وزارتخارجه آمریکا در توئیتر خود به دروغهای ظریف در مصاحبه با لطفالله نجف زاده مجری شبکه طلوع نیوز افغانستان، که گفته بود «ما مهاجرین افغان را از ایران برای جنگ به سوریه اعزام نکردهایم»، واکنش نشان داد و نوشت:
«دروغ است! چندین سازمان به ثبت تاکتیکهای سپاه در مجبور کردن مهاجرین افغان جهت خدمت بهعنوان جنگجوی بیگانه ادامه میدهند. دیدهبان حقوقبشر با بیش از دهها فاطمیون مصاحبه کرد و گزارش داد که «تعدادی از آنها گفتند که خودشان و یا نزدیکانشان مجبور به جنگ در سوریه شده بودند و سپس یا فرار کرده و به یونان رسیده بودند و یا بهدلیل امتناع ورزیدن، به افغانستان بازگردانده شده بودند».
یک جوان هفده ساله گفت که او بدون اینکه مجال مخالفت کردن داشته باشد مجبور به مبارزه شده بود.
نیویورک تایمز در مصاحبه با یک عضو فاطمیون تأکید کرد که افغانها مرتباً بهعنوان «موج اول» رزمندگان که سبب شمار بیشتر تلفات شد، استفاده میشدند و اینکه سپاه، فاطمیون را برای جنگیدن «سختترین نبردها» اعزام میکردند.