728 x 90

اعمال تحريمات عليه رژيم,

سیر نزولی تولید نفت در ایران

-

نفت - ایران
نفت - ایران
از شروع کار دولت احمدی‌نژاد، تولید نفت ایران رو به کاهش است. به گفته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس رژیم، ایران در زمینه تولید نفت در ”آینده دچار افت تولیدی بدی خواهد شد“ . در این میان عراق می‌رود که از ایران پیشی گیرد.

بر اساس آمارهای بانک مرکزی ایران، میزان تولید نفت ایران در سال ۱۳۸۴ معادل ۴ میلیون و ۱۰۶ هزار بشکه در روز بود. این رقم در سال ۱۳۸۵ به ۴ میلیون ۵۱ هزار بشکه و در سال ۱۳۸۶ به ۴ میلیون و ۵۸ هزار بشکه رسید و در سال ۱۳۸۷ این رقم ۳ میلیون و ۹۴۶ هزار بشکه در روز اعلام شده است. بر اساس این آمار بانک مرکزی، در نیمه اول سال گذشته (۱۳۸۸ ) تولید نفت ایران به کمتر از ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه رسید.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا، به نقل از احمد قلعه بانی، مدیر عامل جدید شرکت ملی نفت، یکی از اهداف برنامه پنجم توسعه رژیم ملاها، حفظ ظرفیت ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای نفت اعلام شده است. این برنامه راهبردی پیش‌بینی کرده که ظرفیت تولید نفت ایران به ۵ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه افزایش یابد. ولی به نظر می‌‌آید رسیدن به ظرفیت بالای ۵ میلیون بشکه برای رژیم ایران هدفی دست نیافتنی باشد.

به نوشته دویچه وله در توضیح کاهش تولید نفت و تنزل جایگاه سیاسی و اقتصادی ایران در اوپک و منطقه دلایل چندگانه‌ای ارائه می‌شود.

نبود سرمایه‌گذاری خارجی به‌دلیل مناسبات تنش‌آلود با غرب
در پنج سال گذشته، تنش بر سر پرونده هسته‌ای ایران و تحریمهای بین‌المللی ناشی از آن همواره به‌عنوان عاملی مهم در کاهش سرمایه‌گذاری خارجی در صنایع نفت و گاز ایران معرفی شده‌اند.

از سوی دیگر، عراق دو سوم منابع نفتی خود را به مناقصه گذاشته و هدف بزرگ دست‌یابی به ظرفیت تولید ۱۲میلیون بشکه نفت در روز را مد نظر قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، هر چند کارشناسان رؤیای دست‌یابی به این رقم را در میان‌مدت و کوتاه مدت ممکن نمی‌دانند، اما معتقدند این کشور می‌تواند به ظرفیت تولید ۶ میلیون بشکه نفت دست یابد.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرده است که میزان تولید نفت در ایران در صورت تداوم روند کنونی تا ۵ سال آینده به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه محدود ‌شود.

کاهش مخازن نفتی ایران و نقش عراق
از نظر کارشناسان، مخازن ایران در میانسالی قرار دارند و نیمه عمرشان سپری شده است. خبرگزاری ایلنا می‌افزاید که به همین دلیل نگه‌داشتن ظرفیت تولید این مخازن خود سرمایه‌گذاریهای جدید را می‌طلبد.

ایران طی سالهای اخیر به‌دلیل رویارویی با تحریمها همواره با مشکل سرمایه‌گذاری در صنعت نفت خود روبه‌رو بوده است از این‌رو به‌دلیل نبود امکان سرمایه‌گذاری مشکلاتی در این عرصه بروز کرده است.

به گفته سیدعماد حسینی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس رژیم، «در حال حاضر متاسفانه برداشت‌هایی غیرصیانتی طی چند سال اخیر باعث کاهش عمر مخازن نفتی شده و این خود را در کاهش تولید نفت نشان می‌دهد. این معضل وقتی نمایان‌تر می‌شود که برداشت ما در حوزه‌های مشترک به نسبت کشورهای همسایه بسیار کمتر است. از این منظر ما در آینده دچار افت تولیدی بدی خواهیم شد. امیدواریم با اتخاذ روش‌ها و تکنیک‌های مناسب وضعیت فعلی را حفظ کنیم».


این عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: «در شرایط فعلی عراق جای ما را خواهد گرفت. من بارها گفتم مخزن ما با عراق و قطر مشترک نیست، با آمریکا و انگلیس مخزن مشترک داریم و توان برداشت آنها بیشتر از کشور ما هست. باید توان برداشت را به طریقی موازنه کنیم و از این رهگذر بتوانیم خودی نشان دهیم».

حسینی هشدار می‌دهد که «ادامه این روال نه تنها منجر به اشغال جای ما در اوپک توسط عراق خواهد شد، بلکه این کشور تولیدات خود را به سطحی خواهد رساند که از لحاظ عرضه نفت مشکل‌ساز خواهد شد».

این نماینده مجلس رژیم درباره اصلی‌ترین چالشهای نفت و گاز به‌خصوص در حوزه تولید اظهار داشت: «چالش اصلی ما نبود سرمایه‌گذاریهای کلان است. یکی از این چالشها عدم برداشت صیانتی است، که باعث به وجود آمدن مشکلاتی شده است. اگر اساسی‌ترین مشکل را بخواهم بگویم عدم سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف است که این هم به شیوه کاملا دولتی امکان ندارد».
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/684f3438-4b0e-4001-87d5-85512caa86ea"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات