استراسبورگ-اجلاس رسمی پارلمان اروپا - ۲۸بهمن۱۴۰۰
بحث و گفتگوی پارلمان درباره قطعنامه نقض حقوقبشر و قتلعام زندانیان سیاسی در سال۶۷ در پارلمان اروپا
محکومیت اعدامهای فزاینده و قتلعام زندانیان سیاسی در سال۶۷، فراخوان به تحقیقات مستقل بینالمللی و محاکمه سران رژیم از جمله رئیسی جلاد
آنا فوتیگا ـ وزیر خارجهٔ لهستان (۲۰۰۹)
از سال۱۳۶۷ قتلعام و نقض حقوقبشر در ایران ادامه یافته است ما به اقدامات عملی نظیر تحریمهای بسیار سنگین علیه رژیم ایران نیاز داریم
آنا فوتیگا ـ وزیر خارجهٔ لهستان (۲۰۰۹) و نمایندهٔ پارلمان اروپا در جلسه پارلمان اروپا گفت:
در میان دیدگاههای مختلف در پارلمان اروپا صدای خودمان را در دفاع از مردم ایران بلند میکنیم. از ۱۳۶۷ قتلعام و نقض حقوقبشر ادامه داشته. ما از بهاصطلاح مجازات اعدام صحبت میکنیم. ولی چه نوع مجازاتی؟ که در برخی موارد اعدامهای فراقضایی و اعدامهای سریع و حتی بدون تظاهر به انجام پروسدورهای قضایی صورت گرفته است. حرف کافی نیست. عمل ما نیاز است. زیرا آنچه که در ایران میبینیم همراه با تأمین مالی تروریسم در خارج ایران و نیز دخالت در منطقه و حتی در کشورهای خودمان، عمل ما و تحریمهای بسیار سنگین را طلب میکند.
خاویر زارزالاخوس نماینده پارلمان اروپا از اسپانیا
درباره سرکوب مخوف و ناپدید شدنهای اجباری و قتلعام مخالفان سیاسی در سال۶۷ که مقامات فعلی رژیم ایران همچنان در آن درگیر هستند هیچگونه تحقیق یا حسابرسی صورت نگرفته است
خاویر زارزالاخوس نماینده پارلمان اروپا ضمن محکوم کردن نقض حقوقبشر توسط رژیم آخوندی خواستار تحقیقات مستقل بینالمللی در این مورد شد و گفت: هیچ مجازات مرگی در ایران نیست. آنچه هست صرفاً اعدام است، آنها قتلهای دولتی هستند که مصداق جنایت علیه بشریت است. به سرکوب مخوف و ناپدید شدنهای اجباری، اعدامهای گسترده مخالفان سیاسی در قتلعام سال۱۳۶۷ نگاه کنید و توجه کنید که هیچ تحقیق یا حسابرسی حول این جنایتها صورت نگرفته که باعث شده مقامات فعلی ایران در آن درگیر هستند.
یوردی سوله نماینده پارلمان اروپا از اسپانیا:
با توجه به نقش اثبات شده رئیسی در قتلعام ۱۳۶۷ و در سرکوب وحشیانه تظاهرات آبان ۱۳۹۸ افزایش اعدامها در ایران هیچ جای تعجبی ندارد
یوردی سوله نماینده پارلمان اروپا از اسپانیا گفت:
کارنامه حقوقبشر رژیم ایران وحشتناک است. مجازات اعدام یکی از ظالمانهترین انواع آن است. بهرغم فراخوانهای مؤکد از جانب جامعه بینالمللی مقامات رژیم به اجرای احکام اعدام ادامه میدهند. رژیم ایران کودکان و نوجوانان را در مغایرت با قوانین بینالمللی اعدام میکند.
من یکبار دیگر خواستار آزادی تمام زندانیان سیاسی و زندانیان عقیدتی هستم. از ژوئن گذشته یعنی از زمانی که ابراهیم رئیسی به قدرت رسیده وضعیت بدتر شده است آن هم با افزایش اعدامها به ۲۷۱نفر که ۱۱نفر آنها زن بودهاند. البته این اعدامها با توجه به نقش اثبات شده رئیسی در قتلعام ۱۳۶۷ و در سرکوب وحشیانه تظاهرات آبان ۱۳۹۸ هیچ جای تعجبی ندارد. فرهنگ مصونیت در کشور طی دههها در جریان بوده. جامعه ایران شایسته عدالت و اصلاح و همچنین مردم ایران شایستهاند که در یک جامعه آزاد و فراگیر و دمکراتیک که به حقوقبشر و کرامت احترام میگذارد زندگی کنند
سوزانا چیکاردی نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا
۳۰هزار زندانی در سال۱۳۶۷ با فتوای خمینی قتلعام شدند، رئیسی در ۱۳۶۷ عضو هیأت مرگ بوده و در قتل هزاران نفر دست داشته است
سوزانا چیکاردی نماینده پارلمان اروپا از ایتالیا گفت:
روز گذشته من دو زن شجاع از اعضای اپوزیسیون این رژیم را ملاقات کردم که این کتاب بسیار زیبا را به من اهدا کردند و به من ماجراهای نگرانکنندهیی را توضیح دادند.
در این کتاب شما چهره جوانانی را میبینید که فقط برخی از ۱۲۰هزار مخالف سیاسی هستند که توسط این رژیم کشته شدهاند.
تعداد ۳۰هزار از اینها در تابستان ۱۳۶۷ بهدنبال فتوای خمینی به جوخه اعدام سپرده شدند.
مردان و زنان جوان که بسیاری از آنها دانشآموز و دانشجو توسط این رژیم خودسر کشته شدند.
این زنان که برای آزادی مردمشان میجنگند بسیار شجاع هستند، آنها حتی نمیتوانند با خانوادهشان تماس تلفنی در ایران داشته باشند زیرا با این خطر مواجهند که آنها به پای چوبهدار برده شوند.
بعد گزینش ابراهیم رئیسی بهعنوان رئیسجمهور شمار اعدامها بهطور قابل توجهی افزایش یافته است و از جمله بیش از ۲۷۰نفر شامل ۱۱نفر از زنان بدار آویخته شدهاند.
اینها چطور ممکن است؟ رئیسی در ۱۳۶۷ عضو هیأت مرگ بوده و بهعنوان رئیس دادگاه هزاران نفر را بهقتل رساند. وی همچنین دستور سرکوب و قتل تظاهر کنندگان را صادر کرده است. ما بهعنوان نمایندگان پارلمان اروپا از نماینده عالی میخواهیم هر گونه بهبود در روابط اقتصادی باید مشروط به متوقف ساختن نقض آشکار حقوقبشر شامل استفاده خودسرانه از مجازات اعدام باشد.
ما به فکر زندانیانی هستیم مانند مریم اکبری منفرد که بدون یک روز مرخصی، در زندان بهسر میبرد.
رادوسلاو شیکورسکی نماینده پارلمان اروپا از لهستان:
ابراهیم رئیسی در زمان قتلعام عضو هیأت مرگ بوده که طی آن ۳۰هزار زندانی سیاسی بهقتل رسیدند.
رادوسلاو شیکورسکی - وزیر خارجهٔ و وزیر دفاع پیشین لهستان، عضو کمیسیون خارجه و رئیس هیأت رابطه با آمریکا در پارلمان اروپا ضمن اشاره به اعدامهای خودسرانه در ایران گفت: رئیسجمهور رژیم ایران در زمان قتلعام ۱۳۶۷ خود عضو هیأت مرگ بوده که طی آن ۳۰هزار زندانی سیاسی بهقتل رسیدند. زندانیان سیاسی در ایران هستند که نتوانستند درباره این قتلعام حتی سؤال کنند.
رادوسلاو شیکورسکی تأکید کرد رئیسی از نظر مردم ایران یک جلاد است و باید مجازات شود.