کاربران شبکههای اجتماعی در ایران خبر از بستن سرورهای بسیاری از فیلترشکنها دادهاند.
به گفته مرکز آمار ایران، شغل ۱۱میلیون نفر در ایران به شبکههای اجتماعی وابسته است و اینستاگرام سهمی ۸۳درصدی در کسبوکارهای آنلاین دارد. در میان شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای مختلف، واتساپ و تلگرام نیز سهم بهسزایی در تجارت آنلاینی دارند. سهم استفاده از پیامرسانهای داخلی برای کسب درآمد کمتر از ۵درصد اعلام شده است.
عادل طالبی، کارشناس حوزه فناوری و اطلاعات رژیم: «مسدود شدن سرور فیلترشکنها بنا بر سختگیریهای طرح صیانت از فضای مجازی در حال حاضر اقدامی قانونی شمرده میشود».
فعلاً دسترسی به شبکههای فیلترشدهای مانند تلگرام و توئیتر سختتر شده و استفاده از اینستاگرام و واتسآپ هنوز طبق روال قبل پیش میرود.
پیش از این، کارشناسان در مورد پیامدهای طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی هشدار داده بودند. کارشناسان امنیت فضای مجازی دورنمای این طرح را مسدودسازی و تشدید فیلترینگ اینترنت دانستهاند.
همچنین این طرح با اعتراضهای گستردهای، از جمله با اعتراض شماری از سرکردگان مجلس ارتجاع روبهرو شده است. اجرای طرح در شکل کنونی آن میتواند به فیلترینگ سرویسهای خدمات اینترنتی، از جمله گوگل، اینستاگرام و واتساپ بیانجامد.
بر اساس تبصره ۲ ماده ۲۸ طرح، تقریباً همه پلتفرمهای مشهور در صورتی که پس از گذشت چهار ماه از اجرای این طرح، مجوز نگیرند و نمایندهای در ایران معرفی نکنند، باید مسدود شوند (سایت حکومتی تجارت نیوز ۳مهر).