728 x 90

الحره: گروه‌های هم‌سو با رژیم ایران قصد حمله پهپادی و زمینی به کویت داشتند

گروه‌های نیابتی رژیم ایران در عراق
گروه‌های نیابتی رژیم ایران در عراق

به گزارش الحره دولت عراق پس از دریافت اطلاعاتی دربارهٔ نقشه حمله به کویت از خاک این کشور، نیروی تازه‌یی به استان بصره اعزام کرده است. شبکهٔ الحره روز نهم آبان گزارش داد علی الزیدی، نخست‌وزیر عراق، پس از اطلاع از طرح گروه‌های هم‌سو با رژیم ایران برای انجام حمله پهپادی و زمینی علیه کویت، چهار تیپ نظامی را در این استان مستقر کرده است.

منابع امنیتی و سیاسی عراق روز یازدهم آبان این اطلاعات را تأیید کردند، هر چند دولت عراق تاکنون به‌طور رسمی جابه‌جایی نیروها را اعلام نکرده است.

عبدالامیر یارالله، رئیس ستاد ارتش عراق، روز دهم آبان به بصره رفت و با استاندار و مقام‌های امنیتی دیدار کرد. شورای استان محور این دیدار را تأمین منطقهٔ مرزی، جلوگیری از رخنه‌های احتمالی و تقویت هماهنگی میان فرماندهان امنیتی و نظامی اعلام کرد.

یک منبع امنیتی که اجازهٔ گفتگو با رسانه‌ها نداشته، به الحره گفت گروه‌هایی ناشناس قصد داشتند در صورت آغاز دوباره جنگ با رژیم ایران، از بصره پهپادهایی به‌سوی کویت پرتاب کنند و حملهٔ زمینی در امتداد مرز انجام دهند. به‌گفتهٔ این منبع، اطلاعات این نقشه از یک کشور حاشیهٔ خلیج‌فارس به بغداد رسیده و منبع اولیهٔ آن یک مقام سیاسی عراقی در تماس با سفیر عراق در یکی از کشورهای شورای همکاری بوده است. الحره تأکید کرد نتوانسته این اطلاعات را به‌طور مستقل تأیید کند.

سعد حربیه، معاون رئیس ستاد ارتش عراق، روز دهم آبان گفت: «منطقه تنش و درگیری را تجربه می‌کند، اما یکانهای ما در بصره وظایفشان را انجام می‌دهند». او دیدار رئیس ستاد را بخشی از آرایش دوبارهٔ نیروها توصیف کرد.

یک منبع در چارچوب هماهنگی شیعیان نیز گفت دستگاه اطلاعاتی عراق، ارتش و کشورهای حاشیهٔ خلیج‌فارس برای جلوگیری از حمله به این کشورها از خاک عراق هماهنگ می‌کنند.

استان بصره که بندر اصلی عراق و هم‌مرز با کویت است، از آغاز جنگ آمریکا و اسراییل با رژیم ایران در نهم اسفند، بارها برای پرتاب پهپاد و موشک مورد استفاده قرار گرفته و برخی حملات نیروهای آمریکایی مستقر در کویت را هدف گرفته است.

در ماه مارس، گروه «سرایا اولیاء الدم» مسئولیت یک حملهٔ پهپادی به اهدافی در خاک کویت را پذیرفت. مقام‌های کویتی تلفاتی اعلام نکردند. در ماه آوریل نیز نیروهای امنیتی عراق تلاش برای پرتاب موشک از منطقهٔ الزبیر بصره را ناکام گذاشتند و در همان ماه معترضان به کنسولگری کویت در این شهر حمله کردند و پرچم آن را پایین کشیدند.

قاسم العبودی، مشاور امنیت ملی عراق، هفتهٔ گذشته در گفتگوی منامه اعلام کرد عراق در صورت ازسرگیری جنگ بی‌طرف خواهد ماند و هر تهدیدی علیه کشورهای حاشیهٔ خلیج‌فارس از خاک خود را مهار می‌کند. او هم‌چنین بر تعهد دولت برای خلع‌سلاح همهٔ گروهها تا ژوئن ۲۰۲۷ تأکید کرد.

علی الزیدی که در ماه مه به نخست‌وزیری رسید، در پاسخ به خواسته‌های دولت دونالد ترامپ، خلع‌سلاح گروه‌های مسلح هم‌سو با رژیم ایران را وعده داده بود، اما مهلت «نهایی و غیرقابل مذاکره» هشتم مهر را زیر فشار این گروهها تمدید کرد. 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b3a664f8-34c6-44ce-aa52-53594ad14c04"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات