به نقش جامعه بینالمللی برمیگردد، عنصر کانونی بهرسمیت شناختن حق مردم ایران برای سرنگونی رژیم و نقش تعیینکننده مقاومت ایران است. در ایران یک مقاومت سازمانیافته و آلترناتیوی با حمایت گسترده اجتماعی وجود دارد که برنامه سیاسی اعلام شده دارد.
اگر بخواهیم کنفرانس در سنای آمریکا را در یک جمله خلاصه کنیم. آن جمله این است: بعد از اسد، نوبت خامنهای است.