728 x 90

دبیرکل سازمان ملل گزارش جاوید رحمان را به مجمع عمومی ارسال کرد

آنتونیو گوترز دبیرکل ملل متحد
آنتونیو گوترز دبیرکل ملل متحد

دبیرکل سازمان ملل متحد گزارش جاوید رحمان گزارشگر ویژه ملل متحد در امور ایران را به‌مجمع عمومی ارسال کرد.

گزارش جاوید رحمان

گزارشگر ویژه ملل متحد درباره نقض حقوق‌بشر در ایران خطاب به هفتاد و هفتمین اجلاس مجمع عمومی

مصونیت مجرمان از مجازات و از بین بردن شواهد نقض حقوق‌بشر از جمله در مورد اعدامها و ناپدیدسازیهای اجباری در قتل‌عام۶۷ هم‌چنان ادامه دارد

از جامعه بین‌المللی می‌خواهم موضوع حقوق‌بشر را در تمامی مذاکرات و توافقات با رژیم ایران در اولویت قرار دهد

 

جاوید رحمان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره نقض حقوق‌بشر در ایران گزارش خود برای ارائه به هفتاد و هفتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل را در سایت رسمی سازمان ملل متحد منتشر کرد. وی در این گزارش مشاهدات خود در خصوص نگرانی‌های موجود پیرامون محرومیتهای خودسرانه از حق حیات و افزایش اعدامها تحت حاکمیت رژیم آخوندی تشریح کرده است. در این گزارش از جمله آمده است: مصونیت مجرمان و ناقضان حقوق‌بشر از مجازات و تلاش رژیم ایران برای از بین بردن شواهد نقض حقوق‌بشر از جمله در مورد اعدام های خودسرانه و ناپدیدسازی اجباری مخالفان سیاسی در (قتل‌عام) سال ۶۷، هم‌چنان ادامه دارد.

در اوایل سال۲۰۲۲ گزارشگر ویژه با شماری از بازماندگان قتل‌عام‌های سال ۶۷ مصاحبه کرد. آنها در مورد بازداشت و مشاهدات خود در آن زمان و بعد از وقوع اعدامهای خودسرانه و سریع، شهادت دادند.

جاوید رحمان در گزارش خود ضمن اشاره به اقدامات تلافی‌جویانه رژیم نسبت به بستگان اعدام شدگان و زندانیان سیاسی از جمله می‌گوید: مریم اکبری منفرد به‌دلیل فراخوان به حسابرسی پیرامون ناپدیدسازی اجباری خانواده‌اش در سال ۶۷، برای سیزدهمین سال پیاپی زندانی است و تابحال هیچ مرخصی دریافت نکرده است. وی هم‌اکنون در زندان سمنان از مراقبتهای بهداشتی لازم برای بیماریش محروم است.

 

جاوید رحمان در بخش دیگری از گزارش خود نوشت:

گزارشگر ویژه به‌شدت نگران بازداشتهای خودسرانه، افزایش تعقیب کیفری، زندان و ارعاب و تهدید جامعه مدنی و سایر افرادی است که به‌نظر می‌رسد منتقد سیاست‌های دولت هستند. علی یونسی و امیرحسین مرادی، دانشجویانی که از زمان دستگیری در آوریل۲۰۲۰ در بازداشت موقت به سر می‌برند، در آوریل۲۰۲۲ به اتهام اقدام علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام به ۱۶ سال حبس محکوم شدند. در ژوئن۲۰۲۲، دادگاه تجدیدنظر احکام آنها را تأیید کرد.

گزارشگر ویژه از جامعه بین‌المللی می‌خواهد در رابطه با رویدادهای طولانی‌مدتی که با معافیت‌های مداوم از مجازات مواجه شده‌اند، از جمله ناپدیدسازی اجباری و اعدام‌های شتاب‌زده و خودسرانه در سال ۱۳۶۷ و اعتراضات آبان ۱۳۶۸، به پیگیری و حسابرسی بپردازد.

 

گزارشگر ویژه هم‌چنین به تهدید کردن احمد رضا جلالی به اعدام توسط رژیم آخوندها و گروگان گرفتن وی در ارتباط با محاکمه حمید نوری از دژخیمان قتل‌عام۶۷ در دادگاه استکهلم اشاره کرده و می‌نویسد: در ۴ مه ۲۰۲۲، اندکی پس از این‌که مقامات محاکمه کننده در سوئد به‌دنبال صدور حکم حبس ابد علیه این حمید نوری بودند، رسانه‌های دولتی ایران نسبت به اجرای قریب‌الوقوع حکم اعدام آقای جلالی هشدار دادند، و اظهار داشتند، «دولت ایران در اجرای حکم اعدام احمدرضا جلالی، دولت سوئد را از انجام اقدامات بعدی منع خواهد کرد». گزارشگر ویژه نگران است که چنین استفاده‌ای از افراد مصداق نوعی گروگان‌گیری است

جاوید رحمان در این گزارش از جامعه بین‌المللی می‌خواهد که در تمامی مذاکرات و توافقات با رژیم ایران، موضوع حقوق‌بشر و اجرای تعهدات بین‌المللی حقوق‌بشر را در اولویت قرار دهد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/bf415742-7366-4c3d-a558-f1520a3c39a2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات