هیئت انگلستان در سازمان ملل ـ نیویورک روز ۲۸آبان در توئیتی درباره قطعنامه محکومیت نقض حقوقبشر توسط رژیم ایران در کمیته سوم مجمع عمومی نوشت: «کمیته سوم مجمع عمومی یک قطعنامه در مورد حقوقبشر در ایران صادر کرد.
ما عمیقاً نگران وخیم شدن شرایط و پاسخ به اعتراضات هستیم.
این قطعنامه نشاندهنده جدیت جامعه بینالمللی در اهمیت دادن به نقضهای حقوقبشری است که دارد انجام میگیرد».
🇺🇳 General Assembly #۳C adopted a resolution on human rights in #Iran
— UK at the UN 🇬🇧 (@UKUN_NewYork) November ۱۹, ۲۰۲۱
We are deeply concerned by the deteriorating situation & the response to protests.
This resolution demonstrates the seriousness the international community attaches to the ongoing human rights violations. pic.twitter.com/eEXY۳hTGJP
خاطرنشان می شود تصویب شصت و هشتمین قطعنامه ملل متحد در محکومیت نقض حقوقبشر در ایران از «تعداد زیاد هشدار دهنده اعمال و اجرای مجازات اعدام»، «استفاده گسترده و سیستماتیک از دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه»، «محروم کردن عمدی دسترسی زندانیان به درمان و تجهیزات پزشکی کافی»، «اعمال وحشتناکی که توسط زندانبانان زندان اوین انجام شده»، «آزار و اذیت، ارعاب، از جمله آدمربایی، دستگیری و اعدام، مخالفان سیاسی، مدافعان حقوق بشر» و «دستگیری و بازداشت خودسرانه و شکنجه و سایر رفتارها یا مجازاتهای ظالمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز با تظاهر کنندگان»، «استفاده از شکنجه برای گرفتن اعتراف، و موارد مرگ مشکوک در زندان» ابراز نگرانی میکند.
قطعنامه با «با تأکید بر اهمیت تحقیقات معتبر، مستقل و بیطرفانه در پاسخ به همه موارد نقض جدی حقوقبشر، از جمله ناپدید شدن اجباری، اعدامهای فراقانونی و از بین بردن شواهد مربوط به این تخلفات. ». خواهان پایان دادن به «معافیت از مجازات برای چنین تخلفاتی» میگردد.
گزارش دبیرکل ملل متحد به اجلاس جاری مجمع عمومی تصریح میکند: «اقدامات گزارششدهای وجود دارد برای تخریب عامدانه آثار اعدامهای دستهجمعی زندانیان سیاسی مخالف در آن زمان (۱۳۶۷) و همچنین آزار و اذیت و مورد پیگرد جنایی قرار دادن خانوادههای آن قربانیان که خواهان مشخص شدن حقیقت و پیگرد قانونی (این جنایات) میباشند».