728 x 90

كنفرانس در سازمان ملل - ژنو,

کنفرانس در مقر سازمان ملل؛ حفاظت اشرف و التزامات ملل ‌متحد با حضور رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت

-

کنفرانس در مقر سازمان ملل حفاظت اشرف و التزامات ملل‌متحد شهریور 90
کنفرانس در مقر سازمان ملل حفاظت اشرف و التزامات ملل‌متحد شهریور 90
ژنو-۲۱سپتامبر۲۰۱۱ (۳۰شهریور۹۰)

روز چهارشنبه۳۰شهریور (۲۱سپتامبر) در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو کنفرانسی درباره «حفاظت اشرف و التزامات ملل متحد» با حضور خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت برگزار شد.

در افتتاحیه این کنفرانس از سوی سازمانهای غیردولتی دارای رتبه مشورتی ملل ‌متحد برگزار شد، آقای میشل ژولی دبیرکل فرانس لیبرته، پیامی از خانم میتران قرائت کرد. دانیل میتران در این پیام گفت: برای اشرف همه گونه حصارهای تازه مجازی یا نامریی اختراع کرده‌اند. تصور می‌کنند می‌توانند به مقاومت یک خلق پایان دهند. اما در اشرف، امید به فوریت باز می‌گردد و شما، مریم رجوی عزیز، اینجا آن امید را نمایندگی می‌کنید. دوستان عزیز و نازنین اشرفی من، همه باید الگویی را که شما برای تمام ستمدیدگان ترسیم می‌کنید و پیام امیدی که با خونتان خطاب به بشریت می‌نویسید همواره مد نظر داشته باشند.

در این کنفرانس، سخنرانان التزامات ملل ‌متحد در قبال حفاظت اشرف را به‌ویژه پس از بیانیه ۱۳سپتامبر کمیساریای عالی پناهندگان ملل ‌متحد مبنی برخورداری ساکنان اشرف از حفاظتهای بنیادین پناهندگی در زمینه امنیت و رفاه مورد تأکید قرار دادند.

دکتر آلخو ویدال کوآدراس، نایب‌رئیس پارلمان اروپا:
کمیساریای عالی پناهندگان، گام مهم و مفیدی را برداشت و اکنون دبیرکل ملل ‌متحد و یونامی باید با استقرار ناظران و انجام نظارت دائمی گام بعدی را بردارند.

استرون استیونسون، رئیس هیأت رابطه با عراق در پارلمان اروپا:
«بعد از بیانیه کمیساریای عالی پناهندگان، قبل از هر چیز، این تهدید مسخره که اشرف تا آخر امسال بسته می‌شود، باید لغو شود، حفاظت اشرف باید تضمین شود و پرچم آبی سازمان ملل ‌متحد باید در قرارگاه اشرف به اهتزاز درآید».

نونتومبی توتو، مدافع حقوق‌بشر:
ما حالا این فرصت را داریم که برای کمپ اشرف صحبت کنیم و روی دولتهایمان و سازمان ملل ‌متحد فشار بیاوریم تا افراد آن‌جا را محافظت کند. وی پیامی ازپدرش اسقف توتو، مبارز شهیر ضد آپارتاید قرائت کرد اسقف توتو در این پیام گفت: آزار اشرف توسط نیروهای رژیم ایران و نیروهای عراقی توسط همه افراد آزادی‌خواه محکوم شود. اخیراً کمیساریای عالی پناهندگان اعلام کرد در نظر دارد پناهندگی را در نظر بگیرد. من از دولت عراق و جامعه بین‌المللی می‌خواهم به این روند احترام بگذارند و کاری کنند که امنیت و حفاظت ساکنان اشرف تضمین شود.

خانم پروفسور روث وج وود، عضو پیشین هیأت امنای سیاست دفاعی آمریکا:
مسئولیت بین‌المللی حفاظت (آر.تو.پی) شاید بهترین محصول دوره مدیریت کوفی عنان به‌عنوان دبیرکل بود و فکر می‌کنم درسی که قطعاً باید به آقای مالکی داده شود این است که این یک خط روشن برای آمریکا، و یک خط روشن برای ملل ‌متحد است و خطی است که کسی نباید از آن عبور کند.

نخست‌وزیر سید احمد غزالی اظهارداشت: «ما امروز پیرامون مریم رجوی گرد آمده‌ایم تا با صدای بلند بگوییم فراهم آوردن شرایط لازم جهت تضمین حفاظت، امنیت و کرامت ساکنان اشرف، یک تعهد مبرم و ضروری برای ملل ‌متحد و دولت آمریکاست و این مسأله نه فقط به مبارزه مردم ایران بلکه به آینده منطقه و کشورهای اسلامی مربوط می‌شود».

کریستین پرگو رئیس مشترک شورای قانونگذاری ژنو:
گناه ساکنان اشرف این است که از سر خم کردن در مقابل رژیم امتناع می‌کنند و هدف وحشی‌گری رژیم و همدستانش در عراق هستند. حفاظت اشرف فوری است! ومعنای تضمین حفاظت این است که هیأت ملل ‌متحد ۲۴ساعته در اشرف حضور داشته باشد.

مارک فالکه نماینده پارلمان ژنو:
در ژنو، ما میزبان سازمان ملل‌متحد و نیز کمیساریای عالی پناهندگان هستیم، این مؤسسات نباید با بی‌عملی خود مارا شرمنده کنند. این غیرقابل قبول است.

سایر سخنرانان، و به‌ویژه نمایندگان سازمانهای غیردولتی که برگزار کننده کنفرانس بودند نیز بر ضرورت اقدام ملل ‌متحد و فوریت استقرار تیم سازمان ملل در اشرف و تضمین حفاظت و حقوق ساکنان اشرف طبق کنوانسیونها و قوانین بین‌المللی تأکید کردند.

رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت، سخنران ویژه این کنفرانس در سخنان خود خواستار اقدامات عاجل و مؤثر ملل ‌متحد به‌ویژه کمیسرعالی ملل ‌متحد برای مقابله با موج اعدامهای وحشیانه و روزمره خامنه‌ای و محکومیت نقض مستمر سیستماتیک حقوق‌بشر توسط دیکتاتوری آخوندی شد و بر ضرورت اجرای موثر تعهدات و التزامات ملل ‌متحد و دولت آمریکا در قبال حفاظت از اشرف تأکید کرد:

سخنرانی خانم مریم رجوی رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت

خانمها، آقایان، آقای رئیس
با تشکر از همه شما،
لحظه خطیری است که این‌جا باشم به‌خصوص پس از دستاوردهای مقاومت ایران که بدون حمایت شما امکانپذیر نبود.

از آن‌جا که در ساختمان ملل ‌متحد هستیم:
اجازه بدهید به یاد بیاوریم ارزشهایی که این مکان نمایندگی می‌کند: امید یک جهان برای حراست از حقوق‌بشر، صلح، دموکراسی و جلوگیری از نسل کشی.

مایلم از سازمانهای برگزار کننده‌ این اجلاس و توجه آنان به حقوق‌بشر ایران و موضوع مهم اشرف سپاسگزاری کنم.

هم‌چنین مایلم قدردانی خودم را از خانم میتران به‌عنوان بانوی اول بزرگ حقوق‌بشر که همواره پیشتاز دفاع از مردم و مقاومت ایران بوده است، ابراز نمایم.

از حضور شخصیتهای مدافع حقوق‌بشر و آزادی ایران در این اجلاس خوشوقتم. به‌ویژه به آقایان دکتر آلخو ویدال کوآدراس نائب رئیس پارلمان اروپا، استرون استیونسون و پائولو کازاکا که جنبش بین‌المللی دفاع از اشرف را شجاعانه رهبری کرده‌اند، درود می‌فرستم.

دموکراسی، حقوق‌بشر و صلح و حق پناهندگی که حفاظت از آن در کانون تعهدات سازمان ملل ‌متحد است، از احترام عمیقی نزد مقاومت ایران برخوردار است.

بیش از ۱۲۰هزار تن از اعضای این مقاومت برای همین آرمانها در پیکار با فاشیسم مذهبی جان باخته‌اند.

پیشرفت در خاورمیانه و سقوط دیکتاتورها به‌وضوح خامنه‌ای را به این نتیجه رسانده که هر چه زودتر به بمب اتمی دست یابد، و موضع خود را در عراق، محکم کند.

البته پروژه اصلی او سرکوب جامعه ایران و در کانون آن اشرف است.

می‌بینید که پس از هر قیام در ایران، آنها به اشرف حمله می‌کنند.

کمیساریای عالی پناهندگان ملل ‌متحد با بیانیه ۱۳سپتامبر خود درباره استاتوی ساکنان اشرف اولین قدم را در به‌رسمیت شناختن استاتوی قانونی و حقوق ساکنان اشرف برداشته است

کمیساریای عالی پناهندگان ساکنان اشرف را پناهجو اعلام کرده است. کمیساریا تصریح می‌کند «قانون بین‌الملل ایجاب می‌کند که آنها باید قادر باشند از حفاظت بنیادین امنیت و رفاه برخوردار باشند».

به‌علاوه، از دولت عراق می‌خواهد که ضرب الاجلش را برای بستن اشرف تمدید کند.

این یک قدم بسیار لازم اما ناکافی است
نخست ضروری است که دبیرکل ملل ‌متحد و یونامی شناسایی بین‌المللی حفاظت اشرف را بر روی زمین و در صحنه عملی تضمین کنند. این با دستور دبیرکل امکانپذیر می‌شود.

به این منظور، ضروری است دبیرکل اعلام کند که اشرف یک منطقه غیرنظامی و تحت نظارت دائمی ملل ‌متحد است

هم‌چنین دستور استقرار ناظران ملل ‌متحد در اشرف را صادر کند.

دوم، خود کمیساریا برای ممانعت از حملات رژیم و عوامل دست‌نشانده آن در عراق، موقعیت پناهندگی همه ساکنان اشرف را به‌طور کامل به‌رسمیت بشناسد.

سوم این‌که ایالات متحده باید در تأمین و تحقق حقوق و حفاظتهای تأکید شده در بیانیه کمیساریا مشارکت کند. مشخصاً آمریکا باید از نقض حقوق ساکنان اشرف توسط دولت عراق ممانعت کند.

این روشن است که ایالات متحده تا این تاریخ در پاسخگویی به تعهدات خود نسبت به حفاظت ساکنان اشرف اهمال کرده است. اما این مسئولیت سازمان ملل ‌متحد را در قبال ساکنان اشرف، بیشتر می‌کند، نه کمتر.

ما ایالات متحده، اتحادیه اروپا و هم‌چنین دولت سوئیس را فرا می‌خوانیم تا تحقق یک راه‌حل صلح‌آمیز و پایدار حفاظت ساکنان اشرف را تأمین کنند.

سکوت نسبت به اعدامها و شکنجه زندانیان سیاسی باید خاتمه یابد. درخواست مشخص مقاومت ایران ارجاع پرونده نقض حقوق‌بشر ایران به شورای امنیت ملل ‌متحد است.
از همه شما متشکرم.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/88e9615b-67c4-4004-b4b6-573482ff3a38"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات