سایت وزارت دفاع آمریکا روز ۲۷دی۹۷ - ۱۷ ژانویه ۲۰۱۹ در رابطه با استراتژی دفاع موشکی آمریکا نوشت: «رئیس جمهور دونالد ترامپ، معاون رئیس جمهور مایکل پنس و سرپرست وزارت دفاع پاتریک شاناهان انتشار استراتژی دفاع موشکی ۲۰۱۹ را امروز در پنتاگون اعلام کردند».
وزارت دفاع آمریکا طی اطلاعیهیی با عنوان «سپر موشکی قوی از آمریکا و متحدین حفاظت میکند» نوشت: تاکنون به مدت سالیان، دشمنان احتمالی مانند رژیم ایران و کره شمالی در حال توسعه و آزمایش موشکهای جدید مانند موشکهای کروز پیشرفته، موشکهای بالستیک قاره پیما و تسلیحات مافوق صوت بوده اند در حالیکه ایالات متحده از ارتقاء سامانه های دفاع موشکی خودش عقب افتاده است. ...
دونالد ترامپ دستور افزایش ۵۰ در صدی رهگیرهای دفاعی داخل کشوری – از ۴۴ به ۶۴ – و رادارهای پشتیبان آنها را داده است. این رهگیرها میتواند در برابر تهدید موشک بالستیک قاره پیمای رژیم ایران در صورتی که عملی شود، از کشور دفاع کند.
دونالد ترامپ عصر روز پنجشنبه ۲۷دیماه در یک کنفرانس مطبوعاتی به رونمایی از راهبرد جدید دفاعی موشکی آمریکا اشاره کرد.
برای نخستین بار از سال ۲۰۱۰میلادی به این طرف است که دفاع موشکی آمریکا مورد بازبینی قرار میگیرد.
راهبرد جدید آمریکا بر حوزه فضایی متمرکز بوده و وزارت دفاع، مسئول توسعه فناوریهای دفاعی در عرصه فضا است؛ بهنحوی که سامانههای جدید باید بتوانند موشکیهایی را که به سمت ایالات متحده شلیک میشوند به سرعت شناسایی، رهگیری و در نهایت منهدم کنند.
درباره راهبرد جدید پدافند موشکی آمریکا مقامهای این کشور میگویند قرار است در قالب این طرح و برنامه، پدافند موشکی آمریکا از حالت زمینپایه فراتر رفته و با کمک شبکهیی از ماهوارهها و سلاحهای لیزری به شکل «فضاپایه» نیز درآید. در این طرح، ماهوارهها و حسگرهایی در خارج از جو زمین قرار داده میشود که موشکهای دوربرد دولتهای یاغی را پیش از پرتاب شناسایی خواهد کرد و در صورت پرتاب این موشکها، سامانهای لیزری آنها را نابود میکند.
در گام بعدی آمریکا قرار است به سمت استقرار رهگیرهایی در فضا باشد که موشکهای دفاعی خود را نه از روی زمین بلکه از فضا به سمت موشکهای پرتابشده دشمن شلیک کند.
سند «بازنگری پدافند موشکی» همچنین درخواست مطالعهای کرده که بر پایه آن در گامهای بعدی بتوان موشکها را حتی بدون شلیک موشک رهگیر بلکه با شلیک «انرژی متمرکز و هدایتشده» لیزری از فضا نابود کرد.
در یکی از این طرحها قرار است یک شلیککننده لیزری بر روی پهپادی قرار بگیرد که در ارتفاعات بسیار بالا پرواز میکند و موشکهای شلیکشده توسط کره شمالی و دیگران را در همان مرحله اول پرتاب با اشعه دوربرد لیزری منهدم کند.
در حالی که تمرکز طرحهای قبلی انحصاراً متوجه تهدید موشکی بالستیک بودهاست، بازنگری جدید قرار است تهدیدهای موشکی از نوع کروز و مافوق صوت از سوی روسیه و چین را نیز دربر بگیرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک مقام ارشد دولت آمریکا که نامش ذکر نشده به خبرنگاران گفته است که این طرح جدید «بهراستی یک نگاه فراگیر» به توان و برنامه پدافند موشکی آمریکا و وجهه جهانی آن کشور در این زمینه است.
به گفته وی، آمریکا قرار است با این طرح جدید به نسل جدیدی از پدافند موشکی برسد و در هر گونه تهدید موشکی دست پیش را داشته باشد.
سامانه کنونی پدافند موشکی ایالات متحده شامل صفوف متعددی از موشکهای رهگیر است که بر روی ناوهای جنگی و در پایگاههای موشکی در آلاسکا و کالیفرنیا مستقر هستند.
مقام ارشد دولت آمریکا در گفتگو با آسوشیتدپرس اطلاع داد که در طرح «بازنگری در پدافند موشکی» برنامهیی نیز برای بررسی استقرار یک سایت جدید دفاع موشکی در خاک اصلی آمریکا «برای مقابله با تهدید موشکهای دوربرد رژیم ایران» مطرح شده است.